Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

Bellatrix, lubię angielski, moim zdaniem najprostszy język i najbardziej logiczny.

Z niemieckim już gorzej, przypadki ect..

Niemiecki też dość logiczny - np. zdania, miejsce poszczególnych jego części, czasowniki rozdzielnie złożone i tak dalej... Przypadki są do ogarnięcia, ale gdy się pisze. Jak już trzeba mówić na żywca po niemiecku to człowiek odpada :mrgreen:

1ktauj0

All my life I’ve been so lonely

All in the name of being holy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slow motion, jak chodziłam do podstawówki, w sklepikach takie były. No ale większość asortymentu szkolnego sklepiku już nigdzie nie znajdziemy... :roll: A tyle fajnych rzeczy było, jak jeszcze uczęszczałam do 1-3! I guma kulka po 10 groszy... :lol:

Mirabeleee, dużo zależy od nauczyciela, dlatego praktycznie nic nie umiem. A z czym masz problem? Bo jak przypadki to odpadam, umiałam je w drugiej klasie i już nie pamiętam :mrgreen: Chyba umiem tylko powiedzieć jak się nazywam, co kocham itd. No ale mów, może akurat... :lol:

-- 19 kwi 2012, 15:46 --

dominika92, hej ;)

1ktauj0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abbey, aktualnie zdania ze spójnikami (deshalb, weil etc (chyba dobrze napisałam:D)) i muszę mieć dwie dłuższe formy wypowiedzi, coś o środowisku ale dokładnie nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slow motion, kocham andruty! ♥

Mirabeleee, o, to jest to, co po tych spójnikach są różne style zdania? Że tam w jednej grupie czasownik przechodzi na ostatnie miejsce, tak? :mrgreen: Pamiętam to, tylko ja w życiu nie pisałam dłuższej formy :lol:

1ktauj0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bellatrix, bo nie dostatecznie się nim opiekowałaś. :nono: Nie moje czasy na te zwierzaki,zresztą zawsze miałam prawdziwe przy sobie:świnki,szczurki,papużki,pieski obowiązkowo i jakiś kotek bo jak to inaczej bez psa i kota na wsi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.