Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Każdemu, kto będzie chciał odstawić, zmniejszyć dawkę, lub zmienić lek, mogę powiedzieć jedno: niech przygotuje się na koszmar. Przerobiłem wszystkie SSRI, ale odstawka escitalopramu przebija wszystko.

True!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdemu, kto będzie chciał odstawić, zmniejszyć dawkę, lub zmienić lek, mogę powiedzieć jedno: niech przygotuje się na koszmar. Przerobiłem wszystkie SSRI, ale odstawka escitalopramu przebija wszystko.

True!

that's it ;)

mój ostatni epizod z ESCI trwa już ponad rok, a było ich parę.

teraz ciężko to odstawić, dzień bez potrafi ostro powykręcać.

dodatkowo czuję się struty syfiastym Brintellixem, żołądek i głowa nie wyrabia.

ESCI to jednak najmniej szkodliwy antydepresant, mogę nawet powiedzieć o nim,

że nie daje żadnych uboków, bo pocenie się w niczym nie przeszkadza, a jak

porównać go do Brintellixu to chyba jeszcze gorzej jak po Sertralinie, jeśli

wezmę pod uwagę ostatnie 2 dni brania, a brałem 2 tygodnie 5mg, teraz 8 dzień 10mg Wortio

i jest kiła, dziś i jutro nie biorę, czekam aż ten syf ze mnie zejdzie.

Nawet Amisulpryd po Wortio nie jest w stanie mi pomóc, benzo ledwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Esc ma najmniej ubokow klasycznych - brak suchości w pysku, nudności, drastycznych zmian apetytu itd. Ale ostro wpierdala człowieka w obojętność, brak motywacji, brak emocji, brak energii, eunuchizm. Won mi z tym badziewiem. Biore benzo i zolpidem i jade dalej z Fevarinem. Nie chce leżeć jak warzywo w sklepie spożywczym.

-- 05 wrz 2015, 22:08 --

achino, nie brałeś chyba Edronaxu ;)

achino bral Edronax. Achino BRAL WSZYSTKO!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Esc ma najmniej ubokow klasycznych - brak suchości w pysku, nudności, drastycznych zmian apetytu itd. Ale ostro wpierdala człowieka w obojętność, brak motywacji, brak emocji, brak energii, eunuchizm. Won mi z tym badziewiem. Biore benzo i zolpidem i jade dalej z Fevarinem. Nie chce leżeć jak warzywo w sklepie spożywczym.

-- 05 wrz 2015, 22:08 --

achino, nie brałeś chyba Edronaxu ;)

achino bral Edronax. Achino BRAL WSZYSTKO!

no spoko, ale apropo czego to piszesz w temacie o Escitalopramie,

to twój prywatny protest czy nabijanie postów, bo trochę nie rozumiem ?

Fevarin jeszcze bardziej Cię uwali, bo działa na receptory sigma, nie licz na jakąkolwiek aktywację,

chyba, że ktoś Ci ładne bajki sprzedał. Fluwoksamina jest zarejestrowana przez FDA w leczeniu ZOK

a więc profil typowo uspokajający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzeczniej! Fevarin bralem okolo 10 lat. Nie mialem na nim zadnych ubokow seksualnych, sennosci, anhedonii, dodawalem Trittico, pilem alkoho przed randka, czasem dodawalem szczypte sildenafilu i bylem w seksie jak petarda. Doskonale miksowal sie tez z Fenibutem (przed wyjsciem do dyskoteki). Podbijal tez znacznie kofeina. Minusy: niedostateczne dzialanie przeciwlekowe i umiarkowane przeciwdepresyjne. Fevarin odstawilem, bo dostalem epizodu silnej nerwicy lekowej, a takze dlatego, ze wysuszal mi sluzowki w jamie ustnej, przez co musialem stale leczyc sie z z infekcji gornych drog oddechowych.

Fevarin to NAJSLABSZY SSR I oraz ma NAJKROTSZY okres poltrwania. I to sa jego plusy. A agonizm sigma poprawia funkcje poznawcze i pozwala spojjrzec na swiat z innej, troche psychodelicznej perspektywy. Poza tym Fev zmienia metabolizm wielu lekow: wzmacnia sile dzialania benzodiazepin, zwieksza sile dzialanie Viagry, kofeiny, fenibutu (z mojego doswiadczenia). Ogolnie polecam sprobowac. Nie bez powodu przerobilem wszystkie SSRI, a zawsze jak bumerang wracam do feva.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro braliscie wszystko :D

skoro braliscie wszystko to możecię mi odpowiedzieć na te pytania :)

jaki ssri działa bardziej pobudzajaco i motywujaco

fluoksetyna czy sertralina a jaki działa bardziej

"kastrujaco" + ewentualnie który działa bardziej pro-lękowo przynajmniej w początkowej fazie stosowania i który zaczyna szybciej działać :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze telenowela pt. milion pytań do trwa dalej

po to chyba jest to forum by zadawać pytania i uzyskiwać na nie odpowiedzi co nie ???

dostanę odpowiedzi to przestanę ... ;)

Ty też możesz udzielić odpowiedzi lunatic

ale to nie jest telenowela tylko teleturniej a ja chcę wygrać główną nagrodę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi