Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

Luktar, ja wlasnie o tym juz pisalam tutaj nie raz. Dla mnie (chociaz u kazdego moze byc inaczej), powodem nerwicy moga byc jakies nieuswiadomione emocje - one wtedy nigdy nie giną tylko w nas zostają, wyparte gdzies - ale są. I potem ta energia musi jakos wyjsc na zewnatrz. I przewqznie wychodzi w postaci lęków czy depresji. Ja na tej pierwszej terapii wlasnie sobie pouswiadamilama te rzeczy i lęki przeszly wtedy jak reką odjął, bo nie mialy się z czego brac po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luktar, a mnie zlapalo po smierci mamy ,chorowala na raka i ja przez 3 lata codzien widzialam tylko szpiatl i chorych ludzi , sporo ich umarlo a znalam ich bo moja mama ciagle byla na chemiach ws zpitalu...

3 lata zylam choroba i smiercia a po mamy smierci wpadlam w taka nerwice ze przestalam wychodzic z domu bo mi sie wydawalo ze umre na zenwnatrz.

I wyszlam z tego zakletego kola lekow po roku psychoterapii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luktar, pewnie ze moze sz jesc wiecej od nerwicy , ja znow wtedy wlasnie jak mam lęki przestaje jesc.Inni jedza wiecej.

-- 07 sty 2014, 14:57 --

Dobra lecem te dwa obiady szykowac :mrgreen::mrgreen::bezradny: bo nie wyrobie sie z gotowaniem przed przyjsciem ksiedza :papa::papa: do pozniej Kochani :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a no tak, ale w tym wszystkim chodzilo mi o to, ze tak naprawde to etykietowanie czy nazywanie tych zaburzen jest malo istotne, bo te roznice sa zazwyczaj bardzo male, albo ktos ma nerwice a potem mu przechodzi w depresje, czy tam ma lękową a potem na serce się rzuci i nerwica serca. Wiec tak ogolnie to te nazwy zostaly stworzone tylko dla celów wlasnie refundowania leków itd.

A tu ciekawy art: http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1692501,1,wielkie-oszustwo-psychiatrii,index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.