Skocz do zawartości
Nerwica.com

Problem z podejmowaniem decyzji

Ryś

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam taki problem, nie wiem czy z podejmowaniem decyzji czy może jestem impulsywny(według mojej psycholog i lekarza że tak i to bardzo) ale nie moge sie zdecydować. Pod wpływem impulsu często zmieniam zdanie. Jestem niestabilny. Przykład. Mam kompa i nie moge się zdecydować na jaki system postawić. Czy winzdzgroze bo jest więcej programów ale gorsze bezpieczeństwo czy linuxa tutaj sytuacja odwrotna. Tak samo z kontami email. Mam chyba 7 i nie moge się zdecydować na to jedno jedyne. Jestem impulsywny bo jak w głowie strzeli mi myśl aby zmieniać to zmieniam. No sajgon. Przeraża mnie to. Co z tym zrobić, bo samemu sobie nie poradze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i są to mało istotne sprawy ale ja jestem informatykiem i wkurza mnie to. Ale wydaje mi się że temat jest rozległy. Bardzo dużo wydaje pieniędzy ktoś by powiedział że na bzdury. Jestem modelarzem i mam około 80 niesklejonych modeli i jak policzyłem za jakieś 10 tys. zł w sumie. Tak! No kleje je ale idzie mi to jak krew z nosa. Rozrzutny jestem. Ale z drugiej strony nie pale, nie pije, nie ćpam. Więc może po prostu potrzebuje to czymś zastąpić? np. tymi modelami? Albo jestem niezadowolony ze swojego życia? Nie wiem cholera ,wkurza mnie to wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jest taki problem że jestem chorobliwym perfekcjonistą. Wszystko musi być idealne. Całe moje życie. A ja sobie w głębi duszy zdaje sprawe że to niemożliwe. Tylko ja nie potrafie tego zmienić. Jak w ruskim wojsku wszystko musi być zaplanowane.

Edytowane przez Ryś
dopiska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Ryś napisał(a):

Jeszcze jest taki problem że jestem chorobliwym perfekcjonistą. Wszystko musi być idealne. Całe moje życie. A ja sobie w głębi duszy zdaje sprawe że to niemożliwe. Tylko ja nie potrafie tego zmienić. Jak w ruskim wojsku wszystko musi być zaplanowane.

Współczuję. Wiem co to znaczy bo też tak mam. 

"Być człowiekiem to być nieustannie poza sobą, poza światem, w wiecznym rozdarciu między tym, co jest, a tym, co mózg podpowiada, że mogłoby być." - E.Cioran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, Ryś napisał(a):

Może i są to mało istotne sprawy ale ja jestem informatykiem i wkurza mnie to. Ale wydaje mi się że temat jest rozległy. Bardzo dużo wydaje pieniędzy ktoś by powiedział że na bzdury. Jestem modelarzem i mam około 80 niesklejonych modeli i jak policzyłem za jakieś 10 tys. zł w sumie. Tak! No kleje je ale idzie mi to jak krew z nosa. Rozrzutny jestem. Ale z drugiej strony nie pale, nie pije, nie ćpam. Więc może po prostu potrzebuje to czymś zastąpić? np. tymi modelami? Albo jestem niezadowolony ze swojego życia? Nie wiem cholera ,wkurza mnie to wszystko...

Ale Ty nie miałeś przypadkiem adhd stwierdzone? To już taki jesteś jedyne co możesz to pracować nad sobą ale nie zmienisz tego bo to część twojej osobowości 

Lub Cię pomyliłam z kimś to przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi