Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hulajnogi elektryczne i dzieci na nich

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Po co kupujecie je dzieciom. Nie dość ze jeżdżą tym po ulicach i drogach krajowych same, kask ich nie uchroni jak z impetem gdzieś wjadą komuś i ich nie zauważy kierowca. To nie to samo co rower bo trochę inna prędkość:) w dodatku żeby tak w wieku dziecięcym kiedy aktywność jest naturalna wręcz... nie powinny się wozić taka hulajnoga zły nawyk i potem będą grube. Kto się zgadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mi wyjechał na drogę tak szybko i nagle się pojawił, na drugim pasie więc luz, ale i tak się wystraszyłam że jedzie na mnie prosto. A jakby źle coś to dziecko pojechało czy oceniło prędkość to by mi na maskę wjechalo bo by nie wyrobił i wyrzucilo by go za dużo z zakrętu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienawidze. Do wywalenia, zakazania, na złom!

Stanowia niebezpieczeństwo nie tylko dla siebie (tutaj to chociaz byłaby selekcja naturalna głupich genow rodzicow), ale niestety tez w duzych stopniu dla innych.

do tego te jakies quadopodobne gowna dla gownojadow. 
🤬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie na hulajnogach elektrycznych teoretycznie max powinny jechać jakieś 20 km/h ale wiadomo że prują ze 4 razy szybciej. Powinny być jakiś przepis żeby była blokada w hulajnogach że max te 20 km/h i nie więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Ryś napisał(a):

Ludzie na hulajnogach elektrycznych teoretycznie max powinny jechać jakieś 20 km/h ale wiadomo że prują ze 4 razy szybciej. Powinny być jakiś przepis żeby była blokada w hulajnogach że max te 20 km/h i nie więcej.

Pewnie jest skoro takie limity dają ale oni jakos przerabiają. Powinni być kontrolowani w kolko a najlepiej w pi… to wywalic z miasta. Paryz tego tatalajstwa zakazał na przykład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja jestem łodzianinem i ta mądra odwrotnie pani prezydent mojego miasta wszędzie buduje ścieżki rowerowe dla rowerów no i hulajnóg. No ok tylko rowerzyści i hulajnodzy jak zjadą z takiej ścieżki to czują się jak święte krowy, nie patrzą na pieszych. 

A już pisząc o Łodzi chyba któryś raz z kolei będzie robiona nawierzchnia na Jaracza bo pani prezydent uparła się żę musi być kostka. Ile to milionów na to poszło. Cieszą się firmy budowlane. A o tym że Łodz poprzez te wieczne remonty jest najbardziej zakorkowanym mieście w Polsce i w czołówce w Europie to już nie wspomne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Ryś napisał(a):

No właśnie ja jestem łodzianinem i ta mądra odwrotnie pani prezydent mojego miasta wszędzie buduje ścieżki rowerowe dla rowerów no i hulajnóg. No ok tylko rowerzyści i hulajnodzy jak zjadą z takiej ścieżki to czują się jak święte krowy, nie patrzą na pieszych. 

A już pisząc o Łodzi chyba któryś raz z kolei będzie robiona nawierzchnia na Jaracza bo pani prezydent uparła się żę musi być kostka. Ile to milionów na to poszło. Cieszą się firmy budowlane. A o tym że Łodz poprzez te wieczne remonty jest najbardziej zakorkowanym mieście w Polsce i w czołówce w Europie to już nie wspomne.

W Poznaniu przykładowo co mnie zaskoczyło to brak rowerów miejskich a za to te szkaradne hulajnogi już sa. Bez sensu pomysł, bo tam akurat jest gdzie pojeździć rowerem

A ta powierzchnia na Jaracza w sensie droga rowerowa? Jak kostka to lipa, po asfalcie fajniej sie jeździ 

ja jestem i rowerzystka i rolkara w 1 i denerwują mnie tez rolkarze na drogach rowerowych. Nie powinno ich tam być to zupełnie inna trajektoria 

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, lily was here napisał(a):

W Poznaniu przykładowo co mnie zaskoczyło to brak rowerów miejskich a za to te szkaradne hulajnogi już sa. Bez sensu pomysł, bo tam akurat jest gdzie pojeździć rowerem

A ta powierzchnia na Jaracza w sensie droga rowerowa? Jak kostka to lipa, po asfalcie fajniej sie jeździ 

ja jestem i rowerzystka i rolkara w 1 i denerwują mnie tez rolkarze na drogach rowerowych. Nie powinno ich tam być to zupełnie inna trajektoria 

Na Jaracza w Łodzi to jest droga dla samochodów i to w samym centrum Łodzi często przejeżdzana. I z któryś kolejny raz ją robią bo tak jak napisałem Zdanowska ubzdurała sobie kostke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Ryś napisał(a):

Na Jaracza w Łodzi to jest droga dla samochodów i to w samym centrum Łodzi często przejeżdzana. I z któryś kolejny raz ją robią bo tak jak napisałem Zdanowska ubzdurała sobie kostke.

Bezsens kostka 😛 nie wiem o jakim miejscu mowisz ale kostka brzmi dziwnie. Rozumiem jakis stary bruk odkryć czy coś ale ta brzydka kostka bauma??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Łodzi są co chwila nie kończące się remonty. Albo ta maszyna Katarzyna(tak się nazywa...) która drąży tunel pod Łodzią dla tych kolei szybkich też z rok czasu stoi bo jakaś kamienica się zawaliła, firma co ten tunel drąży zbankrutowała, itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, KochamElcie napisał(a):

Ja to często jak widzę tych nastolatków na hulajnogach, to oni albo jeżdżą, a jak nie jeżdżą, to zgarbieni i łeb w smartfony :D 

Idealna definicja alf. I dzień dobry nie mówią. Nie będzie można nic dobrego powiedziec o mordercach z tego pokolenia 😛 

Wiecie ze podobno alfy to jest pierwsze pokolenie głupsze od poprzedniego? Zazsyczaj każde kolejne było mądrzejsze 

alfy albo setki bo nie pamiętam ale chyba alfy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lily was here napisał(a):

Idealna definicja alf. I dzień dobry nie mówią. Nie będzie można nic dobrego powiedziec o mordercach z tego pokolenia 😛 

Wiecie ze podobno alfy to jest pierwsze pokolenie głupsze od poprzedniego? Zazsyczaj każde kolejne było mądrzejsze 

alfy albo setki bo nie pamiętam ale chyba alfy 

A czemu alfy? czy to od samców alfa?

Mi to szkoda trochę tych dzieci i nastolatków, co zgarbieni i łeb w smartfony, bo sobie kręgosłup psują tylko :? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, KochamElcie napisał(a):

A czemu alfy? czy to od samców alfa?

Mi to szkoda trochę tych dzieci i nastolatków, co zgarbieni i łeb w smartfony, bo sobie kręgosłup psują tylko :? 

No tak sie to pokolenie nazywa. Po zetkach. A beciaki to roczniki od 2025 ;) mam takiego bąbla beciaka właśnie , ledwo sie urodził i już określili go mianem beta 🤣

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, lily was here napisał(a):

No tak sie to pokolenie nazywa. A beciaki to roczniki od 2025 ;) mam takiego bąbla beciaka właśnie , ledwo sie urodził i już określili go mianem beta 🤣

o kurde czaje :P 

No te hulajnogi są niebezpieczne, kilka miesięcy temu idę na moście wąskim chodnikiem, a ja słuchawki w uszach i muzyka leci, a naprzeciwko mnie jedzie gówniarz na hulajnodze, a ja się przesuwam na lewo, a ten jedzie cały czas prosto, no nienormalny wjedzie zaraz na mnie, to się odsuwam na prawo, a tutaj za mną rowerzysta i wjechał na mnie ja prdl, dobrze, że nikomu się nic nie stało, ale teraz jak tam przechodzę to się oglądam za siebie 3 razy w ogóle, żeby nie doszło do czegoś podobnego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hulajnogarze to tacy motocykliści po udarze, czyli są dwukrotnie po udarze. Najgorsza moda ostatnich czasów. Osoby które ledwo sie zdążyły nauczyć jeździć na rowerze wsiadają na nie i odpierdalają jakieś niebezpieczne akcje, ile widziałem takich młodych makaronków albo łysolków to nie zlicze

A najgorzej jest z tymi kręconymi hulajnogami, powinni je chipować fabrycznie. Ceny by wzrosły - tym lepiej, a jeśli jakaś odpalona przekracza prędkość z gpsa to znajdować i złomować, podobnie jeśli zauważą kogoś kto sie porusza na takiej której w systemie nie widać. A ta prędkość maksymalna też powinna być prawnie zmniejszona do jakichś 10kmh. Albo w ogóle je wyjebać z drogi, niech po torach jeżdżą bezpieczniej będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi