Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kiedy rozwód jest zdrowy?

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Podobno się dostanie ale się czeka długo długo parę lat nawet. Choć my jesteśmy w dobrej sytuacji bo można się powołać na chorobę psychiczną zatajoną przed małżonkiem i wtedy masz unieważnienie 

Jak bym miała kandydata to za wartość mieszkania czyli kilkaset baniek to no na pewno 😂😂😂 chyva że z kimś co nie chcesz 

Nie myślałam wtedy takimi kategoriami, poza tym gdzieś z tyłu głowy miałam myśl że i tak tę kawalerkę mi da prędzej czy później bo jestem jej jedyną wnuczką. xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.04.2026 o 21:50, Elciaa napisał(a):

Ludzie z biegiem czasu się zmieniają i dość często jest sytuacja że pierwsze początki dogadadują się świetnie, prawie bez słów a po np 10 latach już nie potrafią się dogadać wcale.

Ja też nie mam zamiaru brać ślubu z kimkolwiek kiedykolwiek.

Kiedyś jak ktoś mnie zapytał dlaczego nigdy nie chciałam ślubu to odpowiadalam ze jeszcze się taki nie urodził co by na mnie zasługiwał. 🤣

W dniu 18.04.2026 o 06:42, Dalila_ napisał(a):

haha dobre. To ja będę mówić jeszcze się taki nie urodził co by mi się spodobał 😂😂👍

Jeszcze był taki mem nie martw się że jesteś sama facet madonny i Jennifer Lopez jeszcze im się nie urodził 😂

Ja zawsze mowie, ze jestem jeszcze za mloda na slub. Mam 46 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.04.2026 o 20:07, seleneles napisał(a):

Rozwód nigdy nie jest zdrowy. Jak to się w ogóle dzieje, że osoba, której przysięgało się miłość aż po grób, staje się wrogiem. Co to za miłość, co to za rodzina, gdzie olewa się na bieżąco wszystkie znaki i problemy, prowadzące wyłącznie do ucieczki, myśli rozwodowych, zamiast trwale wspierać się i pielęgnować uczucie więzi.

Zeby to tylko od nas zalezalo.

Jesli jest sie dlugo z ta sama osoba to z czasem pojawiaja sie rozne problemy, rzeczy, ktore wczesniej nie przeszkadzaly, zaczynaja przeszkadzac. Ludzie sie rania i potem to pamietaja, do tego dochodza problemy i stresy z zewnatrz, zmieniaja sie priorytety. Kazdy sie zmienia w ciagu zycia i czasem okazuje sie, ze nasze drogi sie rozeszly. Do tego nie potrafimy sie komunikowac, wchodzimy w zwiazki z jakimis oczekiwaniami, niekoniecznie realnymi, i potem jestesmy zawiedzeni, ze nie jest tak, jakbysmy chcieli. Nikt nas nie nauczyl jak kochac, bo wiekszosc z nas pochodzi z rodzin, gdzie rodzice niekoniecznie dawali dobry przyklad. Kazdy czlowiek ma swoje wady, gorsze dni, kryzysy, i z tym sie potem zyje w dlugoletnim zwiazku, do tego dochodza nasze wady, gorsze dni i kryzysy. 

Wrogosc zapewne wynika z urazonej milosci wlasnej i zawiedzionych nadziei, za ktore sie wini druga osobe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi