Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, biedronka napisał:

Dzieki kochana naprawde mnie pocieszylas, mam wlasnie dokladnie tak samo😘 Wiadomo jak dziala umysl hipochondryka, niby logiczne, ze to to skoro wszyscy w domu choruja, ale gdzies tam w tyle glowy, a moze jednak nie 😂

Oj tak wiem jak to jest z tym naszym hipochondrycznym myśleniem 😂  takze możesz być spokojna bo moja siostra miała identycznie 🙂

aaa ja nie mam dzieci ale tez  chciała bym mieć i tez chce jeszcze pożyć 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, alicja_z_krainy_czarów napisał:

Ja chyba muszę się porzadnie przebadać, może pójdę na to wycięcie migdałów, to zrobią mi badania w szpitalu, bo ja już nie wiem, czy mi cos naprawdę dolega, czy to moja głowa 😐 ale powiem wam, ze bolą mnie tak różne części ciała, ze już nie wiem. Lewy bok, pierś, serce, plecy, noga, żołądek, ODBYT 😐 

Ale ja mam to samo!!! Nie ma dnia na prawde żeby mnie NiC nie bolało. Wczoraj raptem bolał mnie prawy bok, a to mnie kolano boli, a to głowa,a to tu kłuje tam piecze. Raz zgagę mam raz jelita pieką teraz mam okres to i brzuch boli a to się dziwnie załatwię...gorzej niż nie jedna emerytka😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, zestresowana1990 napisał:

Ale ja mam to samo!!! Nie ma dnia na prawde żeby mnie NiC nie bolało. Wczoraj raptem bolał mnie prawy bok, a to mnie kolano boli, a to głowa,a to tu kłuje tam piecze. Raz zgagę mam raz jelita pieką teraz mam okres to i brzuch boli a to się dziwnie załatwię...gorzej niż nie jedna emerytka😁

No ja tez tak mam. Teraz aktualnie czuje gazy i burczenie, odgłosy z brzucha.

I to.cos z tej lewej strony tez, dosłownie cały czas mam to coś to uczucie z tej lewej strony już z 1,5 tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie ja tez tak mam, boli mnie doslownie wszystko, raz tu, raz tam, raz siam, juz ostatnio mowilam do meza, ze bola mnie takie rzeczy, o ktorych nawet nie wiedzialam, ze istnieja 😂 I tak codziennie. 

Zakazana a z lewej strony bolalo mnie codziennie przez jakies 1.5 roku, zreszta z tym bolem wyladowalam tutaj na forum wlasnie po paru latach nieobecnosci ;) 

Edytowane przez biedronka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, zakazana88 napisał:

A robiłaś na to jakieś badania?

Robilam, po badaniach przeszlo, chociaz nie do konca, bo jeszcze dalej czasem mnie boli tylko juz sie tym za bardzo nie przejmuje. Ale nie boli codziennie tak jak wczesniej. 

Edytowane przez biedronka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, biedronka napisał:

Robilam, po badaniach przeszlo, chociaz nie do konca, bo jeszcze dalej czasem mnie boli tylko juz sie tym za bardzo nie przejmuje. Ale nie boli codziennie tak jak wczesniej. 

A jakie badania?

14 minut temu, biedronka napisał:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, biedronka napisał:

Nooo pisalam, z 1.5 roku mi to zajelo. 

Aha no tak, ja te wszystkie wyniki miałam równo w tamtym roku i były w porzadku. A Przez rok nie wiem czy mogło się coś zmienić hmmm.

Nie wiem sama czy robić 2 raz czy nie.

Ja się aktualnie boje zrobić zwykłą morfologie A co dopiero ob i crp. O reszciejuz nie wspomnę.

Edytowane przez zakazana88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, zestresowana1990 napisał:

A podjelas decyzje o kolonoskopii? Bedziesz szła czy przekładasz? W sumie Tobie nic nie dolega z jelitami wiec ta kolonka to chyba ci nie potrzebna :D 

Poki co, jestem zapisana :) Wiesz, ja mam ten termin dopiero na lipiec, wiec jeszcze 4 miesiace.
Nie wiem co robic, niby nie mam teraz jakichs dokuczliwych objawów, wiec nie mam takiego cisnienia zeby robic. Z drugiej strony, dobrze by bylo zrobic raz i miec spokoj na 10 lat (no albo jak cos wykryją to podjac wczesniej leczenie.. :( ).

