Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy powinienem sie martwić?

Hzyusvs

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 18 lat jestem w związku od 2 lat z dziewczyną w moim wieku i wiemy wszytsko o sobie (przynajmniej tak myślę) i ciągle sie zamartwiam ponieważ od tych 2 lat nie widziałem jej galerii zdjec w telefonie tłumaczy sie tym ze nie lubi jak ktoś ogląda jej zdjęcia ona ma dostęp do wszystkiego w moim telefonie i nie mam z tym problemu pisze to ponieważ jestem ciekawy opini innych z góry dziękuję za odpowiedzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Hzyusvs napisał(a):

Mam 18 lat jestem w związku od 2 lat z dziewczyną w moim wieku i wiemy wszytsko o sobie (przynajmniej tak myślę) i ciągle sie zamartwiam ponieważ od tych 2 lat nie widziałem jej galerii zdjec w telefonie tłumaczy sie tym ze nie lubi jak ktoś ogląda jej zdjęcia ona ma dostęp do wszystkiego w moim telefonie i nie mam z tym problemu pisze to ponieważ jestem ciekawy opini innych z góry dziękuję za odpowiedzi 

Moja opinia jest taka że to jej galeria i jej telefon. A jeśli czujesz potrzebę przeglądania jej prywatnych rzeczy, to słabooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja opinia jest taka, żebyś się spytał, czego nie lubi w tym, że ktoś ogląda jej zdjęcia. A ona wie, że się tak zamartwiasz tym? Bo jeśli faktycznie nie ma nic do ukrycia i jesteś dla niej ważny, to czemu miałaby owego 'nie lubię' nie przemóc jeśli to tak trudne dla Ciebie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, MicMic napisał(a):

Czemu spaczony? Więcej pewności siebie. 

Odsyłam do wątku o posiadaniu kolegów albo dziobania nozem

6 minut temu, MicMic napisał(a):

Czemu spaczony? Więcej pewności siebie. 

Odsyłam do wątku o posiadaniu kolegów albo dziobania nozem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hzyusvs w masz jakieś jej zdjęcie w swoim fonie? Robicie sobie wspólne fotki? 

Nie jesteś "ktoś" tylko jej chłopak więc nie rozumiem do końca tych obostrzeń. Nie bo nie. Co szkodzi razem obejrzeć. I to nie ma nic z prywatnością. Co innego gdybyś szperał jej telefonie potajemnie. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie pilnuję swojego telefonu jak twierdzy, czasem np. daję dziewczynie jak chce zrobić jakąś fotę, bo mam lepszy aparat niż ona (w sensie w telefonie), a najczęściej mój telefon leży tam, gdzie go akurat zostawiłem, czyli uj wie gdzie (w kiblu, w kuchni, gdziekolwiek) ale wiem, że ona mi nie grzebie w galerii czy w wiadomościach. Sam też bym jej nigdy nie grzebał. To takie podstawy… nie wiem, prywatności, zaufania, szacunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, rozumiem że Cię to gryzie, bo jak się jest w związku, to łatwo wpaść w myślenie „powinniśmy nie mieć przed sobą tajemnic”. Tylko że prywatność ≠ zdrada. Każdy ma prawo mieć kawałek swojej przestrzeni, nawet będąc w bardzo bliskiej relacji. Galeria w telefonie to często randomowe zdjęcia, głupie screeny, rzeczy, których ktoś się wstydzi albo po prostu nie chce tłumaczyć. To nie musi oznaczać nic podejrzanego.

Bardziej bym się skupił na tym, czemu aż tak Cię to niepokoi. Czy to kwestia braku zaufania, czy jakiegoś lęku, że coś stracisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Melodiaa napisał(a):

@Hzyusvs w masz jakieś jej zdjęcie w swoim fonie? Robicie sobie wspólne fotki? 

Nie jesteś "ktoś" tylko jej chłopak więc nie rozumiem do końca tych obostrzeń. Nie bo nie. Co szkodzi razem obejrzeć. I to nie ma nic z prywatnością. Co innego gdybyś szperał jej telefonie potajemnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak robimy wspólne fotki ale jestem takim człowiekiem ze za dużo myślę raz zobaczyłem zdjecie jakiegoś typa bez koszulki w jej telefonie przez przypadek i do teraz o tym pamiętam minął juz rok od tej sytuacji rozmawiałem z nią o tym i tłumaczenie bylo takie "to tylko kolega" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, Marthabelji napisał(a):

Stary, rozumiem że Cię to gryzie, bo jak się jest w związku, to łatwo wpaść w myślenie „powinniśmy nie mieć przed sobą tajemnic”. Tylko że prywatność ≠ zdrada. Każdy ma prawo mieć kawałek swojej przestrzeni, nawet będąc w bardzo bliskiej relacji. Galeria w telefonie to często randomowe zdjęcia, głupie screeny, rzeczy, których ktoś się wstydzi albo po prostu nie chce tłumaczyć. To nie musi oznaczać nic podejrzanego.

Bardziej bym się skupił na tym, czemu aż tak Cię to niepokoi. Czy to kwestia braku zaufania, czy jakiegoś lęku, że coś stracisz?

No byla jedna sytuacja przez którą straciłem do niej zaufanie ale to bardziej lek ze ją stracę ze nie jestem zbyt dobry dla niej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Hzyusvs napisał(a):

Tak robimy wspólne fotki ale jestem takim człowiekiem ze za dużo myślę raz zobaczyłem zdjecie jakiegoś typa bez koszulki w jej telefonie przez przypadek i do teraz o tym pamiętam minął juz rok od tej sytuacji rozmawiałem z nią o tym i tłumaczenie bylo takie "to tylko kolega" 

Skoro tylko kolega to dlaczego tak się ukrywa 🫣🤔 Nie chce ci mieszać w głowie ale dla mnie to trochę niezrozumiałe. Porozmawiaj z nią szczerze najlepiej. Bez pretensji i chorej zazdrości tylko spokojnie. Przedstaw swoją punkt widzenia i jak się z tym czujesz. Uważam, że tak powinno być w związku. Skoro tutaj jesteś tzn że dla Ciebie to spory problem. Zaufanie to podstawa. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Hzyusvs napisał(a):

No i zobaczcie wszystkie mądre rady dorosłych niby tam wyżej ale jednak realia są pewnie/być może prawdopodobnym takie że no dziewczyna ma 16 - 18 lat jest na etapie bycia przepraszam troszkę glupiutką kozą jeszcze. Ja bym radziła ci też mieć dużo fajnych koleżanek xd wybacz ale dla mnie to wygląda źle. Jakby to był obrazek z neta albo jakiś aktor no ale kolega, no przepraszam bardzo nawet jak tylko sobie z kimś fotki wysyła to niech by się z tym lepiej kryła żeby nie było takich przykrych potem sytuacji a tobie to psuje zdrowie i spokój ducha przez x czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No i zobaczcie wszystkie mądre rady dorosłych niby tam wyżej ale jednak realia są pewnie/być może prawdopodobnym takie że no dziewczyna ma 16 - 18 lat jest na etapie bycia przepraszam troszkę glupiutką kozą jeszcze. Ja bym radziła ci też mieć dużo fajnych koleżanek xd wybacz ale dla mnie to wygląda źle. Jakby to był obrazek z neta albo jakiś aktor no ale kolega, no przepraszam bardzo nawet jak tylko sobie z kimś fotki wysyła to niech by się z tym lepiej kryła żeby nie było takich przykrych potem sytuacji a tobie to psuje zdrowie i spokój ducha przez x czasu

Szczerze dla niej zerwałem przyjaźń z każdą koleżanka zeby nie była zazdrosna chcialbym tylko mieć prawdziwy związek chociaż w tych czasach to bardzo trudne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Hzyusvs napisał(a):

Szczerze dla niej zerwałem przyjaźń z każdą koleżanka zeby nie była zazdrosna chcialbym tylko mieć prawdziwy związek chociaż w tych czasach to bardzo trudne 

A była zazdrosna? Czy zrobiłeś to w akcie dobroci dla związku czy taki masz pogląd na związki, że żyjecie tylko dla siebie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi