Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co jest ważniejsze w życiu miłość czy pieniądze?

lusinnda

Rekomendowane odpowiedzi

anna.anakaia, no wlasnie. Przeciez nie trzeba koniecznie pedzic za pieniedzmi kosztem czegos innego. Mozna wypracowac stabilnosc finansowa nie rezygnujac z zycia prywatnego

Podobnie na to patrzę :)

MalaMi1001,

Dla mnie to pomimo, że mogę mieć zły humor, pomimo że czasem się wściekam, pomimo moich wad, które ktoś akceptuje a nie próbuje mnie zmieniać.

Tak ubrane w słowa - kojarzy mi się to miłością bez powodu ;) A coś takiego sprawia, że moglibyśmy się wiązać z kim popadnie.

Z kim popadnie? No chyba nie. Mój ex kiedy "walił focha" robił takie słodkie minki, które pomimo wszystko powodowały uśmiech na mojej twarzy. Najpierw się trochę napatrzyłam a potem rozmawialiśmy poważnie. Kiedy fochał się ktoś inny jakoś nie zależało mi na szybkim załatwieniu sprawy w cywilizowany sposób. Pewnie, że należy mieć róznicę zdań, bo inaczej wszystko nie ma sensu. Ale kiedy ktoś stawia warunek - zmienisz się albo koniec - wtedy mam to gdzieś. Już kiedyś pisałam, ze to co jednemu przeszkadza dla innych jest do zaakceptowania lub normalne. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lusinnda,

Właśnie po to by nie budować własnego szczęścia na nieszczęściu kogoś innego.

1. Zostajesz w związku, w którym jesteś - unieszczęśliwiasz siebie, partnera - który w końcu zorientuje się, że coś jest nie w porządku, oraz tego drugiego mężczyznę.

2. Wchodzisz w nowy związek - chwilowo unieszczęśliwiasz obecnego partnera dając mu jednocześnie szansę na stworzenie związku z kimś kto może go pokochać - nie widzę tu budowania szczęścia na czyimś nieszczęściu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi