Skocz do zawartości
Nerwica.com

[dyskusja] Fotografia

Gość k_o82

Rekomendowane odpowiedzi

kupmitrumne, no to prawda. Moim zdaniem to jest w ogóle cały sekret fotografowania ludzi: psychologia. A dokładniej, umiejętność nawiązania takiej relacji z osoba fotografowaną, że ta zachowuje się zupełnie naturalnie. Poza tym to jest też kwestia charakteru danej osoby, jej, nie wiem jak to nazwać, świadomości własnego ciała? Albo może temperamentu? No i doświadczenia oczywiście. Nigdy nie fotografowałem profesjonalnej modelki, ale pewien zawodowy fotograf mówił mi, że zupełnie inaczej się z tymi dziewczynami pracuje.

Mnie się od kilku lat marzy praca fotografa. Ale wiem, że możliwość zarabiania na tym to nie jest tylko kwestia sprzętu ale właśnie fotografowania ludzi, wspólpracy. Może kiedyś... :smile: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa,ja to sobie mówie od dobrych lat kilku,zresztą pewnie każdy:P

co do pracy z modelkami fakt że to nie drzewa i wymaga to subtelniejszego podejścia,ale chyba warto z żywym obiektem podziałać,zwłaszcza jak masz plany przyszłościowe;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupmitrumne, domyślam się. Ja rzadko z modelkami miałem okazję współpracować, ale łatwe to to nie jest.

Ja uwielbiam pracować z modelkami i generalnie z ludźmi, nie ma nic fajniejszego!

A wracając do tematu szkoły foto, to jedyne co ze swoich wyniosłam to kilka trików odnośnie fotografii reklamowej i produktów (jak kreatywnie fotografować owoce i parujące jedzenie), ale w sumie i tak mi się to nie przydało i raczej nie przyda :smile:

Zbieram siły, żeby w końcu dokształcić się w jednej wąskiej dziedzinie (moda), no ale też najpierw głowe trzeba wyleczyć :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

comatom, poczytaj sobie wszelakie foto stronki i ćwicz praktycznie a będę poniżej twoich ,,stóp'' umiejętności fotograficznych. ;)

-- 24 mar 2014, 20:26 --

comatom, ruda chyba ci pozowała :D fajne :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi