Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

wiatajcie;))zauwazcie ze my wszyscy tu przerabiamy te same choroby......chlonniak i ziarnica kroluje..:)SM...chyba tez kazdy przerabia...dla nas kazde swedzenie i wezel to odrazu ziarnica chlonniak..gdzie normalnie czlowiek...nawet tego nie skojarzy...banie ryje nam czytanie i czytanie....szok((:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, mialam takie razenia pradem i dziwne mrowienia w nodze i rece po jednej stronie wlasnie kiedy mialam najwieksze jazdy z chorobami... bylam okropnie zestresowana i wtedy to sie pojawilo..mysle ze to nerwica, a klucia w brzuchu u wielu osob to napewno jelita- sama to przerabialam... :( my nerwicowcy dodatkowo jeszcze polykamy powietrze i wtedy pojawiaja sie i gazy i wzdecia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurelitka właśnie najgorzej jak człowiek się naczyta to potem wszystko się zgadza... Miałam już tak wiele razy... Z wieloma chorobami. Ale ten chkonniak mnie męczy i nie chce odpuścić....

Nefretis ja też tak miałam kiedy wmawialam sobie sm i guza mózgu wtedy miałam różne dziwne objawy byłam wrakiem człowieka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scooby IBS daje przerozne paskudne objawy. Ja wiem po sobie, bo przy pierwszym rzucie nerwicy 4 lata temu mialam takie jazdy zoladkowo-jelitowe, ze glowa mala :hide:

Ktos tu kiedys polecal jakis dobry lek bez recepty... Debutrin chyba. Moze sprobuj tego.

I nie zamarwiaj sie i bron Boze nic nie czytaj na temat zadnych chorob. Skup sie na slubie i przygotowaniach :D.

Mili daj opasc emocjom, Powoli...

No wlasnie moi drodzy, im mniej czlowiek wie, tym szczesliwszy. My naczytamy sie cudow w necie i potem mamy coraz to nowe objawy i schizy :(

Pisalam juz tutaj, ze mojemu tacie przez jakis czas dokuczalo okropne swedzenie, takie, ze nie sypial po nocach.I powiem wam, ze wtedy nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze to jakis chloniak moze byc. Teraz pewnie panikowalabym.

Angie mnie od dluzszego czasu mecza znamiona :( Co troche znajduje nowe, podejrzane :why: Ale nie czytam nic w necie, bo wiem, ze wtedy to bylaby masakra :( Choc kusi mnie, przyznaje.Ale walcze ze soba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scooby, ja jak byłam u internisty to ona przypadkowo mi o nim powiedziała i kazała do dermatologa, i bylam niby pytałam dermatolog czy mam się martwić, ona że nie, ale wiesz jak to u nas jest, nagle w przeciagu kilku dni ubzdurałam sobie czerniaka, chociaż chwile temu go nie miałam, ja mam bardzo dużo znamion, to rodzinne

to normanle że ide go usuwać u chirurga onkologa?

miałas badny ten pieprzyk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nefretis, SM jest chorobą bardzo szybka postępująca i przede wszystkim rozpoczyna się wielkim bum. Gdyby to było to, to zaatakowały na tyle silnie, że nic byś nie widziala, albo nie mogła chodzić z powodu niedowladu, albo jeszcze miałabyś tak silne zawroty głowy, że o własne nogi bys się potykala. Mogę Ci na własnym przykładzie powiedzieć, że mrowienia, jakieś prądy są oznaką nerwicy. Miałam mrowienia, co ja mówię mam dalej jakieś dziwne odczucie w prawej stopie, ale zrobiłam MRI i jestem spokojna. Myślenie o tym nakręca objawy, wiem z autopsji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic mi nie mówiła jakie jest, ja tylko zapytałam czy mam się martwić, ona powiedziała, że nie, i zebym wycieła i potem z tym badaniem hist pat przyszła do niej bo ona coś musi tam uzupełnić, i kazała się mi pokazać po wakacjach, powiedziała, że ja mam dużo takich znamion i że nie mogą mi przecież wyciąc tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochana, nie martw sie, atypowe to znamie lagodne, ale ono latwiej moze sie zmienic w czerniaka. Jesli nie rosnie, nie zmienia ksztaltu, koloru, to jest raczej ok ;)

A ja dzisiaj kolejny objaw :( od 3 dni mam zatwardzenie, w koncu udalo mi sie cos wydusic, ale podczas parcia mialam bol w krzyzu, szczegolnie po lewej stronie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

scooby, wiesz co nie wiem ale na pewno nie rośnie, ono jest na plecach więc nigdy nie obserwowałam go, pewnie to tylko profilkatycznie, już by dawno coś mi się z nim działo a nie nagle kiedy lekarz to zauważył, dzięki bardzo mnie pocieszyłaś, bo już się martwiłam, ja wszystkie znamiona mam takie krzywe :P

poza tym chyba czerniak bardzo szybko się rozwija prawda? więc dawno by mi cos się działo, dzięki, uspokoiłam się :)

to żaden objaw, ja też często to ostatnio przechodziłam, nawet w tym stopniu, że miałam troszkę krwi na papierze, i już jazdy na raka odbytu, ale jem banany często i już nie mam tego problemu, spróbuj zjeść banana na pewno pomoże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mam wkręt boli mnie gardło i wziąłem orofar max a laryngolog przepisując mi leki i krople o których wcześniej pisałem pytał czy coś biorę. Na ulotkach też jest by skonsultować o innych lekach. Ale mam schiz już mi słabo, duszności itp. Może ktoś zna się trochę na lekach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi