Skocz do zawartości
Nerwica.com

Brak uczuć i emocji

Ryś

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Niewkopomonowana napisał(a):

Lucky man! Gdybym ja odstawiła leki, to po pierwsze nie spałabym wcale, a po drugie miałabym już tak mocne urojenia, że potrafiłabym w środku nocy wyjść z domu, zagadać do obcej osoby, "zaprzyjaźnić się" z nią i wyjechać na drugi koniec Polski. Do tego idzie alkohol i moja faza niezniszczalności. Spotykałyby nas niezwykłe sytuacje, chodzilibyśmy na imprezy techno, a moja rodzina umierałaby ze strachu. Ryzyko takiej jazdy mogłaby skończyć się tragedią. Bez leków zachowuje się jak ktoś po ekstazy i nie da się mnie zatrzymać, ani przekonać, że oszalałam. W swoich oczach jestem wszechmogąca i wchodzę w inny wymiar bez strachu ciesząc się nową rzeczywistością. Koniec końców trafiam do szpitala, gdzie zamieniam się w trupa bez emocji i wracam grzecznie do domu. Biorę leki, bo nie chcę utracić kontroli i zamartwiać bliskich, choć czasem tęsknię z tym błogim i mocnym stanem.

To ważne, że wiesz jakie są konsekwencje takich eksperymentów. Na co dzień też wybieram "stabilizacje". Szkoda i siebie i czasu którego zwykle się później żałuje 

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi