Skocz do zawartości
Nerwica.com

Prokrastynacja

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

Na wesoło? A ja bym chętnie zamulił zamiast na wesoło. Na początek taki pro-tip jak sobie pomagam z nią walczyć.

1. Metoda GTD (Get Things Done Davida Allena) (!)

2. Blokowanie appek i stron na 20-30 minut gdy rozpoczynam "blok pracy"

3. Używanie fizycznego timera do odmierzania czasu który zawsze mam pod ręką na biurku

4. Zawsze jak mam coś do zrobienia to zapisuje na pojedynczej małej karteczce i każda karteczka z ważnym zadaniem leży na klawiaturze i straszy

I jeszcze pare innych pierdół ale te powyżej najważniejsze na mój rozkojarzony łeb

Próbuje przypomnieć sobie coś na wesoło co zawaliłem ale raczej ja to mam wyrzuty sumienia i się tym oram zamiast cieszyć xd

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wesoło to tak dla beki dopisane, żebyś nie łączyl tematów 😄

ja co zawaliłam:

glownie fakt ze siedzę dluzej w pracy jest przez prokrastynację. Prokrastynuje i przepierdalam czas czasem strasznie ale mam tez poczucie obowiązku, wiec i tak robie te rzeczy w niedogodnym dla siebie czasie

zdarzyło mi sie 2x przełożyć pociąg na jakis krótki wypad, bo nie potrafiłam sie ogarnąć w dość długim czasie jaki miałam wyznaczony. Jak nie wiedziałam w co ręce włożyć to chwytałam za telefon i nawalalm głupoty. Przez to straciłam kilka h w fajnym miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, lily was here napisał(a):

Nie wiem czy temat istnieje już zapewne tak wiec może lekko zmodyfikuje - prócz typowej gadki jak sobie radzić itd.- co realnego zawaliliście przez prokrastynację?

z cyklu: prokrastynacja na wesoło 😜 

Nie przygotowałam się na ustny etap olimpiady z ruska. Ale to już chyba nie prokrastynacja tylko zawalenie 😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie przygotowałam się na ustny etap olimpiady z ruska. Ale to już chyba nie prokrastynacja tylko zawalenie 😝

Pytanie co robiłaś w zamian zamiast sie uczyc 😜 jesli sprzątałaś pokoj na błysk,

To Prokrastynacja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, lily was here napisał(a):

Pytanie co robiłaś w zamian zamiast sie uczyc 😜 jesli sprzątałaś pokoj na błysk,

To Prokrastynacja 

Wytapiałam czas z kolegą z chóru dzień przed, a poprzednie dni wszystko to co się zwykle robi na co dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi