Skocz do zawartości
Nerwica.com

To czego najbardziej żałuje w moim życiu ( zaraz na drugim miejscu jest wybór kierunku studiów jakiego dokonałem ) . 

Walczący z wilkami

Rekomendowane odpowiedzi

To było w I klasie technikum . Jechałem na mecz Wisły . Mecz u siebie . Na Reymonta . Nie wiem czy wiecie jak to pod tym wzgledem wyglada w Krakowie . Szczególnie dla tych kibiców Wisły któzy żeby dotrzeć na stadion muszą się przedostać przez osiedla zamieszkałe przez kibiców Cracovii . Niby tylko z 10 km w lini prostej ale nie ma się pewnosci że się wieczorem wróci do domu . 

W lini prostej to by była opcja wysjc z domu pójsc na przystanek autobusowy , 50 minut jazdy autobsuem i już się jest na stadionie . Może tak w innych miastach jest  . W Krakowie trzeba wybierac okrezne trasy żeby zmylić wrga , czasami ogaldać się za siebie czy nikt cie nie sledzi , markować że się cche skrecić w prawo a w ostenij chwili isc w lewo . Różne są taktyki żeby wyprowadzić przeciwnika w pole ważny jest cel - dotrzeć w jednym kawałku na stadion . 

Maszeruje sobie różnymi osiedlami , staram się wybierac te mniej uczeszczane uliczki żeby nie rzucać się w oczy patrolom zmotoryzowanym wroga , genrelanie zbliząm się do stadionu . 

To było gdzieś w okolicy Lea / Kijowskiej .

To było blisko lata . Było ciepło . Stały te stragany rozstawione przez mieszkanców podkrakowskich miejscowosci z ich warzywami i owocami na sprzedaż . Tam w okolicy Lea jeżeli nie pomyliłem sobie ulic bo ja nie jestem z tego rejonu miasta , ja tam tylko na mecze przyjeżdzałem jest taki mały placyk na nim bazarek . Tam oczywscie takich straganów było wiecej i były zgrupowane koło siebie ale ten stragan za któy dziś mi wstyd był dalej blziej Kijowskiej . On był sam . Tam w poblziu innych staganów nie było . Jabłka czy innne gruszki sprzedawałą dziewczyna w moim wieku . 

I było 3 gosci też takich w wieku szkoły sredniej . 

Jak jeden podbiegł z jednej strony i ona się w tym kierunku odwracała żeby go przypilnować to drugi podbiegał z drugiej i brał pare jabłek z których i tak póżniej wiekszosc rzucał chyba nawet w nią . No dokuczali jej . Jednym słowem głupki . 

I kurcze wiecie co . 

Nie zrobiłem nic .

Null .

Poszedłęm dalej . 

Wiecie jak chłopiec ma tam nie wiem dajmy na to 6 lat to mu się marzy że bedzie strażakiem , żolnierzem   astronautą . Kimś odwaznym . Ale póżniej idzie do szkoły . I nawet nie z ksiązej ale z zachowan wzgeldem siebie ze strony nauczycielek , koleżanek widzi że obojetnie jakby się nie było odważnym to można zostać wykorzystanym . Że można zostać frajerem . Pożytecznym idiotą ( to takie bardziej polityczne okreslenie ale do relacji damsko meskich tez pasuje ) . 

Zapewne wielu z was nie uwierzy w to co teraz napisze ale prawda jest taka ze ja po dsiwadczeniach ze szkoły podstawowej z niektóymi swoimi koleżankami zapragnałem pójsc potem do technikum a nie do liceum chodziaż talenty miałem róznorakie . I w tym i w tym kierunku . Wiecie w techikum na całą jest kilka dziewczyn .

Nie wiem jakby te moje koleżanki z podstawówki przynajmniej ładne były to bym przynajmniej jakieś wrazenia  estetyczne miałęm a one nie dosc że brzydkie to jeszcze ...... 

Ich było trzech . To nic . Przecież miałem nóż w kieszeni . Mógłbym go w ostaecznosci wyciagnać . To że się wyciaga nóz to jeszcze nie przesadza że się go użyje . Można przyłożyc do szyi temu który sprawia wrażenie przywódcy . Dwa pozostałe głupki pewnie by uciekły . Rózne opcje były na stole . A ja nie zrobiłem nic . 

Chce was prosic teraz żebyscie się wypowiedzieli na taki teamt czy czlowiek któy ma bardzo przykre doswiadczenia , powienien potem stosować zasade domnienia winy że włąsciwie to .... ona jest pewnie taka sama ...... Czy moze powienien był zastosowac zasade domnienia niewinnosci czego ja nie zrobiłęm i dzisiaj po latach tego żałuje . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi