Skocz do zawartości
Nerwica.com

Moja dzisiejsza hipomania. Przeprosiny, i dziękuję, że pomogliście mi to zauważyć.

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim chcę przeprosić te osoby, które dziś w jakiś sposób zaatakowałam/obraziłam. @Catriona i @brum.brum dziękuję wam, że pomogliście mi dzisiaj spojrzeć na siebie z dystansu i zauważyliście zmianę mojego zachowania. Chcę równocześnie przeprosić, że skoczyłam na Was nie widząć siebie krytycznie.

Przed chwilą, jakieś pół godziny temu poszłam do mamy i powiedziałam, że coś się ze mną dzieje. Przyszła do mnie do pokoju i powiedziała, że widzi u mnie chaos, nadmierną gadatliwość, skłonność do głośnego śmiania i wygłupiania się, wydatki na głupoty i ogólne pobudzenie. Powiedziała też że sobie to tłumaczyła, że tak zadziałał escitalopram, że czuję się dobrze. Na Świętach byłam totalnie naćpana xanaxem. Nawet nie wiem ile wzięłam, bo jak szłam już z powrotem do samochodu to się wywalałam, a w domu od ściany do ściany. na drugi dzień dostałam ochrzan do mamy i zabrała xanax. Wszyscy widzieli to moje pogrążenie się w benzo... NIe radzę tego łykać jak cukierki.

No i teraz... mama poczytała. Chcemy jak najszybciej zadziałać. Wezmę dziś więcej ketrelu i zwiększyłam flupentikscol do 3,5mg, jutro planuje wziąć 4mg, choć działanie przeciwmaniakalnie działa od 10mg, ale znowu antydepresyjnie do 3mg. Zatem wypośrodkowałam lek. No ale jak najszybciej zadzwonię do lekarki, gdy będzie w przychodni. NIesttey nie mam do niej prywatnego numeru, ale rozumiem ją. Ma wieluuuu pacjentów. Pójdę na wizytę, najlepiej od razu prywatnie. Bo to ona ma mi ustawić leki, a nie ja. Wiem o tym. Ale nie mam wyboru raczej jak podwiększyć dawki niektórych leków sama. Zresztą lekarka mi zawsze mówi, żebym dawki dostosywała sama względem swojego samopoczucia, bo wie, że najpierw czytam o leku itd. Więc ok, myślę, że zahamuje rozwój hipomanii. Dziękuję jeszcze raz, którzy to zauważyli. Musiałam ugasić ten pożar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Verinia napisał(a):

wydatki na głupoty

No mnie w swoich podejrzeniach utwierdziło to jak napisałaś że kupiłaś perfumy za 600zł nawet nie wiedząc wcześniej jak pachną....typowe dla hipomanii/manii (nie że zakupy perfum, ale ogólnie to no mało rozsądny wydatek patrząc na kwotę i niewiadomą co do tego czy będzie Ci zapach odpowiadał).

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Catriona napisał(a):

No mnie w swoich podejrzeniach utwierdziło to jak napisałaś że kupiłaś perfumy za 600zł nawet nie wiedząc wcześniej jak pachną....typowe dla hipomanii/manii (nie że zakupy perfum, ale ogólnie to no mało rozsądny wydatek patrząc na kwotę i niewiadomą co do tego czy będzie Ci zapach odpowiadał).

no wlasnie... strasznie kasy poszło ostatnio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi