Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pesymistyczny wynik Cattella

nickjamesnick

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zrobiłem 16PF i ilość wyników odstających od średniej trochę mnie przerosła. W samym kluczu kombinacje moich cech były opisane jako osobowościowa skłonność do socjopatii, alkoholizmu, neurotyczności i osobowości niedojrzałej. Test dorwałem z chomikuj, więc nie mam do moich wyników interpretacji. Mam prośbę, żeby ktoś biegły w Cattellu powiedział mi coś o moich wynikach pod kątem zaburzeń osobowości. Czy rzeczywiście jest aż tak źle? :)

A(4), B(7), C(1), E(7), F(8), G(1), H(4), I(8), L(10), M(6), N(8), O(8), Q1(6), Q2(8), Q3(4), Q4(10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak można sobie robić test w necie i oczekiwać prawdziwości wyniku ?

Poza tym, testami psychol. może posługiwać się wyłącznie psycholog i szczerze wątpię, że miałeś prawdziwą wersję testu.

A jak jesteś ciekawy - to udaj się na wizytę w realu na testy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i szczerze wątpię, że miałeś prawdziwą wersję testu.

Ja nie wątpię, w czeluściach internetu można znaleźć wszystko.

Ale co do tego, że powinien się nimi posługiwać wyłącznie wykwalifikowany psycholog i co do kwestii interpretacji=pełna zgoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co dopadłem to kwestionariusz 16 PF-5 adaptacja polska: Tomasz Kucharski, ślicznie zeskanowany :)

Policzenie wyników też nie było trudne.

Więc wciąć jestem bardzo ciekaw, co macie do powiedzenia o tym wyniku poza tym, że jest ze złego testu, bo nie podliczył cyferek psycholog :)

I zgadzam się, że jak się ma już ten wynik, KTÓRY JEST W PIERWSZYM POŚCIE, to trzeba mieć wiedzę i specjalistę do interpretacji i - pomyślny - po to się do Was zwracam. Że może ktoś takim specjalistą jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nickjamesnick, raczej żaden szanujący się psycholog nie poda Ci interpretacji przez internet, zwłaszcza do testu znalezionego w sieci. Nie można kopiować i publikować testów żeby każdy mógł sobie to zobaczyć, jeśli ktoś tak zrobił to postąpił wbrew etyce, tak samo nieetyczne byłoby teraz podawanie Tobie interpretacji tego co wyliczyłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.