Skocz do zawartości
Nerwica.com

Technika zażywania Benzo

tizziano

Rekomendowane odpowiedzi

Mama takie pytanko nie mam skłonności do uzależnien, ale i boje się ich mocno. Dlatego czasem jak jest bardzo żle musze się zmucszac do wziecia benzo :D

Niestety leki ssri i tego typu słabo na mnie dzialają ( a przerobilem sporo) , a cierpię na przewkły stres/lęk uogólniony.

Chodzę na psychoterapię i widzę po pół roku już jakieś ma efekty, ale co jakiś czas wraca silny lęk/stress.

Dlatego biorę co jakiś czas Lorafen 2,5 mg. W związku z tym Mam 2 pytania:

1) W ulotce wyczytałem iż zaleca się branie małych dawek ale np 2-3 razy dziennie. Ja brałem zawsze tylko jedna tabletkę 2,5mg. Ja Wy bierzecie? Lepiej dla zabicia lęku jest wziąść 3 razy dziennie po 1, czy raz 2,5 jakie macie doświadczenia. Nie mam problemów ze senm więc stwierdziłem że po co mam brać na noc jeszcze benzo...

2) jeśli już musicie brać czasowo benzo, to ile dni to u Was trwa? czy po pierwszej tabletce Wam lęk mija i nie wraca? ja biorę zawsze jedną i tylko jedną, ale zastanawiam się czy dobrze robię... Boję się wpadać w ciąg kilku dniowy ale czy to nie byłoby skuteczniejsze ?? w sensie uspokoiło by to ten lek na dłużej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi