Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

A ja ide ogladac "Jak ukrasc ksiezyc" :P wymylam wlosy , nalozylam odzywke pod prysznicem i zmylam , pozniej je trzasne na prostownicy bo chce miec na jutro ladne :105::mrgreen:

-- 19 gru 2014, 21:09 --

cyklopka, pewnie tez by mnie zatkalo w pierwszym momencie a pozniej mozliwe ze bym ja sie wydarla na niego :pirate: a raczej powoedziala stanowczym tonem ze sobie nie zycze !

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie ponownie :papa:

-- 19 gru 2014, 21:12 --

Zalatana23, hej kochana, no to widzę że prezenty też masz z głowy. No to już coś - 2 dni w świetnej formie, a jest szansa na więcej! Może się utrzyma, czego ci życzę z całego serca. :great: U nas też anomalia pogodowa, jeszcze cały dzień pada. Jeden plus w tym widzę, nie trzeba nosic rajstop. :D

kosmostrada dzięki za wsparcie :-***

Wykorzystuję dobre samopoczucie - uszka i pierogi gotowe :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ćwiczenie:

Co byście zrobiły, pytam naszych wrażliwych forumowiczek, gdyby przyszedł do was dajmy na to doświadczony psycholog i terapeuta (ale nie wasz) nawrzeszczeć na was, bo nikogo innego nie byłoby w pobliżu :?:

w zależności od mojego nastroju:

-wysłałabym go do któregoś z moich ulubionych psychiatrów

-krzyczałabym tak samo jak on, skorzystałabym z okazji, że nikt nie słyszy

-uciekłabym, szepcząc pod nosem epitety pod jego adresem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, platek rozy, widzicie? Twarde jesteśmy.

Ja mu mówię, że ja się nie muszę stosować, do tego co on sobie ustalił z kimś ileś tygodni temu, bo się sytuacja zmieniła.

A na pytanie czy rozumiem co mówi, powiedziałam, że nie mówi, tylko krzyczy, więc owszem, nie przyjmuję.

I się nie dałam wyprowadzić z równowagi. Czyli albo mam dobre leki albo rację.

-- 19 gru 2014, 20:33 --

cyklopka kazałabym mu/jej się leczyć :lol:

Mnie jest żal jego pacjentów.

Ja z nim tylko miałam wykłady z etyki i komunikacji, a już mam dość, co dopiero ma powiedzieć ktoś, kto na nim polega na terapii.

-- 19 gru 2014, 20:36 --

A wkurza mnie sytuacja, że ktoś miał głupi plan, który trzeba awaryjnie zmieniać i ja muszę ratować wszystkie pupy, a do osoby, która wyszła z głupim pomysłem nikt pretensji nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ćwiczenie:

Co byście zrobiły, pytam naszych wrażliwych forumowiczek, gdyby przyszedł do was dajmy na to doświadczony psycholog i terapeuta (ale nie wasz) nawrzeszczeć na was, bo nikogo innego nie byłoby w pobliżu :?:

czemu forumowiczek? ja nie mogę? :P

ja bym mu zasugerował byl leczył sie sam

i mu kazał wyp........... :P

-- 19 gru 2014, 21:44 --

cyklopka, jeszcze bym mu powiedział że jego przedmiot jest durnym humanistycznym

bełkotem dla tych co nie chcą mieć do czynienia z chemią mózgu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie od początku roku mu się trochę stawiam, bo pozuje na takiego znawcę tematu, a mnie się wydaje bardzo nieprofesjonalny.

Eh, główka mnie boli, a muszę ją umyć. Jutro muszę chociaż na pół godziny wstąpić do szkoły, żeby jednej prowadzącej też zaoszczędzić problemu. A na prawdę jestem zmęczona i nie zdążyłam wszystkiego w domu zrobić. I raz od niepamiętnych czasów chciałam iść jutro na piwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, nie wiem , czy ja potrafiłabym się zdystansowac... No ale chyba wybierając taki zawód powinni byc przygotowani na ludzki ból, tak jak lekarz, czy policjant. Zresztą chyba dobrzy terapeuci mają superwizję i rozumiem, że oprócz czystego nadzoru, przechodzą tam też swoisty rodzaj terapii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, nam mówił, że nie wolno sprzedawać problemów pacjentów innym ludziom, swojej rodzinie, a sam nam parę razy mówił i o pacjentkach, i o szkole, w której jest psychologiem, tak że po nazwach dzielnic i miejscowości dałoby się dotrzeć, o kogo chodziło :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, no cóż psycholog to też zwykły człowiek i wśród nich zdarzają ludzie z problemami emocjonalnymi ( przypuszczam że nawet częściej niż w innych zawodach), no i zdarzają się ludzie nieprofesjonalni i kompletnie nie nadający się do zawodu. Tak trafiłam, że wszyscy których poznałam towarzysko z tej profesji mieli nieźle popieprzone we łbie, zwłaszcza po bliższym poznaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, kosmostrada, co do nadawania się do pracy z pacjentami cierpiącymi (nieważne jak, fizycznie/psychicznie), to moja T. się kiedyś zastanawiała jak ja przy swojej wrażliwości daję radę pracować w swoim zawodzie ;) i jedyną moją odpowiedzią na to jest, że po pierwsze staram się nie podchodzić emocjonalnie do pacjenta, a dwa: nie przenoszę pracy do domu, a przynajmniej się staram.

Swoją drogą podobno jest to jakoś tam udowodnione, ze rok pracy na psychiatrii = 1% ubytku na zdrowiu psychicznym ;) ale nie wiem na ile to jest prawda, nie szukałam żadnych badań na ten temat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi