Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

ja, mimo, że dzisiaj jest gównodzień spowodowany, tak czuję, większą dawką, a jak są lepsze dni, to i tak jest mega mega ciężko, to tym 15 mg wystawiam pozytywną opinię - uważam, że esci działa, ale działa bardzo powoli, ja czuję w sobie zmiany, mogę coraz dłużej i swobodniej utrzymać się na nogach, ale to są niewielkie różnice. zostałabym na dawce 15 gdybym na regeneracje miała 5 miesięcy, a nie tygodni. taka moja recenzja po ponad 3 miesiącach z lekami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój lekarz mi opowiadał, ku przestrodze, że Jimi Hendrix połączył benzo z alko i wyszło jak wyszło

Lekarz Cie okłamał, on umarł bo zmieszał barbiturany, a nie benzodiazepiny, z alkoholem. W latach 60 (zmarł w 70 roku) były popularne i szeroko rozpowszechnione barbiturany. Elvis tez je zażywał. Benzo wtedy raczkowały - diazepam został wprowadzony w 1963 roku. Barbiturany byly bardzo niebezpieczne. Jesli chodzi o mieszanie alkoholu z benzo, to niestety wiele razy tak robiłem i żyję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mi tak próbowali wciskac leki jak byłem w szpitalu, za dużo gadałem o skutkach ubocznych to wymyślili ze potrzebne mi jest coś na natręctwa i chcieli włączać jakiś neuroleptyk, zrobiłem zamieszanie, przedwcześnie mnie wypisali ale przynajmniej nie narobili mi jeszcze większej szkody

-- 27 sie 2015, 19:56 --

Pewnie dostał Anafranil na nerwice lekowa i tyle.

a escitalopram na co jest? bierze sie jedno albo drugie, nie wiem co to ostatnio za moda z takimi kombinacjami, czy oni liczą ze jak sie da wiecej leków to jest wieksza szansa bo zadziala jeden albo drugi, nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

achino, piłeś przy benzo? Jak było? :D

Stale. Przecież jeżeli biorę codziennie benzo, a chce wypić, to nagle ich nie odstawie? Zreszta nawet gdy nie bylem uzależniony od benzo, to i tak miałem takie wyskoki. Bralem 0, 5 Zomirenu po to tylko, by moc wyjsc do sklepu po alkohol (w sobotę np. kiedy w sklepie pełno ludzi). No i alkohol szybciej klepał, wiadomo. Ale roznica miedzy piciem na benzo a piciem bez nich jest nieznaczna. Rożnica kolosalna jest natomiast przy fenibucie, bo on dodatkowo podnosi poziom dopaminy. Dochodzi do olbrzymiej synergii i stanów euforycznych. Kumpel, który zażył u mnie taka mieszankę, wpadł w szal i zdemolował mi mieszkanie kiedyś :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na tym leku długo i dobrze spałem. Czułem się w dzień dobrze, wyraźnie było czuć ze Anfranil wyłącza lęk. W tamtym okresie poleciałem sam za granice - nie brałem wtedy żadnych benzodiazepin, bo sie ich balem. Anafranil sprawdzal sie w ekstremalnych sytuacjach: dobre samopoczucie, brak depresji. O wiele większa sila działania niz SSRI. Z ubokow pamiętam suchość w ustach, zaparcia, spadki ciśnienia ortostatyczne i zaburzenia erekcji. Libido było wysokie (no ale miałem 20 lat lol), ale zaburzenia erekcji były straszne. Z łatwością uzyskiwałem erekcje, ale natychmiast - po kilku sekundach - ja traciłem. Zostałem z tego powodu wyśmiany w łóżku. Potem wpadła mi w ręce ksiazka Petera Krammera "Wsluchujac sie w Prozac", w ktorej naczytałem sie o tym, jakie to TLPD sa niedobre, a za to SSRI wspaniale. I uwierzyłem w to. A wiesz, ze gdy ostatnio w strasznym stanie, w rozstrzesieniu, pojawiłem sie u psychiatry, to od razu mi zaproponowała właśnie Anafranil. Niewykluczone, ze Anafranil wcale nie zabija libido, a jedynie powoduje problemy z erekcja - i wtedy wystarczy sildenafil zażywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi