Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

czarnobiała mery, przecież pracujesz, w dodatku na uczelni... więc skąd u Ciebie takie myśli, że ludzie nie lubią kontaktu z chorymi. Przecież nie masz napisane na czole, że jesteś chora, chyba, że mówiłaś komuś wprost o leczeniu. Ja staram się nie mówić, bo ludzie tego nie rozumieją a mogą bardzo skrzywdzić i dokuczać, dogryzać. To są moje sprawy, staram sie funkcjonować normalnie, spokojnie, unikam takich momentów i sytuacji które mi nie sprzyjają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarnobiała mery, zmień to myślenie, nie jesteś gorsza. Mnie też czasami takie myśli nachodzą o sobie, ale tłumaczę to chwilowym, przejściowym stanem i nie okazuję innym tej słabości, wierzę, że kiedyś wrócę do zdrowia. A słabości tego typu ma większość ludzi, różne mają stany psychiczne mimo, że są zdrowi. Jesteśmy ludźmi z ciała i ducha, a z tym duchem bywa u wszystkich różnie. Ludzie mają też takie dylematy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, a ja nie wierzę, że wrócę do zdrowia, lekarka powiedziała, że mam brać leki do końca życia, czyli nie wyzdrowieję i zawsze będę marginesem społecznym. U mnie to nie jest przejściowe, od dawna tak myślę. Inni ludzie nie muszą brać tyle leków, żeby jakoś w miarę normalnie żyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, dla ludzi to jedno i to samo, dla nich jestem marginesem

diagnoza jak każda inna, coraz więcej ludzi leczy się psychiatrycznie... takie czasy, ludzie nie wytrzymują tego pędu, coraz słabsze osobniki... praca, rodzina, różne kłopoty i stąd załamania nerwowe i inne dziadostwa psychiczne. Nie Ty pierwsza i ostatnia tak ma, trzeba się podkurować i żyć dalej Kochana, dasz radę i nie myśl dzisiaj pesymistycznie, jutro będziesz miała lepszy nastrój... zobaczysz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi