Skocz do zawartości
Nerwica.com
Ten temat

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Szpital TVN, jestem pacjentką bez roli fabularnej, nie wiem, jakie numery odcinków, będę oglądać wszytsko :mrgreen:

kosmostrada, ja wyniosłam z domu takie wzorce, że mama w domu, tata w pracy, dziecko w szkole to nie jest nic złego. Plus ambicja, żeby moja przyszła rodzina była jednak szczęśliwsza. Pracować bym chciała dla poczucia własnej wartości, nie mam pędu do kariery. A kiedyś dostałam od losu rzeczy wcześniej uważane za nieosiągalne i nie dźwignęłam tematu.

A problemem moim jest to, że ja praktycznie nigdy nie mam celów i planów ich realizacji, opieram się na marzeniach/wyobrażeniach, które nie są wymierne, więc nie wiem, czy warto podejmować działania i ile siły na nie trzeba, i zamiast mówić wprost i robić swoje pozwalam, żeby dalej pozostały marzeniami/wyobrażeniami.

A tak z innego wątku, miałam okazję spędzić trochę czasu z prawdziwymi ludźmi, łapię kontakt w pierwszej kolejności ze starszymi paniami, w drugiej z facetami w moim wieku. Dojrzali panowie, gimbusy oraz dziewczyny w moim wieku traktują mnie jak powietrze. :bezradny:

Marcin2013, dobrze, że jednak jesteś!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka mądrze gadasz, chyba jesteś na dobrej drodze do rozpracowania siebie.

To ciekawe co piszesz o towarzystwie, obśmiałam się. Najbardziej szkoda tych dojrzałych panów, ale nie wiem, czy masz odpowiednią grupę kontrolną do prowadzenia statystyk. :D

-- 26 lis 2014, 23:32 --

Marcin2013, wszystko przed tobą Marcin, zobacz ile tutaj osób cię lubi i cieszy się że jesteś. Głupio byłoby się poddac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada napisał(a):
Najbardziej szkoda tych dojrzałych panów, ale nie wiem, czy masz odpowiednią grupę kontrolną do prowadzenia statystyk. :D

I tak się więcej oglądam za niedojrzałymi...

-- 26 lis 2014, 22:40 --

Zebrec napisał(a):
Śpicie już?

Tak, a bo co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak i ja bym chciala juz pojsc spac ... a tu leze i leze i nic... mala mi przed polnoca poszla spac ostatnio jej sie cos tak poprzestawialo a co za tym idzie i mi bo wypadlam z rytmu i o 2 ide spac... chyba w nerwicy to wcale nie pomaga bo w nocy siedze sama a nie znosze ostatnia zasypiac do tego sloneczko i tak jest krociutko a polowe tego co jest jeszcze przesypiam:/...

fajnie ze jest to forum... dziekuje za wsparcie z Waszej strony... ludzie nawet Ci nam najblizsi nie sa w stanie zrozumiec co czujemy jezeli nie przeszli przez nerwice...

marcin teraz jesien wiec nerwice i depresje sie poglebiaja... u mnie tez jest smutniej... pesymistyczniej ale przyjdzie wiosna radosc i kto wie co tym razem przyniesie:-) jestes mlody, tyle przed Toba... nic na sile... moze miloscj sama przyjdzi ale Ty musisz zyc swoim zyciem i znalezc jakies zajecia, moze ciekawa prace plus wyjscia z przyjaciolmi ... czlowiek jest tak skonstruowany ze ciagle mu czegos brakuje... u mnie tez tak bylo... najpierw dazylam do milosci tez nie bylo kolorowo... ponad dwa lata czekalam na teraz juz meza... inny by powiedzial klin klinem skoro zakochalas sie w tym to zakochasz sie i w innym a wtedy o tym zapomnisz... ale nie wiem czemu ja czekalam... nie mialam nic co by mi dalo chociaz iskierke nadziei ze cos z tego bedzie bo w tym czasie on byl z inna ... ten czas byl czasem dla przyjaciol, troche dla nauki, dla dojrzalosci teraz nie pamietam go dokladnie ale nie mam zlych skojazen z tym okresem... wkoncu udalo sie w najmniej oczekiwanym momencie... zostalismy para potem malzenstwem... nastepnie ponad wszystko chcialam miec dziecko i nie udawalo sie... dopiero jak troche odpuscilam udalo sie... dzis mam meza dziecko ale nadal czasem odczuwam smutek... taka natura czlowieka w dodatku wrazliwego... dzis brakuje mi przyjaciol... dla rodziny tak wymarzonej zrezygnowalam ze znajomych

-- 27 lis 2014, 01:59 --

nie zaluje bo sa dla mnie calym swiatem ale chociaz dla mnie znacza tak wiele czuje straszna pustke i samotnosc bo moje zycie stalo sie zyciem dla nich, pod nich... czy starczy mi teraz sily walki by odzyskac swoje zycie? by odnalezc siebie? bo w tym momencie nie mam nawet pasji zainteresowan itd czas pokaze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi