Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ile gwiazd rozpoznajecie?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Dalila_ napisał(a):

xDDD wtedy będziesz meteorytem bo w coś uderzysz. Kark kogoś konkretnego czy tak dla zabawy?

Jak obrotowa? Że taka kulista jak globus czy jak kartka tylko możesz kręcić xDDD to musi być czadowa rzecz. Mi mieli kupić lunetę albo teleskop :(

Nie wiem czy tu można wklejać linki ale mogę spróbować 🙂 była na jakiejś wycieczce szkolnej i razem z dzieciakami wybrali się do planetarium... tam można było ją kupić.

https://allegro.pl/oferta/obrotowa-mapa-nieba-i-mapa-ksiezyca-duza-33-5-cm-12709569550

Ta moja mogła się trochę różnic... bo duuuzo czasu od tamtego momentu upłynęło. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, Dalila_ napisał(a):

xDDD wtedy będziesz meteorytem bo w coś uderzysz. Kark kogoś konkretnego czy tak dla zabawy?

Masz rację, meteorytem, nie meteorem. 1:1 (bo pomyliłaś natalistę z antynatalistą XD).

Tak, chodzi o kogoś konkretnego, ale jak się nie da, to i random może być.

39 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Mi mieli kupić lunetę albo teleskop :(

Realizuj marzenia sama – idą święta, kup sobie teleskop na gwiazdkę, użyjesz go parę razy i albo się wkręcisz, albo rzucisz w kąt bo stwierdzisz, że to nie to :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, marra napisał(a):

Nie wiem czy tu można wklejać linki ale mogę spróbować 🙂 była na jakiejś wycieczce szkolnej i razem z dzieciakami wybrali się do planetarium... tam można było ją kupić.

https://allegro.pl/oferta/obrotowa-mapa-nieba-i-mapa-ksiezyca-duza-33-5-cm-12709569550

Ta moja mogła się trochę różnic... bo duuuzo czasu od tamtego momentu upłynęło. 🙂

O łał Ale cudaczne. Musi być fajne 

19 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Masz rację, meteorytem, nie meteorem. 1:1 (bo pomyliłaś natalistę z antynatalistą XD).

Tak, chodzi o kogoś konkretnego, ale jak się nie da, to i random może być.

Realizuj marzenia sama – idą święta, kup sobie teleskop na gwiazdkę, użyjesz go parę razy i albo się wkręcisz, albo rzucisz w kąt bo stwierdzisz, że to nie to :D

Pomyliłam? Nie dziwne nigdy nie mogłam zapamiętać które jest które 

Nie lubię świat i prezentów. To chyba zapomnijmy o sprawie xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Pomyliłam? Nie dziwne nigdy nie mogłam zapamiętać które jest które 

Natalista i antynatalista? Pomyśl o tym tak – Natalia to dziewczyna, dziewczyny rodzą dzieci, a jak ktoś jest anty, to jest temu przeciwny.

Ja tak kiedyś zapamiętałem która płeć to trójkącik a który to kółko. Kolega mi łopatologicznie wytłumaczył. „No rura. Rura jest okrągła. Powiesz na faceta, że jest rura? No właśnie.”

Potem drugi wszystko mi pokomplikował mówiąc, że „ale kobiety mają przecież trójkącik”…

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Mic43 napisał(a):

Ha, najlepiej na pustkowiu, gdzieś nad rzeką, przy ognisku. Owszem, owszem. W tym roku mi się tak udało raz. 

I oczywiście nikogo nie zabrałes na ten wypad :P

9 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Natalista i antynatalista? Pomyśl o tym tak – Natalia to dziewczyna, dziewczyny rodzą dzieci, a jak ktoś jest anty, to jest temu przeciwny.

Ja tak kiedyś zapamiętałem która płeć to trójkącik a który to kółko. Kolega mi łopatologicznie wytłumaczył. „No rura. Rura jest okrągła. Powiesz na faceta, że jest rura? No właśnie.”

Potem drugi wszystko mi pokomplikował mówiąc, że „ale kobiety mają przecież trójkącik”…

Znam metodę skojarzeń, każde dziecko uczy się nią uczyć. Ale mój mózg wie że to nie od Natalii, i nie działa, chyba na niektóre słowa jestem za prosta.

A trójkąt w dół no to nie powiem co mi przypomina. Kółko też 

:D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Dalila_ napisał(a):

I oczywiście nikogo nie zabrałes na ten wypad :P

Może zabrał, ale tylko w jedną stronę, a w drugą wracał już sam ;)

51 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Znam metodę skojarzeń, każde dziecko uczy się nią uczyć. Ale mój mózg wie że to nie od Natalii, i nie działa, chyba na niektóre słowa jestem za prosta.

No ale anty. Jak antykoncepcja. To zapamiętasz :D

51 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A trójkąt w dół no to nie powiem co mi przypomina. Kółko też 

No i to jest właśnie ten problem z dwuznacznością. Jednak jak już zapamiętałem z rurą to skończyły się wątpliwości :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi