Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

hania33, hmm moze jakis taki ogolny wirus i tak Ci wedruje z jednego na drugie? :-/

Bo w sumie taka typowa grypa jelitowa to chyba ze 3-4 dni trwa i tylko na to się "rzuca". A tez mialam ze 2 miesiace temu, ze najpierw zajelo mi nos, potem przerzut na gardlo itd. A najlepsze ze mi to szło stronami, tzn. najpierw po jednej stronie mialam katar i potem gardlo bolalo a potem to samo z druga strona od nosa, potem do gardla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moze naprawde na złych specjalistow trafiliscie... mieli certyfikaty towarzystwa terapeutycznego jakiegos?

Ogolnie ja np mialam tak, ze tez na dzien dobry slyszalam "co slychac" czy "jak sie czuje", to mnie wkurzalo zawsze pamietam :)

Ale ogolnei opowiadalam np. o jakiejs sytuacji z danego tygodnia, a terapeutka pytala np. "jak ja sie wtedy czulam z tym, ze np. ktos mi cos powiedzial". I to sklanialo mnie do zastanawiania sie, ze np. aha... no faktycznie, bylam zła wtedy! Czy tam - było mi przykro jak to uslyszalam. A np w trakcie tej sytuacji w ogole nie zwracalam uwagi na to jak ja to odbieram. I tak przez godzine po takich rozmowach pamietam, ze wychodzilam, i przez kolejne 2h mialam tysiace mysli w glowie, takich przemyslen odnosnie zycia itd. - to byl super!

Albo np. zadawala pytania typu "czy to jest cos co sprawia, ze jestem szczesliwa" ? I tez po takim pytaniu ja zaczynalam sie zastanawiac... ze faktycznie, czy tak jest? czy nie? bo jak nie, to trzeba to zmienic. I takie tam rozne. No ciezko opisac, jak to wygladalo, bo na pewno nie bylo tak, ze terapeutka mi mowila caly czas co ja mam robic, co powinnam zmienic itd. (tego nawet nie moga robic!) ale jakos niby takimi zwyklymi pytaniami tak kierowala moje myslenie i uwage, ze sama dochodzilam do jakichs wnioskow nowych.

I moim zdaniem tak to walsnie powinno wygladac na terapii.

Jak ktos tylko mowi a teraputa o nic nie pyta, to faktycznie... mowic mozna i do sciany czy do przyjaciela i bedzie to samo. Jednak potrzebne jest, zeby taka osoba, wychwycila te wazne rzeczy z tego co mowimy i jakos skierowala nasza uwage na nie, zeby sie blizej przyjzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.