Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wady wzroku

alone05

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja sobie kupiłam okulary w internecie, tanie są 😄

nie mozna kupic w internecie bo kazdy ma inny rozstaw oczu mozesz miec sfere czy cylinder itd. tylko sobie popsujesz wzrok okularami z internetu. swiatlo musi sie ogniskowac w konkretnym punkcie ktos ci musi to zmierzyc zeby wiedziec jak maja byc szkla ustawione zeby ogniskowa byly w tym miejscu w ktorym ma byc. ludzie maja rozny rozstaw oczu :D

soczewki sobie mozesz kupic w necie ale nie okulary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, libed napisał(a):

nie mozna kupic w internecie bo kazdy ma inny rozstaw oczu mozesz miec sfere czy cylinder itd. tylko sobie popsujesz wzrok okularami z internetu. swiatlo musi sie ogniskowac w konkretnym punkcie ktos ci musi to zmierzyc zeby wiedziec jak maja byc szkla ustawione zeby ogniskowa byly w tym miejscu w ktorym ma byc. ludzie maja rozny rozstaw oczu :D

soczewki sobie mozesz kupic w necie ale nie okulary

Zmierzyłam sobie na apce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie mogłeś tego napisać tydzień temu? 😴

To nie jest jakieś bardzo przeszkadzające na co dzień. Najbardziej to widać jak się patrzy np. na śnieg lub jasne powierzchnie, poza tym, ja nie widziałam większej różnicy w kolorach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Noire Panthere napisał(a):

To nie jest jakieś bardzo przeszkadzające na co dzień. Najbardziej to widać jak się patrzy np. na śnieg lub jasne powierzchnie, poza tym, ja nie widziałam większej różnicy w kolorach.

To może śnieg nie będzie taki oślepiający 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

To może śnieg nie będzie taki oślepiający 🤔

Nie wiem, bo w czasach gdy nosiłam okulary regularniej tego śniegu było tyle co kot napłakał😅 ale ja mam taką wadę, że ja mogę, ale nie muszę nosić okularów, bo akomodacja póki co sama sobie koryguje wadę i nie idzie mi dobrać szkieł żadnych🤷‍♀️ te co mam, które były robione z 6-7 lat temu właśnie z tą niebieską powłoką aktualnie powodują ból oczu po noszeniu ich przez 5 min., także leżą i się kurzą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Śmojda napisał(a):

Parę miesięcy temu zrobiono mi nowe okulary. Te nowe, pomniejszają obraz WTF? Moje poprzednie -1 w ogóle nie zmieniały obrazu, a te nowe są -2 i na astygmatyzm.

Przejście na szkła dla astygmatyków jest bardzo trudne dla mózgu. U mnie też adaptacja trwała wiele miesięcy po którejś radykalnej zmianie parametrów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi