Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ataki (jak wyglądają, jak sobie radzimy)

cicha woda

Rekomendowane odpowiedzi

nerwosol-men, tez masz dusznosci? jak masz lęk?

-- 17 lis 2013, 19:46 --

pamietam po tym przeszlo tygodniu duszności itp , porobilam badania wszystkie , nawet na raka , wszystko ok wyszlo..sama juz nie wiem co ja mam z tymi dusznosciami..tak jak biedna dusznomi..co z nia , wie ktos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mi dał propranol mam to, ale raczej może maks 2 razy zjadłem , bo chyba do tego bicia serca już przywykłem jakoś mnie nie przeraża to

ja tez mam nieraz dusznosci i to dosyc mocne.wtedy od razu wpadamw panike ze zaraz sie udusze.ja mam takie uczucie podhcodzenia ser a pod gardlo albo jakby mi cos w tym gardle twkilo i przeszkadzalo.to jest porazka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hania33 ja miałam ataki paniki jak miałam jechać autobusem (czasami sie odezwą).Staram sie jeździć tylko wtedy jak nie ma korków, nie ma upałów, a jak juz wsiądę to otwieram od razu okno i nie myslecz czy bedzie duszno. Jako nastolatka pare razy słabo mi się zrobiło w autobusie (wiadomo tłok, zaduch i niektórzy tak reagują) i pozostał lęk że znów mnie to spotka.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nerwosol-men u mnie to akurat zasługa lekarki, która uświadomiła mi ze to sa naturalne reakcje naszego organizmu w naszytm przypadku. Nie ozn. to ze nie mam jakis jazd wmawiania sobie pewnych chorób. Ostatnio miałam z węzłami. Męczyły mnie one od kilku lat, a po tej sierpniowej akcji to była masakra. Przebadałam i jestem spokojna. Mam takie odczucie ze to moja reakja na różne sytuacje w którymi nie mogę sobie poardzić- takie wołanie jestem, nie daję rady, zauważcie mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja wlasnie mam taki lęk , ze mi powietrza zabraknie..co za cholerstwo..

bardzo mnie takie coś męczy. czasami leżę sobie w łóżku i nagle dopada mnie natrętna myśl, że przecież JEST TAK MAŁO POWIETRZA i na pewno się uduszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie,ja przed tym zanim dopadla mnie nerwica mialem popdbnie mialem jakies tam leki,ale one nie byly mocne i sobiezylem jak gosc.teraz ta menda sie rozwinela.ja ogolnie tak sobie nieraz mysle ze na nerwice to chyba choruje kazdy czlowiek tylko u jedngo sie roziwnie a u drugiego nie ;).przeciez kazdy ma jakies stresowe sytuacje,jedni sie przejmuja bardziej drudfzy mniej,wszystko kwestia nasdzej psychy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwosol - tylko problem jest w tym ze idąc do lekarza, prosząc o badania (nawet płatne) lekarz (oczywiście nie każdy) pomysli panikuje albo nudzi się i szuka sobie rozrywki. Mało który chcę zagłębic się: dlaczego uważa że jest chory, jakie ma objawy. Widzisz ja robiłam badania na krzepliwość bo atak straszych mrówek zbiegł się z przyjmowaniem anty na cystę. Moja rodzinna ochrzaniła mnie dlaczego do niej z tym przyszłam (powiedziałam ze boję się zakrzepicy, kilka dni wstecz byłam z tym w szpitalu) Jak nie przechodziło poszłam znów i poprosiłam o skierowanie na badania równiez płatne - dostałam z łaską. Wyniki byłu ok więc usłyszałam ze przesadzam i skierownie mógł dostać ktoś bardziej potzrebujący. Zatkało mnie wtedy na maksa.

Dopiero pod koniec pażdziernika lekarka w szpitalu potwierdziła nerwicę, pogadała ze mną, kazała mi jechać do drugiego szpitala by psychiatra mnie zbadał i ewentualnie zostawił na oddziale. Dopiero od nich dowiedziałam się co mi jest i jak to wygląda. Wygląda na to ze pierwsze obawy miałam bardzo dawno temu tylko ozywały się sporadycznie, więc wiązałam je z różnymi innymi chorobami, ale nie z nerwicą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi