Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

ja ciagle nie moge dojsc do ladu z oczami. Moze dlatego, ze w mieszkaniu mam raczej ciemno?

Wychodze i mam wrazenie jakby mi oczy mialy eksplodowac! taki ucisk jakis, napiecie. Ni to w oczach ni to w czole. Wrrrr :zonk:

I najgorzej chyba jest w taki pochmurny dzien, jak nie mam okularow przeciwslonecznych.

Moim zdaniem to jest taki objaw ataku paniki. Mam to samo - tylko nie ciągle. Przykład - niedawny - wydawało mi się, że zauważyłam kogoś znajomego na przystanku i od razu, ucisk w oczach, zesztywnienie.. Też w lecie ciągle zasuwam w okularach przeciwsłonecznych - bo boję się, że ktoś zobaczy tą moją panikę ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co wazniejsze, nie zawiesc rodzicow (bo ja zorientowalam sie ze to studia nie dla mnie) czy moje zdrowie psychiczne.

Wiesz co, a chce Ci sie meczyc tyle lat, robiąc coś co nie jest "dla Ciebie" ? Ja nie chce Cie namawiac do zlego w zadnycm wypadku. Ale pamietaj, ze takie rzeczy tez moga wywolywac czy pogarszac nerwice. Ja tez poszlam na pierwsze studia bardziej z przymusu i teraz mam wrazenie, ze to organizm sam mi dawał znak (na siłe), ze nie powinnam tego robic i ze tego nie chce. A potem jak zaczelam studiowac to co mnie naprawde interesowalo, i chcialam to robic - wtedy czulam sie super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak uwazam, ale rozsadek mowi mi cos innego. Sklaniam sie ku tej decyzji, ale cos czuje ze ta rozmowa bedzie ciezka:D Zawsze moge wziac urlop i ew. wrocic w przyszlym roku na uczelnie. Najlepsze jest to ze moi bliscy nie maja pojecia o tej chorobie. A jak jest u Was?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DlaczegoAkuratJa, u mnie tez wszyscy wiedzieli, wiec w pelni rozumieli, ze zrezygnowac musze. Faktycznie dobra opcja z tym urlopem, wtedy przez ten czas mozesz przemyslec wiele spraw, dojsc do siebie - i wtedy zdecydujesz, czy chcesz wrocic, czy robic cos innego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DlaczegoAkuratJa , Yeez_y Witajcie :D

Nerwa też musze pomyśleć nad usunięciem tej reklamy, bo równiez mnie dołuje. Tylko opiszcie prostym językiem jak to zrobić :roll:

Ja miałam ostatnimi czasy tak z ubiorem: bluza, jeansy i adiki - i myk do pracy. Malować się musiałam bo strasznie przeciągnięta byłam na twarzy. Za to w niedzielę wystroiłam sie w buciki na wysokim obcasiku i te sprawy. Nawet mąż był zszokowany, bo od wrzesnia to miałam wszystko gdzieś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.