Skocz do zawartości
Nerwica.com

Bezsenność, zaburzenia snu

jaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam "mega" problemy ze snem. Aż mi się nie chce pisać ile specyfików biorę na sen: Kwetiapina 400 mg; Chlorprothixen 100 mg; Pregabalina 225 mg i Trazodone 200 mg do tego 1/2 lorafenu 2,5 mg i Relanium 5 mg.

Staram się obecnie zastąpić lorafen samym relanium , ale bardzo ciężko mi to wychodzi. Nie chciałbym wrócić kolejny raz na oddział ,ale nie wiem czy to możliwe. Jak nie zasypiam wcale do 2.30-3 biorę dodatkowy lorafen i wtedy z reguły śpię do 8.

Mam nadzieję , że jakimś cudem zasnę po samym relanium. Kładę się spać tak o 22 - 22.30 i zażywam wtedy leki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja postanowiłem wprowadzić elementy higieny snu. Wczoraj przez połowę dnia nie korzystałem w ogóle z telefonu. Udałem się na spoczynek o 21:30 i zasnąłem dopiero gdzieś o 0:30, i do tego budziłem się wielokrotnie. Obudziłem się o 5:00, bo do pracy na rano. Co ciekawe... w ogóle nie odczuwałem senności porannej do godz 10, którą normalnie odczuwam, gdy wstaję o tej porze.

Moje specyfiki na spanie jakie stosuję, to Teanina 200mg i taurynian magnezu. O północy zażyłem melatoninę, bo miałem dość tej bezsenności.

Edytowane przez Śmojda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Phill76 napisał(a):

Melatoninę 5 mg zażywałem pół roku i bez sensu bo nic nie dawała :(

Na mnie też nie działała. Dopiero zacząłem ją odczuwać, jak byłem czysty od leków.

Dawka 5mg, niestety jest w moim przypadku podłym lekiem - do południa byłem przymulony i miałem przećpany wzrok.

Obecnie biorę 0,5mg w spraju i mnie lula do snu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zapodałam chlora, dwie dawki, wczorak - 100mg, to zasnęłam na 9 godzin. Od późniejszego popołudnia spałam do niedawna, Czyli działa, tylko spanie za wcześnie wzięło i z mamą nie pogadałam zbytnio, a nie widziałam jej trzy tygodnie 😛 Byłą wkurzona trochę jak jej powiedziałam, że idę spać i jeszcze kot był w pokoju, to szybciej zasnęłam z Gochą 😛 Ale mega mocny ten lek, przynajmniej na razie. 

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Jim Morrison_Easy-Resize.com (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi