Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

tak się zastanawiam

oglądał ktoś "Worst case scenario with Bear Grylls"?

jaki byłby najgorszy scenariusz na forum?

może użytkownik łączący w sobie amfce i pana marudę na b....? :D

Snooki tak :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, choruje. organiczna. ma wzloty i upadki, mowil, ze ostatnio ma nieco gorszy okres, ale zachowywal sie jak zawsze podczas mojego pobytu. i myslalam, ze jest raczej pocieszony tym czasem, który razem spędziliśmy.

" Stawiam świat na głowie do góry nogami

Na odwrót i wspak bawię się słowami

Na białym czarnym kreślę jakieś plany

Jutro będę duży, dzisiaj jestem mały.. "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na depresje nie. tylko na padaczkę i jeszcze jakies, ktore przepisał mu neurolog. tych pierwszych wlasnie sie nażarł.

siostra jego kontaktuje sie ze mna, i mowi, ze są takie procedury ze musza go skierowac do szpitala. zastanawiam sie czy pojechac tam (troche glupio, bo przeciez ledwo wrocilam) by byc na miejscu i go wspierac. ale z drugiej strony - moga mnie do tego szpitala nie wpuscic nawet, w koncu nie jestem rodziną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

padam na pyszczek :D to byl ciezki, ale efektywny dzien :D

a ty liczacy 3757 postow monku.2000, jak tam? :P

Ostatecznie wszyscy mamy do opowiedzenia tylko jedną historię - ,,X,, na naszej mapie.

,,X,, oznacza nie miejsce, gdzie zaczyna się życie, lecz gdzie zaczyna się ono liczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wykończony, też jestem zmęczony. Ja to kojarzę z buddyjskim umysłem który pragnie się zatrzymać. Depresja to taka chęć wypadnięcia z obiegu, ma się dość ciągłej gonitwy. Myśli się o niebycie i pustce. Coś w tym jest.

Awatar to skarb Atlantydy: starożytny Scion.

:( F.20

:smile: Solian 600mg

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na padaczkę pewno benzodiazepin

ciężko leczyć depresję i pdaczkę naraz :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

socorro, czekam aż mi się herbata zaparzy. Wącham kadzidełko. Mam poczucie ludzkiej nędzy i myślę, czy istnieje coś więcej ponad to. Słucham muzyki Minneapolis Sound (specyficzna fuzja gatunków występujących w latach 80). Myślę co dalej. Patrzę na swoje biurko i stwierdzam, że je lubię.

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie leczy depresji. neurolog stwierdzil, ze depresja nie jest specjalnie wyleczalna. ze będzie mial gorsze i lepsze chwile i trzeba miec sie na bacznosci. byl znuzony psychiatrami, wiec przestał chodzic.

moze będzie zadowolony, a moze nie. wiesz, w koncu probowal sie zabic, moze nawet będzie mial zal, ze przyczynilam sie do pokrzyzowania jego planow. nie wiem jakiej reakcji się spodziewać, a póki co jest jeszcze osłabiony i otumaniony lekiem uspokajającym. przebudzał się i bełkotał. jutro pewnie będzie mozna złapać z nim jakis kontakt. nie spodziewam się, że będzie łatwo - ma trudny charakter i bez nieudanej proby samobójczej. nieco rozdrażniony bywa często, choć dla mnie jest na ogół milutki. ale dla rodziny owszem, więc pewnie będzie im wszystkim cięzko złapać z nim jakiś kontakt. boję się, że zasypią go pytaniami, że dlaczego, może nawet jakaś nutka pretensji (choć może nie). jak tylko się wyjaśni w jakim jest stanie, czy będzie chciał ze mną pogadać, czy będę mogła tam pojechać i czy mnie wpuszczą na odwiedziny na oddział, to pojadę się nim zaopiekować. biedny. nie zasłużył na te wszystkie popaprane choroby.

będą się starać o to, by wylądował w szpitalu w szczecinie, z którego był zadowolony, bo już był tam kiedyś. zapewniają dobrą opiekę. ale najprawdopodobniej będzie musiał dzień lub dwa spędzić w gorzowskim, bo tam niedaleko mieszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aneta.lena.w, ja mimo depresji nie myślałem o samobójstwie nigdy. Czasem dokonywałem lekkiej autoagresji. Trudno mi się postawić w takiej sytuacji. Chyba duża przeszkoda to twierdzenia wszelkich autorytetów moralnych jakie to złe, nieodpowiedzialne żeby się zabijać. Ci sami którzy wywoływali wojny w imię pokoju. Podoba mi się jedno stwierdzenie: śmierć to przeciwieństwo narodzin, ale życie nie ma przeciwieństwa. Jednym słowem nie ma się co bać śmierci. To śmieszne, że ludzie w lęku przed śmiercią się zabijają :P

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk zabijają z innego powodu

i to jest bardzo ciężki niedobór amin biogennych

nawet nie wiesz jaka masakra ja też nie mimo depresji ciężkiej

żadnych zach autoagresywnych nie miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzień dobry, miłego dnia wszystkim ;)

A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek.

Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.

Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000, a no była z kwiatuszka :D tylko skrzydełek od króla elfów mi brakuje 8)

A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek.

Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.

Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.