Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj nie czuję się najlepiej, ale nie poddaję się, bo mam już tego dość. Analizuję każdy gorszy moment samopoczucia i chcę określić, ile w tym realnego zagrożenia dla mnie, ale ile zawdzięczam swojej "umęczonej" psychice.

-- 18 wrz 2012, 16:08 --

dominiko92, nie poddawaj się, chcesz - płacz, nie chce Ci się niczego robić - nie rób. Daj sobie czas..niczego nie musisz, a wszystko możesz :!:

"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"

"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.

Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, ja właśnie zaobserwowałam, że moja psychika to jest niezła... haha oglądam trudne sprawy i ryk... a płakać nie płaczę zbyt często. a to wszystko dlatego, że chciałabym cofnąć czas. a się nie da.

witam z rana. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dominika92, ja też wierzę w to, ale musimy dużo pracować i starć się. Najważniejsza jest cierpliwość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monar, ja przestałam już oglądać takie pogramy, bo niepotrzebnie przeżywam, a te wszystkie sytuacje są aranżowane, choć z pewnością w realu podobnych nie brakuje...

-- 18 wrz 2012, 16:31 --

dominika92, przyjdzie, zapewniam Cię..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, masz rację. już miesiąc żyłam bez tv, ale mój serial wrócił i zostałam dziś w domu, to po serialu zostawiłam włączone tv i tak jakoś wyszło, że to mnie zainteresowało. choć mnie to interesuje, to nie powinnam była tego oglądać. bo potem cierpię. a to takie cierpienie bez powodu, bo nic złego w MOIM życiu się nie stało. tyle, że rozpamiętuję swoją przeszłość. a to niczego nie zmieni. no cóż. trzeba się ograniczyć do mojego serialu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monar, ja też tak robię, oglądam lekkie, miłe i przyjemne seriale. Ostatnio nawet ciężko mi się skupić na filmach fabularnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, ja może Wiadomości o 19:30 obejrzę z domownikami. Tylko, żeby nie było za dużo polityki. A tak to oczy mnie znowu rozbolały, i powoli tracę nadzieję, że coś się w tym zmieni. Chociaż czasem wychodzi bez trudu, żeby się skupić na czytaniu. Piszę o tym, bo na tym się chciałem skupić w pierwszej kolejności, bo mi to przeszkadza.

Awatar to skarb Atlantydy: starożytny Scion.

:( F.20

:smile: Solian 600mg

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie w Faktach w TVN.Rodzice zakatowali dziecko.

Ja dzis przeczytalam o rodzinie zastepczej ktora zabila dwoje dzieci w krotkim czasie :roll: i to gdzie?! U Carlosa :shock: czyli rzut beretem ode mnie

http://www.gadu-gadu.pl/przypadkowe-zgony-dzieci-w-tej-samej-rodzinie-zastepczej-para-zatrzymana?utm_source=gg

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszmarem jest, ze nie zostali dostatecznie sprawdzeni.. ze tez im na testach psychologicznych nie wyszedl sadyzm

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, to przykre, co napiszę, ale mam znajomych, którzy zostali adopcyjnymi rodzicami, a według mnie, charakter tej pani całkowicie, wg.mnie, dyskwalifikuje tę osobę do bycia matką - charakter dominujący, nie znoszący sprzeciwu itd. To się wyczuwa po pierwszej rozmowie, ale testy zaliczyli.

Zastanawiam się przez lat-nie mam już z nimi kontaktu, co byłoby lepsze dla tego dziecka - pozostać w domu dziecka, czy żyć w tej rodzinie, w której, poza uczuciami, a może ich brakiem, niczego innego nie brakuje.

Sądzę jednak, że miłość jest niezbędna na każdym etapie naszego życia :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, Niestety ale aż cierpnie skóra,także znam osoby które przenigdy nie powinny byc rodzicami zastępczymi a są,nie mam pojęcia jak oni to sprawdzają dla mnie to nie do pomyslenia...chore!jak większosc rzeczy u nas.Tam gdzie maja sie czepiać olewają,gdzie mają olewać czepiaja sie pierdoł. :(

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Svafa, nie wiem kto o tym decyduje, ale na pewno powinni być to znakomici specjaliści z zakresu psychologii, pedagogiki itd. Miejmy nadzieję, że takie pomyłki zdarzają się niezbyt często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.