Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?

Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka rzeczy:

1760974581_strzaka.JPG.aa8ed7c9257a0feb7ce05ef2c8ae75f6.JPGdziękuję Bogu, że nie jestem inwalidą na wózku i że mogę chodzić 

1760974581_strzaka.JPG.aa8ed7c9257a0feb7ce05ef2c8ae75f6.JPGjestem wdzięczny Bogu, że widzę, słyszę etc.

Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty [Panie Boże] jesteś ze mną. [Ps 23, 4]

Bądź mi skałą schronienia i zamkiem warownym, aby mnie ocalić, boś Ty opoką moją i twierdzą. [Ps 71, 3

Skrót Ps → Księga Psalmów [Stary Testament → Biblia]

Nie możemy się bać, bo tracimy zbyt wiele. Nasz strach jest siłą innych. (cytat za: Michał Kord, "Prawo ojca")

F20.0, Clopizam → 100mg [1-1-1], Asentra → 50mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.01.2023 o 16:13, alone05 napisał:

przyjemny spacerek z mamą

Ja na spacery (ewentualnie na przejażdżkę rowerem, gdy jest ciepło) chodzę tylko i wyłącznie z mamą. Samemu nie opuszczam domu, samemu tak jakoś smutno, przygnębiająco blob.png.8323ba0a736befd84c789c136897c3a1.png

Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty [Panie Boże] jesteś ze mną. [Ps 23, 4]

Bądź mi skałą schronienia i zamkiem warownym, aby mnie ocalić, boś Ty opoką moją i twierdzą. [Ps 71, 3

Nie możemy się bać, bo tracimy zbyt wiele. Nasz strach jest siłą innych. (cytat za: Michał Kord, "Prawo ojca")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem rade na praktykach, w trudnym srodowisku, a przede wszystkim w bardzo trudnym kontekście, zobaczyłem życie z nowej perspektywy, za co jestem wdzięczny 🙏

Im dłużej tkwisz w swojej niszy, tym coraz bardziej obcy, a tym samym groźny bedzie swiat.

Idź, bo tylko tak zostaniesz przyjęty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani ze sklepu która mnie wpuściła przed sobą w kolejce (akurat pani ze sklepu wtedy nie była sprzedającą - żeby wszyscy zrozumieli :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązywanie nowej serii krzyżówek Technopol  (po 500 panoramicznych czas na 1500 panoramicznych - nie wiem, kiedy mi się uda je wszystkie rozwiązać :D ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zjedzenie dwóch smacznych posiłków - fasolki po bretońsku i pulpetów w sosie pomidorowym :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zjedzenie smacznego obiadu - frytek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, AnissemSirch napisał:

Babka zapytała mnie o dowód w sklepie, a już w tym roku stuknie mi 32. :D

a czuję się jak stary dziad. 

Aż tak młodo wyglądasz? Ciekawe 🤔 

Chociaż ja pamiętam jak w pewnym sezonie letnim poprosiłam o dowód osobisty Pana, nie zauważyłam że ma obrączkę na palcu i dziecko trzyma za rękę 😅 ale mi było wtedy głupio 🙈 na swoją obronę dodam że pan faktycznie wyglądał bardzo młodo. Jak wieczorem spotkaliśmy się w pewnym barze to zaczął się śmiać, że dobrze że tutaj o dowód nie wołają😅 ale wtedy naprawdę był duży ruch, bo to miejscowość turystyczna i wtedy był tam tylko jeden sklep 😅 

Dzisiaj sprawiło mi radość to że mogłam położyć się szybciej do łóżka i grzeje sobie stopy o ciepły grzejnik 🥲 

Najgorszy jest lęk przed czymś, czego nie można nazwać. 

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Szczebiotka napisał:

Aż tak młodo wyglądasz? Ciekawe 🤔 

Chociaż ja pamiętam jak w pewnym sezonie letnim poprosiłam o dowód osobisty Pana, nie zauważyłam że ma obrączkę na palcu i dziecko trzyma za rękę 😅 ale mi było wtedy głupio 🙈 na swoją obronę dodam że pan faktycznie wyglądał bardzo młodo. Jak wieczorem spotkaliśmy się w pewnym barze to zaczął się śmiać, że dobrze że tutaj o dowód nie wołają😅 ale wtedy naprawdę był duży ruch, bo to miejscowość turystyczna i wtedy był tam tylko jeden sklep 😅 

Dzisiaj sprawiło mi radość to że mogłam położyć się szybciej do łóżka i grzeje sobie stopy o ciepły grzejnik 🥲 

Rozumiem... żebym jeszcze zarost ogolił, to może by to zmyliło. Chociaż kilku milimetrowy jednolity zarost jest sexy, tak uważam :D:P

Prawdziwy facet sprawia, że masz mokre majtki, a nie oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, AnissemSirch napisał:

Chociaż kilku milimetrowy jednolity zarost jest sexy, tak uważam :D:P

No bo jest 🤪

"Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa" - powiedziało życie, ale najpierw sprawie, że będziesz silna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, AnissemSirch napisał:

No i czasem można go użyć jako broń. :D

Hmm 🤔 tego nie słyszałam. Rozwiniesz temat? 😅 Jestem ciekawa. 

Dzisiaj jak na razie radość sprawiło mi wejście na forum 🤪😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi