Skocz do zawartości
Nerwica.com

Poznam ludzi, którzy utrzymują się SAMI.

Kiya

Rekomendowane odpowiedzi

intel, nie zawsze. Mam znajomych, którzy nie zdali matury (ani nie wyszkolili się żadnego zawodu w innych szkołach), a zarabiają 2-3 razy więcej ode mnie (ich pierwsza praca), bo mają więcej szczęścia i zaradności życiowej. Osobie z lękami i depresją zawsze trudniej będzie zawojować rynek pracy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intel,

Ty, który tak na tym forum tak krzyczysz, jak to Ciebie zniszczyła choroba psychiczna, śmiesz pisać, że jakie wykształcenie i doświadczenie, taka płaca?

Nie ośmieszaj się waść i wstydu oszczędź, bo nie samo wykształcenie i doświadczenie o tym decyduje, ale głównie stan zdrowia.

Świat należy do zdrowych, chorzy/biedni zawsze są i będą na uboczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja napiszę, że pieniądze szczęścia nie dają. Chyba nikt się o tym nie przekonał tak, jak ja. Pochodzę z dość dobrze sytuowanej rodziny, ale toksycznej do szpiku kości. W krytycznym momencie spakowałam się i wyjechałam. Od lat brakuje mi na rachunki. Wyprzedałam niektóre rzeczy, mieszkałam w różnych warunkach i miejscach. Lodówka bywała pusta. Z rodziną prawie nie rozmawiam i nie liczę na ich pomoc. A mimo to dopiero po wyprowadzce czułam się wreszcie wolna i szczęśliwa. Uważam, że to była najlepsza decyzja w moim życiu i żadne SPA, samochód ani pewność pomocy rodzinnej nie wynagrodziłoby mi tego nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intel, no właśnie. Skoro i tak jestem nieszczęśliwa to nie fajniej byłoby być "luksusowo nieszczęśliwą"? :105:

-- 26 cze 2012, 13:05 --

Akasha, "w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem" :) ;)

z moim też nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi