Skocz do zawartości
Nerwica.com

Odstawienie leku sertagen.

coolkidofdeathh

Rekomendowane odpowiedzi

W marcu trafiłam do szpitala w Szczecinie , tam moją bulimie i zaburzenia lękowo-depresyjne próbowali leczyć sertagenem 100mg/dobe i promazyną 150/dobę, więc od marca jestem na sertagenie 100mg. 2 tyg temu postanowiłam zmienić ten lek, bo miałam wrażenie , że przestał działać i , że więcej jest skutków ubocznych niż samego działania, mianowicie zawroty głowy z samego rana, senność, otępienie itd.

Powoli odstawiałam sertagen... z początku brałam 50mg przez tydzień a od 4 dni nie biorę go już w ogóle. Zamiast tego mam pramolan - ponoć najsłabszy z leków przeciwlękowych i czuję się okropnie.

Mam ataki paniki, boję się z domu wychodzić.. wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku , bo przy najmniejszej próbie poruszania się kręciło mi się w głowie i miałam mdłości. Chodzę poddenerwowana, ciśnienie mi skacze, jakieś dziwne napady gorąca mam, uczucie jakbym była w klatce i jakby każdy mnie obserwował na około. Nie mam siły na nic, nie mogę się skupić na niczym. Dzisiaj nie poszłam do szkoły po 2 tyg przerwie (ferie ) i czuję się fatalnie z tym. Nie wiem czy powinnam znów zacząć brać sertagen? Przez jakieś 6 miesięcy czułam się dobrze po nim.. nie miałam żadnych lęków, w każdej praktycznie sytuacji czułam się swobodnie. A teraz wszystko jest jak dawniej... czyli gorzej.

Czy ktoś z was miał podobnie po odstawieniu sertagenu , biorąc go ponad 10 miesięcy... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi