Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mężczyźni, przeszkadza lub przeszkadzałoby wam że partnerka nosi wyzywające prowokujące stroje?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Widocznie fejsbuki kłamią i produkują artykuły do gównoburz.

Tak wydaje mi sie, że problem z gatunku tych wydumanych ;) jakby była taka potrzeba, to by siłownie dla kobiet powstały, ja nie słyszałam przynajmniej o takich. Ale skoro można zrobić szkole jazdy ‚dla bab’ to pewnie można i siłownie, ale widocznie nie ma aż tyle chętnych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Lepsza oddzielna siłownia czy chodzenie na siłownię w burce? To same kobiety wolą przestrzeń tylko dla siebie, żeby się samce nie śliniły na widok wypinających się tyłków. Możecie sobie w waszych głowach zakłamywać rzeczywistość, ale biologia się od tego nie zmieni. 

Biologia sprawia, że odczuwamy seksualną atrakcyjność do jakiejś osoby. To, jak się wtedy zachowujemy jest już wyborem.

Bez sensu takie usprawiedliwianie wszystkiego co robią mężczyźni biologią. Faceci też mają mózg, nie tylko penisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Chodziłam na siłownie koedukacyjna i jakoś nie zauważyłam problemu molestowania ani ślinienia. A ludzie byli ubrani przeróżnie. Widocznie problem mężczyzn-zwierząt nie dotyczy wcale większości i to wasz problem jest zaklamywaniem rzeczywistości pod tych, którzy opanować się nie potrafią ale nie stanowią żadnej normy

Ja tez przebywalem na silowniach i tez uwazam ze mezczyzni nie wpatrywaly sie kobietom w tylki. Bo faceci zazwyczaj to robia wtedy kiedy ich nitk nie widzi. Chodzilem z roznymi osobami na silownie. I nie wpatrywaly sie dziewczynom dlugo na tylki. Ale po cichu bylo tak ze opowiadaly do siebie, ze sa nakreceni tymi laskami. W szkole jak zerkali na tylki to tak by dziewczyna sie nie zorientowala albo ktos z poza ich bliskiego grona... Bo jak byla nasza grupa znajomych z klasy gdzie ludzie w tych kwestiach intymnych byli ze soba zgadani to jak jakies dziewczyny przechodzily w legginsach to byla norma ze zerkali i patrzyli potem na siebie i rozne erotyczne teksty wrzucali. Pisalem obserqowalem zboczone zachowania w szkole jak i obserwuje takie zachowania osob z pracy. A mamy w zespole w firmie tez duzo ludzi po zdanych studiach z trudnych kierunkow technicznych, co sa bardzo niby wyksztalconymi osobami tez po jednych z najciezszych uczelni w Polsce a tez wypowiadaja sie przedmiotowo o kobietach.

Edytowane przez Pssd98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie widziałam panią 30+ ładnie ubrana modnie ale legginsy sportowe push up. Stwierdzam że to tak podkreśla i eksponuje dupe że nie da się nie spojrzeć i mówię to ja jako kobieta i dla mnie to mega niekomfortowe jak mi przed nos ktoś tak wystawia dupe. No źle się czuje jak widzę czyjąś dupe tak eksponowana. Już wolę te spodnie z lejacego materialu co się tak wzynają w rów między posladami i tak pięknie te dupy podkreslaja. To też uważam że ktoś ubiera i wie o tym że ma podkreślone. Ale legginsy push up mnie bardziej kluja po oczach no nie jest to ładne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas jest wydzielona strefa dla kobiet i tam nie wchodzą mężczyźni, oprócz trenerów. W sumie tam zwykle ćwiczę, bo osiłki z głównej sali mnie onieśmielają. Nie dlatego, że patrzą mi na dupę, tylko dlatego, że ja jestem słaba i cwicze jak jakiś połamaniec, a oni widać, że dużo cwiczą. Pewnie by mnie nie oceniali, ale swobodniej czuje się z innymi połamancami.

I muzułmanki też zwykle ćwiczą w sali dla kobiet, też uważam, że Pieprz nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo podobne ma postulaty do muzułmanow, których tak nie lubi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pssd98 napisał(a):

Ja tez przebywalem na silowniach i tez uwazam ze mezczyzni nie wpatrywaly sie kobietom w tylki. Bo faceci zazwyczaj to robia wtedy kiedy ich nitk nie widzi. Chodzilem z roznymi osobami na silownie. I nie wpatrywaly sie dziewczynom dlugo na tylki. Ale po cichu bylo tak ze opowiadaly do siebie, ze sa nakreceni tymi laskami. W szkole jak zerkali na tylki to tak by dziewczyna sie nie zorientowala albo ktos z poza ich bliskiego grona... Bo jak byla nasza grupa znajomych z klasy gdzie ludzie w tych kwestiach intymnych byli ze soba zgadani to jak jakies dziewczyny przechodzily w legginsach to byla norma ze zerkali i patrzyli potem na siebie i rozne erotyczne teksty wrzucali. Pisalem obserqowalem zboczone zachowania w szkole jak i obserwuje takie zachowania osob z pracy. A mamy w zespole w firmie tez duzo ludzi po zdanych studiach z trudnych kierunkow technicznych, co sa bardzo niby wyksztalconymi osobami tez po jednych z najciezszych uczelni w Polsce a tez wypowiadaja sie przedmiotowo o kobietach.

Ale tak generalnie jest z gapieniem. Nie gapimy się tylko na tyłki tylko na różne rzeczy. Ktoś jest ładny / brzydki / dziwnie ubrany / niepełnosprawny, mamy ten odruch gapienia który jest uznawany za niegrzeczny dlatego każdy osobiście uczy się tej kultury, żeby się nie wgapiać / jak patrzeć to dyskretnie. Więc dziękujemy łaskawcom męskim że się chamsko nie wgapiają, ale kontrolowanie swojego zachowania i socjalizacja to nie jest tylko piekło mężczyzn 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

U nas jest wydzielona strefa dla kobiet i tam nie wchodzą mężczyźni, oprócz trenerów. W sumie tam zwykle ćwiczę, bo osiłki z głównej sali mnie onieśmielają. Nie dlatego, że patrzą mi na dupę, tylko dlatego, że ja jestem słaba i cwicze jak jakiś połamaniec, a oni widać, że dużo cwiczą. Pewnie by mnie nie oceniali, ale swobodniej czuje się z innymi połamancami.

I muzułmanki też zwykle ćwiczą w sali dla kobiet, też uważam, że Pieprz nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo podobne ma postulaty do muzułmanow, których tak nie lubi. 

Dużo kobiet jak zwraca uwagę na to gdzie iść na siłkę to mówi o tym, żeby było mało ludzi, bo są np początkujące i się wstydzą bycia lamagami i żeby się nie gapili, że one coś zle robią. Faceci się częściej łatwiej odnajdują na siłowni (statystycznie). Nie spotkałam się z takim komentarzem ani w rzeczywistości ani w internecie żeby ktoś pisał, że nie może chodzić na siłownie bo mu się na dupe lampia. 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Właśnie widziałam panią 30+ ładnie ubrana modnie ale legginsy sportowe push up. Stwierdzam że to tak podkreśla i eksponuje dupe że nie da się nie spojrzeć i mówię to ja jako kobieta i dla mnie to mega niekomfortowe jak mi przed nos ktoś tak wystawia dupe. No źle się czuje jak widzę czyjąś dupe tak eksponowana. Już wolę te spodnie z lejacego materialu co się tak wzynają w rów między posladami i tak pięknie te dupy podkreslaja. To też uważam że ktoś ubiera i wie o tym że ma podkreślone. Ale legginsy push up mnie bardziej kluja po oczach no nie jest to ładne :D

Ale ona serio ci pod nos ten tyłek wstawiała, że nie masz innego wyjścia jak patrzeć? Też widuje babki w bardzo obcisłych legginsach, zerknę obczaję ale to jest tyle jak nie mam ochoty się dalej gapić. Nie mam problemu że skupieniem wzroku na czymś innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Dużo kobiet jak zwraca uwagę na to gdzie iść na siłkę to mówi o tym, żeby było mało ludzi, bo są np początkujące i się wstydzą bycia lamagami i żeby się nie gapili, że one coś zle robią. Faceci się częściej łatwiej odnajdują na siłowni (statystycznie). Nie spotkałam się z takim komentarzem ani w rzeczywistości ani w internecie żeby ktoś pisał, że nie może chodzić na siłownie bo mu się na dupe lampia. 

No, wydaje mi się, że największą blokadą jest to, że nie wiem co tam robić, a wszyscy inni wiedzą. Na początku tak się człowiek trochę czuje.

Na szczęście teraz są różne apki i filmiki, ja robię treningi z apki siłowni, widzę że dużo dziewczyn ćwiczy z apkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Pieprz nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo podobne ma postulaty do muzułmanow, których tak nie lubi. 

I co jeszcze? Z libedem na łby się pozamieniałaś? Nakazy muzułmańskie wychodzą od mężczyzn i są przemocowe. Co w tym złego jeśli sama kobieta postuluje o wydzielenie miejsc wg płci dla własnego komfortu? Ty się lepiej zainteresuj tym, że w państwach o wysokiej imigracji muzułmańskiej kobiety chcą wprowadzać osobne wagony w metrze dla siebie, bo się czują zagrożone nie samym oglądaniem a gwałtem. I powiedz im, że mają szajbę i w ten sposób wspierają islam.

18 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Już wolę te spodnie z lejacego materialu co się tak wzynają w rów między posladami

Czyli to celowe? A ja myślałam, że kupiłam źle uszyte spodnie 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale ona serio ci pod nos ten tyłek wstawiała, że nie masz innego wyjścia jak patrzeć? Też widuje babki w bardzo obcisłych legginsach, zerknę obczaję ale to jest tyle jak nie mam ochoty się dalej gapić. Nie mam problemu że skupieniem wzroku na czymś innym.

Ja też nie mam problemu ale jak zobaczę tak czyjejś pani tyłek wyskakujacy jak z lodówki w sensie z zaskoczenia to zaboli fizycznie xd serio wtedy się aż skrzywie na gębie i oczy zaciskam xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nakazy muzułmańskie wychodzą od mężczyzn i są przemocowe

A myślisz że kobiety islamu nie sądzą że to jest bardzo dobre dla nich?;) one też są tak świecie przekonane, że to wszystko jest dobre i korzystne.

Ty też przemawiasz głosem mężczyzn poniekąd. Jakbyś przemawiała głosem kobiet to byś była za ich wygoda i komfortem a Ty posługujesz się argumentacja ‚bo facet sobie nie poradzi / ma popędy, pomóżmy im’,  no raczej głos kobiet to nie jest a na pewno nie interes kobiet. Reprezentujesz mężczyzn swoją interpretacja (już pomijam że mężczyźni to nie zwierzęta i wcale nie potrzebują takiego bronienia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli babka zakłada getry z pushupem to raczej po to, żeby przyciągnąć wzrok, a nie żeby ukrywać kształty. Niektórzy ludzie lubią pokazywać wdzięki. Oczywiscie nadal obowiązują zasady kultury. 

Można się patrzeć na kobiety, mogą się one podobać. Można o nich fantazjować i się do nich w domu masturbowac.

Obleśne zachowania to wgapianie się zbyt długo, zwłaszcza w części intymne, komentarze, albo dotykanie. To są chyba takie podstawy szanowania czyjejś przestrzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej się skupić w tłumaczeniu że odpowiedzialność za zachowanie mężczyzny leży po stronie tego mężczyzny, a nie usprawiedliwiać patologiczne zachowania zezwierzęceniem a kobietom narzucać określone fatałaszki (co i tak nic nie zmieni). Sama obrażasz facetów porównując ich do zwierząt bez samokontroli. Ja uważam że faceci jak najbardziej potrafią się i zachować i kontrolować a ten margines co nie potrafi to na resocjalizację albo terapię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Jeśli babka zakłada getry z pushupem to raczej po to, żeby przyciągnąć wzrok, a nie żeby ukrywać kształty.

Dokładnie tak zakłada je na miasto a nie w siłowni to dlatego żeby faceci się zachwycili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyny jak chcecie upolować sobie mężczyznę to legginsy pushup na pewno zadziała 😅

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

No to takiej zapewne nie będą przeszkadzały spojrzenia. Gdzie wady?

Czego wady? Ty lubisz widzieć z zaskoczenia tyłek takiej pani, a ja nie lubię. Tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

I co jeszcze? Z libedem na łby się pozamieniałaś? Nakazy muzułmańskie wychodzą od mężczyzn i są przemocowe. Co w tym złego jeśli sama kobieta postuluje o wydzielenie miejsc wg płci dla własnego komfortu? Ty się lepiej zainteresuj tym, że w państwach o wysokiej imigracji muzułmańskiej kobiety chcą wprowadzać osobne wagony w metrze dla siebie, bo się czują zagrożone nie samym oglądaniem a gwałtem. I powiedz im, że mają szajbę i w ten sposób wspierają islam.

Czyli to celowe? A ja myślałam, że kupiłam źle uszyte spodnie 😜

Ja się zgadzam tutaj z Libedem, bo to prawda. To jest zabawne, jak tego nie widzicie, Ty i RymCym. 

Zasady w kościele też wychodzą od mężczyzn przecież. Nie widzialam kobiety biskupa, papieża ani nawet księdza. To, że Ty je popierasz nie znaczy, że je ustanawiasz. Myślisz, że religijne muzułmanki nie popierają swoich zasad religijnych i się z nimi nie zgadzają? Wiele z nich popiera, tak samo jak Ty popierasz mizoginistyczne zasady swojej religii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A myślisz że kobiety islamu nie sądzą że to jest bardzo dobre dla nich?;) one też są tak świecie przekonane, że to wszystko jest dobre i korzystne.

Ty też przemawiasz głosem mężczyzn poniekąd. Jakbyś przemawiała głosem kobiet to byś była za ich wygoda i komfortem a Ty posługujesz się argumentacja ‚bo facet sobie nie poradzi / ma popędy, pomóżmy im’,  no raczej głos kobiet to nie jest a na pewno nie interes kobiet. Reprezentujesz mężczyzn swoją interpretacja (już pomijam że mężczyźni to nie zwierzęta i wcale nie potrzebują takiego bronienia).

Kompletnie brak wam empatii, nie przyjmujecie do wiadomości różnic między płciami, wszystko zastępujecie poprawnością polityczną i swoim chciejstwem. A do tego jesteście agresywne dlatego mężczyźni nie przyznają się gremialnie do swoich słabostek. Żyj dalej swoimi fantazjami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Lepiej się skupić w tłumaczeniu że odpowiedzialność za zachowanie mężczyzny leży po stronie tego mężczyzny, a nie usprawiedliwiać patologiczne zachowania zezwierzęceniem a kobietom narzucać określone fatałaszki (co i tak nic nie zmieni). Sama obrażasz facetów porównując ich do zwierząt bez samokontroli. Ja uważam że faceci jak najbardziej potrafią się i zachować i kontrolować a ten margines co nie potrafi to na resocjalizację albo terapię 

Uważam, że faceci w większości mają samokontrolę tylko, że dużo ich ona kosztuje wysiłku przez nierozważne zachowanie kobiet. I piszę już to pewnie trzeci raz a ty nadal nie rozumiesz i mi zarzuty robisz zmyślając co ja niby uważam i czego żądam. Dlatego ten temat ma kilkanaście stron zamiast pięciu, bo dostałyście szajby, która wam zasłania czytanie ze zrozumieniem i logikę. Więc proponuję zakończyć ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Religia chrześcijańską powstała czerpiąc z judaizmu A islam z obu. Więc większość tam doktryn musi być podobna lub taka sama nie da się inaczej

Tak, pochodzą z tych samych regionów i kręgów kulturowych. Czczą wspólnych proroków.

A judaizm czerpał z wierzeń Egiptu, Mezopotamii i Grecji. 

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Kompletnie brak wam empatii, nie przyjmujecie do wiadomości różnic między płciami, wszystko zastępujecie poprawnością polityczną i swoim chciejstwem. A do tego jesteście agresywne dlatego mężczyźni nie przyznają się gremialnie do swoich słabostek. Żyj dalej swoimi fantazjami.

Noszenie stringów to poprawność polityczna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Dziewczyny jak chcecie upolować sobie mężczyznę to legginsy pushup na pewno zadziała 😅

Czego wady? Ty lubisz widzieć z zaskoczenia tyłek takiej pani, a ja nie lubię. Tyle

Chyba nie zdarzyło mi się zobaczyć tyłek z zaskoczenia 😃 zazwyczaj wiem mniej więcej na jakiej wysokości go oczekiwać 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi