Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny atak nożownika - tym razem Irlandia Półocna.

30-letni Sudańczyk zaatakował z nożem w Belfaście, próbując dokonać dekapitacji na swojej ofierze, dźgając innego mężczyznę w szyję i kark. 

Wywołało to ogromne oburzenie społeczne, protesty, zamieszki i rozróby uliczne.

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Mają. Ale to jak dla mnie sztuczne twory. Seksualność opiera się na pociągu fizycznym, to rzecz biologii, a człowiek sobie wymyśla jakaś orientację polegająca na pociagu do inteligencji. To mówię o demi. Panseksualizm to może istnieć, źle napisałam.

Wyglad jest wazny, ale mysle, ze caloksztalt jest wazniejszy. Wyobrazam sobie, ze mozna odczuwac pociag do osoby, ktora nie spodobalaby nam sie z samego wygladu, ale pociaga nas ze wzgledu na jej charakter, charyzme i cechy osobowosci, ktore sa dla nas pociagajace. Sama tak mialam, ale nawet jesli bym tego nie doswiadczyla, to nie znaczy, ze wszyscy sa jak ja.

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Ja stawiam na Meksyk.Choc ostatnio idzie im ciężej,ale jednak zawsze sie przynajmniej dostaja na mistrzostwa😅

No, zawsze jest pazur w tej drużynie 🐍🦅

Prawda jest taka, że nawet nie w formie, by zlali naszych orłów nielotów niestety 😉

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Maja taka jakas wole walki.

Coś czego naszym brakuje... Tego polotu i chęci lania się do ostatniego gwizdka, nawet jak kłody pod nogami 😉

Chorwaci mają dokładnie ten mental.

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Wyglad jest wazny, ale mysle, ze caloksztalt jest wazniejszy. Wyobrazam sobie, ze mozna odczuwac pociag do osoby, ktora nie spodobalaby nam sie z samego wygladu, ale pociaga nas ze wzgledu na jej charakter, charyzme i cechy osobowosci, ktore sa dla nas pociagajace. Sama tak mialam, ale nawet jesli bym tego nie doswiadczyla, to nie znaczy, ze wszyscy sa jak ja.

Dla mnie to mieszanie z 2 światów. Chyba tylko o kastracie można powiedzieć że nie czuje pobudzenia. Bo w orientacji nie chodzi chyba kto nam się podoba tylko kto nas seksualnie podnieca, czy ci którzy mają penisa, czy cycki, czy oba mają. Piękna osobowość nie służy do rozmnażania więc jak może być orientacja seksualną? Nie klei mi się to 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Dla mnie to mieszanie z 2 światów. Chyba tylko o kastracie można powiedzieć że nie czuje pobudzenia. Bo w orientacji nie chodzi chyba kto nam się podoba tylko kto nas seksualnie podnieca, czy ci którzy mają penisa, czy cycki, czy oba mają. Piękna osobowość nie służy do rozmnażania więc jak może być orientacja seksualną? Nie klei mi się to 

Natura ma to do siebie, ze jest roznorodna. Aseksualne osoby tez nie powinny istniec z ewolucyjnego punktu widzenia, a jednak istnieja. Tak samo jak kazdy powinien chciec miec dzieci, a nie kazdy chce. Jesli jestes hetero to nie kazda osoba z penisem bedzie Ci sie podobac, nawet jesli jest atrakcyjna, sa jeszcze inne czynniki, ktore wplywaja na to, czy kogos postrzegamy atrakcyjnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Natura ma to do siebie, ze jest roznorodna. Aseksualne osoby tez nie powinny istniec z ewolucyjnego punktu widzenia, a jednak istnieja. Tak samo jak kazdy powinien chciec miec dzieci, a nie kazdy chce. Jesli jestes hetero to nie kazda osoba z penisem bedzie Ci sie podobac, nawet jesli jest atrakcyjna, sa jeszcze inne czynniki, ktore wplywaja na to, czy kogos postrzegamy atrakcyjnym.

Aseksualnosc też jest dobra... nie wiem czemu to jest wrzucone do orientacji? To jest niechęć do seksu, czemu osoba uważa siebie za aseksualna ale jednocześnie podobają jej się mężczyźni kobiety czy inni? To nie ma sensu takto. W orientacji nie chodzi przecież kto mi się podoba, idąc tą drogą myślenia powinna istnieć jedna orientacja i bylaby wybiórcza.

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, eRCe napisał(a):

kibicujemy

Przypominajka 😄

„Najpierw kibicujemy Polakom, potem krajom katolickim, wreszcie chrześcijańskim. I tu wolimy prawosławie niż heretyków. Jeśli nie grają chrześcijanie, kibicujemy monoteistom. A na końcu wszystkim, byle nie Niemcom…”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Aseksualnosc też jest dobra... nie wiem czemu to jest wrzucone do orientacji? To jest niechęć do seksu, czemu osoba uważa siebie za aseksualna ale jednocześnie podobają jej się mężczyźni kobiety czy inni? To nie ma sensu takto. W orientacji nie chodzi przecież kto mi się podoba, idąc tą drogą myślenia powinna istnieć jedna orientacja i bylaby wybiórcza.

A o co chodzi w orientacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Przypominajka 😄

„Najpierw kibicujemy Polakom, potem krajom katolickim, wreszcie chrześcijańskim. I tu wolimy prawosławie niż heretyków. Jeśli nie grają chrześcijanie, kibicujemy monoteistom. A na końcu wszystkim, byle nie Niemcom…”.

Nie ma Włochów niestety - ostatnio grają równie fatalnie jak nasze orły-nieloty, więc też się nie zakwalifikowali.

Więc w tym roku postanowiłem kibicować Portugalii. ;)

Niech Kryśka się nacieszy tym pucharem - w końcu, mimo że ekscentryk, to jednak najwybitniejszy piłkarz naszej epoki, obok Messiego ;)

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

A o co chodzi w orientacji?

Ja zawsze myślałam że to chodzi na jaką grupę się orientujesz w celach kopulacji, czyli kto Cię podnieci. Jaka grupa a nie jaki osobnik. Dlatego powiedziałam że demiseksualnosc to jakiś wymysł, coś takiego jak podniecenie nie pojawia się mimo że to czysto fizyczna rzecz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Moim zdaniem to owszem można czuć pociąg bardziej do cech psychicznych niż fizycznych, tyle że wiadomo jeżeli ta osoba byłaby odpychajaca wyglądem to nic z tego nie będzie, ja to rozumiem tak że dla takich osób ważniejszy jest charakter itd no ale wygląd też musi być w jakimś stopniu pociągający dla tej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi