Skocz do zawartości
Nerwica.com

Oko za oko

Gość brum.brum

Rekomendowane odpowiedzi

Gość brum.brum

Czy kierujecie się w życiu zasadą: „jestem taki/a jak ktoś dla mnie”?np. jeśli jestem wyzywany/a  to tak samo reaguje do tego kogoś ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ogólnie cierpliwa, wyrozumiała, dająca szansę drugą, ale drugą i ostatnią. Potrafię krzyknąć, jeśli ktoś przekroczy moją strefę komfortu i zacznie mnie obrażać. Staram się jednak w dość kulturalny i inteligentny sposób jakoś podejść do tematu, ale nie pozwalam sobie wejść na głowę. Kieruję się karmą i tym, że dobro wraca, ale czasami tego dobra brakuje mi do niektórych ludzi.  

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od sytuacji i nastroju, staram się nad sobą panować a różnie wychodzi. Znajomi mówią że jestem cierpliwy ale jak się wkurwię to już amen, trwa to krótko i intensywnie x) a i nie umiem nosić w sobie urazy, może być mi przykro czy ciężko ale nie potrafię być zły dłużej niż kilka chwil - to nie jest wypracowane, wręcz przeciwnie kiedyś minsię nie podobało, dziś zlewam. Mnie też się podoba temat. Pzdr Brum 🙂

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Verinia napisał(a):

więc nie powinnaś się wtrącać

Ależ ja mam prawo się wtrącać i wyrazić swoje zdanie. Jesteśmy społecznością i nikt mi nie zabroni pisać  🙃

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o spokój, bo w końcu posypią się ostrzeżenia- jeśli macie coś do siebie, to przenieście się na pw.

Przypominam, że forum służy do dyskusji, a nie zabranianiu innym wypowiadania się na dany temat- nie mamy monopolu na tematy.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość brum.brum

A u mnie to różnie jest z tą regułą w życiu. Staram się być zawsze miłym dla innych, ale jak ktoś jest chamski względem mojej osoby, potrafię odbić piłeczkę ( dwa razy mocniej, jak trzeba ). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś owszem, byłam taką osobą ale od kilku lat już nie. Nic mi to nie da że będę złośliwa dla kogoś, że będę chciała odwetu i jaki ty dla mnie, taka ja dla ciebie. Jestem też spokojniejszą osobą niż dawniej, od wielu osób trzeba było się odciąć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi