Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nietypowe natrętne myśli.

Bendress

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Bardzo mnie męczą natrętne myśli dotyczące seksu. Odczuwam przy nich ogromny lęk. 
Obecnie nie jestem w związku, więc sa to myśli dot. randkowania czy spotykania się na seks. 

O co chodzi: 

- non stop skanuje swoje ciało, czy mam ochotę. Jeśli poczuje choć trochę, że mam to od razu myśl “czy powinienem napisać i się umówić na seks”. Może nie robię tego przez lęk? Może unikam? 

- jak już ktoś napisze, i powiedzmy zgodziłbym się na fun to pojawia się lęk bardzo duży i myśli “czy ja napewno mam ochotę”.

Wtedy ta ochota miesza się z lękiem i nic nie wiem ;( nie wiem co chce i na co mam ochotę. 

Cały dzień tylko to mam w głowie. Tylko o tym myślę i nie mogę przestać. 

Chcę kiedyś być ponownie w związku i tu też lęk - wyobrażam sobie, że jestem sam na sam z jakimś facetem (przyszłym) i mam lęk, boję się, bo będzie konieczność decydowania czy chce seksu czy nie. Czy to może ja mam zainicjować itp itd. 

Nie wiem, czy ktoś mnie zrozumie i to czego się boję. Bardzo bardzo mnie to męczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie ocd myślowe, ja mam często, choć w innych aspektach. Ale pamiętam, że miałem takie natrętne myśli dotyczące związków w ogóle. Z 20 lat temu. 

Pomaga na to terapia poznawczo behawioralna i am am leki ssri

Zazwyczaj jest to objaw jakiegoś wewnętrznego konfliktu i w ogóle dużej lękliwości. 

Edytowane przez MicMic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, MicMic napisał(a):

Takie ocd myślowe, ja mam często, choć w innych aspektach. Ale pamiętam, że miałem takie natrętne myśli dotyczące związków w ogóle. Z 20 lat temu. 

Pomaga na to terapia poznawczo behawioralna i am am leki ssri

Zazwyczaj jest to objaw jakiegoś wewnętrznego konfliktu i w ogóle dużej lękliwości. 

Wielkie dzięki za odpowiedź! Mi się wydaje, że tylko ja mam takie chore myśli. Tylko ja teraz do tego podejść … zanim ruszę z terapią :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi