Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mężczyźni, przeszkadza lub przeszkadzałoby wam że partnerka nosi wyzywające prowokujące stroje?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, Turcja jest luzacka jeśli chodzi o islam i nie narzucają się, ale imigracja z Turcji to głównie Niemcy. A reszta to przybysze z krajów często bardzo dzikich (nawet Syryjczycy przebywający w jednym obozie dla uchodźców skarżyli się na Afgańczyków, że ci gwałcą im dziewczyny). Kraje arabskie mają względnie sporo prawa opartego na szaracie, ale jednak starają się nie dopuścić grup ekstremistycznych. A w Europie radykalni imamowie mają się dobrze. Ja nie mam nic do naszych rodzimych muzułmanów a nawet cieszę się, że mamy u siebie ich od wieków, ale napływowy islam to jednak choroba.

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Ta moda to powrót lat 90 to nie widziałeś tego wtedy?

Nie, nie widziałem, kobiety czy dziewczyny nie chodziły ubrane jak lumpy, nawet te najbiedniejsze prezentowały się lepiej, niż to, co widać dzisiaj u przeciętnej laski na ulicy. Jedyne szerokie spodnie, jakie można było dostrzec na ulicach to na nogach chłopaków z subkultury hihopowej w drugiej połowie lat 90. Sam takie nosiłem. Kobiety/dziewczyny nosiły ubrania dopasowane do figury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, luos nettor napisał(a):

Nie, nie widziałem, kobiety czy dziewczyny nie chodziły ubrane jak lumpy, nawet te najbiedniejsze prezentowały się lepiej, niż to, co widać dzisiaj u przeciętnej laski na ulicy. Jedyne szerokie spodnie, jakie można było dostrzec na ulicach to na nogach chłopaków z subkultury hihopowej w drugiej połowie lat 90. Sam takie nosiłem. Kobiety/dziewczyny nosiły ubrania dopasowane do figury.

No możliwe, bo to w sumie mowa o modzie z Ameryki. W Polsce mogło nie być tej mody, za wcześnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylam nastolatka w latach 90-tych i pamietam, ze byly tez takie luzne ubrania modne, jakies T-shirty, kamizelki jeansowe, koszule flanelowe w krate, trampki, poucinane jeansy z dziura lub wiszacymi strzepami. Mialam takie ubrania i nosilam jako dziewczyna. Albo bluzy z Big Stara, wtedy Big Star byl modny, nie wiem czy nadal istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Grouchy napisał(a):

@libed wszystkie kraje Zachodu udowodniły, ze odejście od swojej religii i tradycji prowadzi do islamizacji kraju.

bzdury jakies wypisujesz ktory to niby kraj jest islamski ?

jakby nie odejscie od religii to by cie juz dawno wychłostali na rynku albo bys stracil zycie za swoje poglady o fembojach itd. ciesz sie ze bylo oswiecenie i dzieki temu odeszlismy od panst religijnych bo bys sie smazyl w oleju a jakby jakis opasły biskup albo inny szlachetnie urodzony mial zly humor i oskarzyl cie o czary albo herezje to juz bys zakonczyl swoj zywot wiec twoj poglad o tym ze dzieki religii cos zyskamy jest dla mnie tak smao kuriozalny jak dla ciebie flaga palestyny na marszu homosi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi