Skocz do zawartości
Nerwica.com

Weekend bez spiny i słoniny...

Melodiaa

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Dlaczego?Taka prawda..dlaczego mam udawać miłą i podlizywac się komuś ,kogo nie lubię.To nie szczere.

Ale moge byc grzeczna i odnosić się z jako takim szacunkiem do niej,jesli ta druga strona też to robi.

I też nie musi mnie lubić.Mozemy siebie unikać,jesli to możliwe.🤭😅a przynajmniej unikac kłótni i obrażania.

I wystarczy do tego regulamin forum a nie specjalny temat.

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Ok. Bo myślałam, że propozycja weekendu bez gownoburz to za dużo. I czytam to od osób które gównoburz nie tworzą 🤔😛

Zadziwiające. 

Sorry, ale to się kojarzy z wiarygodnością gali miss gdzie każda z kandydatek walczy o pokój na świecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gównoburze są , będą,i zawsze byly.Taka ludzka natura.Tam gdzie toczą się  intensywne rozmowy,starcia różnych poglądów,osobowości,zawsze dojdzie do jakichs małych gównoburz.

Z jednej strony  to naturalne,i dlaczego ma byc tak źle postrzegane?

Dopóki nikt się nie "pobije"i nie nawyzywa,to jest to w granicach tolerancji myślę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Gównoburze są , będą,i zawsze byly.Taka ludzka natura.Tam gdzie toczą się  intensywne rozmowy,starcia różnych poglądów,osobowości,zawsze dojdzie do jakichs małych gównoburz.

Z jednej strony  to naturalne,i dlaczego ma byc tak źle postrzegane?

Dopóki nikt się nie "pobije"i nie nawyzywa,to jest to w granicach tolerancji myślę...

Zgadzam się. Zawsze tak było i będzie 😁 

Ci co chcą się wyzywać i tak będą. W końcu ludzie nie zawsze potrafią zachować poziom. 

Nie mniej jednak zadziwia mnie opór w związku z jakimś podejściem pozytywnym, które nie ma złego celu samego w sobie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Zgadzam się. Zawsze tak było i będzie 😁 

Ci co chcą się wyzywać i tak będą. W końcu ludzie nie zawsze potrafią zachować poziom. 

Nie mniej jednak zadziwia mnie opór w związku z jakimś podejściem pozytywnym, które nie ma złego celu samego w sobie. 

Postaram sie być grzeczna przez weekend😜😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Postaram sie być grzeczna przez weekend😜😅

Każdy z nas chyba nie lubi aby mu narzucać ramy 😅 To mój wniosek aktualny. 

Z socjologicznego punktu widzenia to dość ciekawe. 

Jeżeli bym stworzyła analogiczny temat pt. weekend z gownoburzami i popcornem chyba byłby lepszy odbiór 😂 A może się mylę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Jeżeli bym stworzyła analogiczny temat pt. weekend z gownoburzami i popcornem chyba byłby lepszy odbiór

Myślę że nie ,gównoburze pojawiaja się lub nie, niezależnie od wytycznych .To się dzieje spontanicznie.A byc może

wlasnie wtedy paradoksalnie,byloby spokojnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Masz mi coś do powiedzenia? 😎

Nieeee to nie w Twoim kierunku było chociaż rozumiem, że mogło tak zabrzmieć. Ale naprawdę nie o to mi chodziło.

Bardziej nawiązuje do ostatnich dram między niektórymi użytkownikami. Żeby oni się wyrzygali i już później nie drążyli dalej. Tylko to nie miałoby sensu bo byłaby później riposta i dalsza gównoburza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Nieeee to nie w Twoim kierunku było chociaż rozumiem, że mogło tak zabrzmieć. Ale naprawdę nie o to mi chodziło.

Bardziej nawiązuje do ostatnich dram między niektórymi użytkownikami. Żeby oni się wyrzygali i już później nie drążyli dalej. Tylko to nie miałoby sensu bo byłaby później riposta i dalsza gównoburza

Ależ wiem, że to nie było osobiste. Z mojej strony tylko żartobliwe zapytanie 😅 

Każdy ma osobiste podejście do konfliktu i ludzi. W normalnych warunkach ( poza zaburzeniami) jestem za wyjaśnieniem i odpuszczeniem. Eskalacja konfliktu nikomu nie służy. Doświadczenie mi mówi, że nie z każdym się tak da bo gdzieś w nas bywa uraza trudna do opanowania. Wiem też, że pielęgnowanie negatywnych emocji nie jest dobre. Czas może w tym pomóc i jakaś osoba neutralna. Tyle teorii a życie i tak życiem się toczy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Myślę że nie ,gównoburze pojawiaja się lub nie, niezależnie od wytycznych .To się dzieje spontanicznie.A byc może

wlasnie wtedy paradoksalnie,byloby spokojnie.

Pewnie tak choć udział w dyskusji osób nie pałających do siebie sympatią już wróży wybuchem. 

Jednak chciałaby abśmy tutaj porozmawiali o czymś innym niż gównoburze. 

Zresztą nawet nie trzeba bo w innych wąkach też jest wesoło 😛

Czasem mi tego po prostu brakuje i może stąd ten temat. Życie nas dociska tak bardzo, że czasem lepiej znaleźć przestrzeń aby to w inny sposób uwolnić 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Ależ wiem, że to nie było osobiste. Z mojej strony tylko żartobliwe zapytanie 😅 

Wolałem doprecyzować bo czasami w przeszłości Twoja interpretacja moich wypowiedzi była inna niż miałem na celu. A zgodnie z tematem nie chcemy nowych gównoburz :D 

3 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Doświadczenie mi mówi, że nie z każdym się tak da bo gdzieś w nas bywa uraza trudna do opanowania.

To prawda. Są chociażby takie sensyse którzy żyją z konfliktów i się nimi nacierają przed snem. No tylko oni kończą tak jak ten nasz. Że nie chce sie nawet jak kupy patykiem dotykać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Wolałem doprecyzować bo czasami w przeszłości Twoja interpretacja moich wypowiedzi była inna niż miałem na celu. A zgodnie z tematem nie chcemy nowych gównoburz :D 

Myślę, że było też odwrotnie. Zwalam na problem w komunikacji. Dziękuję za wyjaśnienie. I nie chce gównoburz a raczej wolę pozytywną komunikację. Zresztą czas też pomaga aby poznać siebie bardziej. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, MicMic napisał(a):

Haha. Powiedziała Pani w wieku średnim 😛 do mnie pijesz? Xd

Nie😃 i myslalam, ze więcej osób sie oburzy. 
jakos za bardzo slodkopierdzaco tu. Nawet osoba o odmiennym poglądzie na dany temat mi odpisuje ze sie zgadza😃

a średni wiek to jakie ramy czasowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Nie😃 i myslalam, ze więcej osób sie oburzy. 
jakos za bardzo slodkopierdzaco tu. Nawet osoba o odmiennym poglądzie na dany temat mi odpisuje ze sie zgadza😃

a średni wiek to jakie ramy czasowe?

Jestem do wzięcia 😆

images.webp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi