Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś z Was zespół odstawienny po Esci 10mg? Chcę przestać go brać bez konsultacji z lekarzem, ale obawiam jakichś niemiłych akcji jeśli odstawię z dnia na dzień. Dawka niby niewielka, więc zapytuję, ktoś coś po odstawieniu miał niemiłego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś z Was zespół odstawienny po Esci 10mg? Chcę przestać go brać bez konsultacji z lekarzem, ale obawiam jakichś niemiłych akcji jeśli odstawię z dnia na dzień. Dawka niby niewielka, więc zapytuję, ktoś coś po odstawieniu miał niemiłego?

Ja odstawiałem z dnia na dzień 10mg Aciprex i niemiło to wspominam. Po paru miesiącach miałem nawrót i wróciłem do ssri tym razem fluoksetyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ashton, czego nawrót miałeś?

sebo001, Chcę odstawić, bo po 3 miesiącach nie widzę żadnej poprawy. Wizytę u lekarza mam dopiero w maju, a dosłownie męczę się z tym lekiem, mam wrażenie, że od niego mi się pogarsza, a po 3 miesiącach powinna już być jakaś poprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ashton lek pomógł Ci się wydostać z depresji nerwicowej ? Mam to samo i okropnie się męczę. Chodziłeś na terapię ?

Po esci czułem się w miarę dobrze, trochę wypruty z emocji, ale gwałtownie odstawiłem i wróciło.

Teraz biorę fluoksetyne 4 tydzień, bo chciałem spróbować coś aktywizujacego nie zamulajacego.

Do tego 5 wizyt u psychologa za mną.

Zobaczę jak się fluoksetyna rozkręci wtedy będę miał porównanie do escitalopramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś problemy ze snem, somatyką ? 5 miesięcy chodzę na terapię i nadal mam problem z wyjściem do sklepu.

Miałem ze snem, ale biorę Mianseryne i jest dobrze w tym aspekcie

Ogólnie planuję iść na dzienny odział psychiatryczny na 12tyg, ale na razie nie mogę sobie na to pozwolić, bo pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwiększona derealizacja, wrażenie upojenia alkoholowego, nasilone myśli samobójcze i samopoczucie jednak może być jeszcze gorsze, jeszcze większe zmęczenie. Generalnie cały dzień w łóżku. Myślałem, że gorzej być nie może a jednak. Z pracy dupa, nie chce zrobić komuś krzywdy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwiększona derealizacja, wrażenie upojenia alkoholowego, nasilone myśli samobójcze i samopoczucie jednak może być jeszcze gorsze, jeszcze większe zmęczenie. Generalnie cały dzień w łóżku. Myślałem, że gorzej być nie może a jednak. Z pracy dupa, nie chce zrobić komuś krzywdy..
Ja też strasznie zdychałem na esci, miałem to wszystko co piszesz, za wyjątkiem derealizacji, 6 tygodni prawie mnie trzymało, dla mnie najgorszy z ssri.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi