Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

Często ostrzegają przed możliwością wystąpienia ataku padaczkowego przy grach/filmach/programach z szybko zmieniającym się obrazem.

Wejście na duże dawki leków przeciwpadaczkowym i szybkie je odstawienie. Niektóre leki dodatkowo mogą obniżać próg padaczkowy.

W jakimś filmie czy programie widziałem jak lampą stroboskopową wywołali atak padaczkowy - ale podkreślam, że to tylko film :) ale może coś prawdy jest w tym.

Tłum, świat, a czasem nawet i śmierć ustępują przed człowiekiem, który wie dokąd zmierza, ale spychają z drogi dryfującego bez celu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tlen, Tak, to wiem. Intensywne bodźce audio wizualne, ostre, jaskrawe światło, mogą spowodować atak padaczki. W Japonii podczas emisji jednego z epizodów pierwszej serii Pokemon pt. "Computer Soldier Porygon" sporo widzów doznało napadu drgawek.

Thazek, nextMatii, czysta ciekawość.

There is no wonder drug, there are only lies...

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Wiola*, ale House zwykle używa ku temu migającego światła, a Mad odrzucił tę opcję :P On wie lepiej od House'a :P

-- 05 sty 2012, 22:49 --

Mad_Scientist, wiele, wiele razy było, a jestem dopiero w piątym

"Jestem toksycznym produktem odpadowym aktu stworzenia."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, już znalazłem. :P Najczestsze przyczyny: infekcja, nagłe przerwanie leczenia, brak snu, alkohol, hiperwentylacja, intensywne bodźce świetlne, leki obniżające próg drgawkowy.

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz bierzemy się za leczenie pacjenta. :P

1325563270023.png

-- 05 sty 2012, 22:57 --

Btw. w którym odcinku House nafaszerował Willsona amfetaminą, żeby mu udowodnić, że bierze antydepresanty, w którym odc. House poświadczył na rzecz pacjentki nieprawdę, żeby bulimiczka mogła dostać przeszczep bodaj wątroby i w którym odcinku była laska z halucynami, objawami schizofreniopodobnymi ale to była jakaś inna choroba?

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mad_Scientist, z tą schizofreniczką to był odcinek 4 sezonu 7 ... jak do zespołu dołączyła ta blondyna - psychiatra.

Tłum, świat, a czasem nawet i śmierć ustępują przed człowiekiem, który wie dokąd zmierza, ale spychają z drogi dryfującego bez celu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.