Ostatecznie to jest 10 min i po sprawie. Tylko boje się jeszcze tego - ze oni jednak wkladają prawie 2 m rury w jelita!!! Pol biedy badac jeszcze te koncowe 50 cm, ale ta rura idzie prawie po calym brzuchu, wiec leząc tam ze swiadomoscia (bo chirurg wykreslil mi narkoze bo uznal ze "nie zasługuje" ;) ) ze w moim brzuchu gmerają na takie głębokosci jest troche hardcorowe... Boje się, ze dostane tam jakiejs paniki, zaczne się ruszac i przebiją mi jelita :(

Watpie zeby dawali jakies leki uspokajajace przed. Pewnie musialabym na wlasna rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, nerwa napisał:

Poki co, jestem zapisana :) Wiesz, ja mam ten termin dopiero na lipiec, wiec jeszcze 4 miesiace.
Nie wiem co robic, niby nie mam teraz jakichs dokuczliwych objawów, wiec nie mam takiego cisnienia zeby robic. Z drugiej strony, dobrze by bylo zrobic raz i miec spokoj na 10 lat (no albo jak cos wykryją to podjac wczesniej leczenie.. :( ).

Ostatecznie to jest 10 min i po sprawie. Tylko boje się jeszcze tego - ze oni jednak wkladają prawie 2 m rury w jelita!!! Pol biedy badac jeszcze te koncowe 50 cm, ale ta rura idzie prawie po calym brzuchu, wiec leząc tam ze swiadomoscia (bo chirurg wykreslil mi narkoze bo uznal ze "nie zasługuje" ;) ) ze w moim brzuchu gmerają na takie głębokosci jest troche hardcorowe... Boje się, ze dostane tam jakiejs paniki, zaczne się ruszac i przebiją mi jelita :(

Watpie zeby dawali jakies leki uspokajajace przed. Pewnie musialabym na wlasna rękę.

Jak ja miałam robiona kolonoskopie to też bez znieczulenia Ale Pani przede mna co miała już 2 raz robiona to mówiła, że Aczynaja bez znieczulenia A jak widzą że pacjent nie może wytrzymać albo bardzo to boli to dawali jakieś leki uspokajające.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, zakazana88 napisał:

Ale mnie dziś gazy męczą, burczenie masakra. Skąd to wszystko się znów wzięło, chyba, że Bis daje o sobie znać. Obu to było tylko to.

Nietolerancja laktozy? To może się pojawić w każdym wieku. Zrezygnuj z mleka (chyba, że bezlaktozowe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, zakazana88 napisał:

Ale mnie dziś gazy męczą, burczenie masakra. Skąd to wszystko się znów wzięło, chyba, że Bis daje o sobie znać. Obu to było tylko to.

Myśle ze IBs Ci się nasiliło...przecież Ty cały czas jesteś zestresowana, martwisz się, wsłuchujesz w organizm i niestety to się odbija tez na jelitach tym bardziej ze juz miałas z tym problem. U mnie gazy i burczenie to normalka. A teraz mam jescze okres to aż wstyd pisać ale mam takie gazy i burczenie ze szok 😮 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, alicja_z_krainy_czarów napisał:

A często macie gazy 😮?

Ja mam prawie dzien w dzien i zawsze po południu do wieczora potrafią mnie męczyć. Wiadomo tez zależy co zjem.

Ale jak mam okres...to jest dopiero masakra. W okres męczą mnie nawet w nocy 😮 brzuch mam wtedy jak balon i dosłownie non stop...

a Ty jak w tym temacie? 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, zakazana88 napisał:

Kochani nie wytrzymałam, idę na 9.00 na USG. Na badania z krwi nie wiem czy się zdecyduje.

Po raz kolejny proszę, trzymajcie kciuki! Jestem przerażona!

A jednak...no to leć. Trzymam kciuki ale i tak wiem ze wszystko jest okej 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, zestresowana1990 napisał:

Ja mam prawie dzien w dzien i zawsze po południu do wieczora potrafią mnie męczyć. Wiadomo tez zależy co zjem.

Ale jak mam okres...to jest dopiero masakra. W okres męczą mnie nawet w nocy 😮 brzuch mam wtedy jak balon i dosłownie non stop...

a Ty jak w tym temacie? 🙂

Mam właśnie ostatnio często. 

Jejku, ja mam dzisiaj cos tak jasnego w toalecie 😮 mam nadzieje, ze to od czopków i maści, MASAKRA. Albo jakieś problemy z trzustka, wątroba.... Dalej mnie boli ten odbyt, czuje guzka w środku 😐 zapisze się do proktologa, jak mi nie przejdzie przez weekend. 

No i standardowo piecze mnie żołądek od rana, a wiec może to jelito cienkie. Ech. 

@zakazana88 nic Ci nie jest. 

Ja się w sumie bałbym teraz iść na morfologię. 

Edytowane przez alicja_z_krainy_czarów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi