Skocz do zawartości
Nerwica.com

FLUOKSETYNA(Andepin, Bioxetin, Fluoksetyna EGIS, Fluoxetin Polpharma, Fluoxetine Aurovitas/ Vitabalans, Fluxemed, Seronil)

shadow_no

Czy fluoksetyna pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

251 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy fluoksetyna pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      160
    • Nie
      71
    • Zaszkodziła
      40

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest tu choć jedna osoba, której fluoksetyna pomogła na zaburzenia lękowe (lęk paniczny, lęk uogólniony). Bo ja już tracę nadzieję. Już chyba ze 6 tygodni i dalej lipa. Dziś Doktor zwiększył mi dawkę z 20 na 30 mg. 20 mg Mam brać rano, 10 w środku dnia. Co Wy na to? Są jakieś szanse powodzenia, czy raczej zmienić lekarza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, BadLady1311 napisał(a):

Czy jest tu choć jedna osoba, której fluoksetyna pomogła na zaburzenia lękowe (lęk paniczny, lęk uogólniony). Bo ja już tracę nadzieję. Już chyba ze 6 tygodni i dalej lipa. Dziś Doktor zwiększył mi dawkę z 20 na 30 mg. 20 mg Mam brać rano, 10 w środku dnia. Co Wy na to? Są jakieś szanse powodzenia, czy raczej zmienić lekarza...

Jak lek nie działa to raczej lepiej zmienić lek a nie lekarza. Jak brałaś prawie wszystkie inne ssri to nie miał za bardzo wyboru w tym co ci przepisać i dał ci fluo. Jak masz silne lęki to poproś go o paroksetyne. Zaciśnij zęby bo może być ciężko bierz przez co najmniej 6 tygodni dawkę 20 mg i zobaczysz. Myślę że na lęk paroksetyna będzie dużo lepszym rozwiązaniem. Wejć na forum  paroksetyna i tam zapytaj o to czy komuś pomogła na lęk i jak wyglądały pierwsze tygodnie. Jak widzisz to forum jest dość ubogie bo  fluo też nie jest popularnym lekiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, BadLady1311 napisał(a):

Na paro wytrzymałam 3 tygodnie. Niestety mój układ pokarmowy nie jest w najlepszym stanie i dalej po prostu nie szło wytrzymać. Biegunki, wymioty, ból brzucha non stop. Niestety drugi raz się nie podejmę....

Sertralina i escitalopram są jeszcze znane jako dobre na lęk ale z tego co pisałaś też ciężko na nich było. Zmiana lekarza tu nic nie da bo co inny lekarz ci zapisze jak już wszystko brałaś. Możesz zapytać o fluwoksamine ale ją bierzesz dwa razy dziennie jest droga w porównaniu z innymi lekami i ciężko bedzie ci znaleźć kogoś komu pomogła no forum jest bardzo skromne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, zburzony napisał(a):

Mi bardzo fluwoksamina pomogła na lęk i depresję. Jeśli SSRI nie dają rady warto wziąć pod uwagę wenlafaksynę i duloksetynę.

Duloksetyna - całe nogi w czarnych krwiakach plus próby wątrobowe poprzekraczane.

Wenlafaksyna - nasilenie lęku do nieprzytomności, ale chyba miałam wprowadzaną od zbyt dużej dawki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi