Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, eRCe napisał(a):

Legia często to śpiewa, ale nie tylko 😉 Lech i Arka to wielcy wrogowie Legii 

Aa okej myślałam że każdy ma swoje. Znałam jakąś przyśpiewkie Cracovi ale juz zapomniałam... coś tam Wisła Kraków to psy xd ja jak mówiłam z racji że oglądałam głównie bundeslige i lige mistrzów to jak chciałam nasza ekstraklase obejrzeć to troche poziom zjezdzal i nie mogłam ale szanuje serduszkiem :D

5 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

To nie jest kwestia ceny przeszczepu:p

przeszczep sie musi jeszcze przyjąć, nie kazdy sie do niego kwalifikuje itd.

te same mechanizmy które powodują utratę swoich wlosow wpływają tez na te przeszczepione 

A oki myślałam że jak tańszy przeszczep to gownoprzeszczep a jak porządne tureckie kliniki to włosy jak ta lala :D

5 godzin temu, eRCe napisał(a):

Ale bide jeszcze widać mocno było... Teraz to już przynajmniej stadiony spoko są 

No są spoko gorzej z zarządem :D :D a basen narodowy pamiętacie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jak byłam mała pamiętam uważałam benhackera za kozaka XD taki siwy milusi

Chciałam jeszcze napisać że Neuer jest najlepszym bramkarzem w top 3 razem z casiasem i buffonem

No dobra najlepszy był ponoć lew jaszyn ale to rusek a jebac ruskich  

😁

Ja kiedyś miałem fazę na Oranje... jako 16-latek, gdy Polska odpadała w truniejach, to kibicowałem Holendrom... Wtedy mieli taki team, że ławka rezerwowych to same gwiazdy były... Po prostu tylu mieli zawodników z absolutnego topu futbolu, że nie szło wszystkich pomieścić do jedenastki... Van Persie, Van Nistelrooy, Robben... by wspomnieć kilku... Ale też zawsze im coś nie wychodziło, mimo, że grali jak maszyny.

No i wiadomo... Jak grali Niemcy, to zawsze wielkie kibicowanie przeciwnikowi xD

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie będę dyskutować z twoim stekiem uprzedzeń i fantazji.

ale to nie uprzedzenie a fakty przeciez do czasow nowozytnych baba byla wlasnoscia mezczyzny stad zakazy rozwodow itd. przeciez w wielu katolickich panstwch np. chlop mogl uzyskac rozwod jak baba go zdradzila a baba tylko jak chlop ja zdradzil w ich domu a jak poza to nie przyslugiwwal jej rozwwod :D

przeciez w tej wierze jest razaca dysproporcja miedzy stronami i baba ma znacznie mniejsze prawwa to nie zadne uprzedzenia a fakty. 

pytam z ciekaosci bo wydaje mi sie ze takei uklady sa akceptowane wlasnie  takich tradycyjnych rodzinach ww ktorych od dziecka sie wmawia babie ze ma uslugiwac chlopu i od wiekow sie im aranżowało męzów czesto wlasnie starych dziadoww ktorzy dali najwiecej hektarów. 

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

W sumie i tak niezle ze zaczaiłeś ze związek 40 z 20 to jak skarpetki do sandałów 😅a nie obiekt zazdrosci . 

tzn w pewnych kręgach to może i zazdroszczą skarpetek w zestawie z sandałami bo to świadczy o bogactwie 🤭

tak dokladnie tak jest ci co przezywaja to zazdroszcza jak taki rudkowwski ma czapeczke ze znaczkime ktory kosztuje x kasy albo sandaly od bezdomnego kupione w balanciadze czy jak sie tam nazywa ten sklep dla kloszardow. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Bez przesady, nigdy nie widzialam, zeby ktos sie modlil na drodze. Po co ktos mialby to w ogole robic, zeby go rozjechal samochod? Jak ktos chce sie modlic to niech sie modli, nie mozna tego zabronic ani sie nie da, natomiast malzenstwo z 11-ltkami nie jest dozwolone i nie zapowiada sie, zeby to sie zmienilo. Przeciez nawet w panstwach religijnych zwykle mozna wziac slub w wieku 18 lat, nie liczac jakichs radykalnie religijnych panstw jak Afganistan albo Watykan.

a ja idzialem dzikusów w gb jak sie modlili na drodze w sensie widzialem filmik nagrany i to nie byl fejk moze w jakiejs dzielnicy dzikusow nie  wnikam ale to dziwne. 

jak to po co bo bog kaze. nie widzialas nigdy jak wszystkei chlopy bo baby sa podludzmi o okreslonej porze biegna gdzies i sie modla ? ja wwidzialem wielokrotnie wszystko rzucaja zamykaja sklepy i ida co pare godzin na modly. podobno czasami modla sie tam gdzie godzina x wybije nie wiem od czego to zalezy ze jedni biedna do meczetu jak allah z glosnika wzywa a inni robia to gdziekolwiek. 

oczyiscie ze mozna tego zabronic a dlaczego by nie ? tak smao mozna zabronic jakichs majowek przy kapliczkach przdroznych w pl bo to ryzyko wypadku jest, tubylec jedzie wolno bo wie ze za zakretem stoi tlum ludzie ale pojedzie jakis nietubylec i w nich moze wjechac bo czesto stoja jak krowy na drodze bezmyslnie. nalezy tego zabraniac.

ja rok temu czy dwa w kwietniu to byl jakis ielki piatek jechalem w centrum miasta w jednej dzielnicy krakowa i droga nieprzejezdna przez 30 minut bo ludzie sie na drodze modlili no ku... to jakies kuriozum nie trzeba tu dzikich muzyłmanó zeby na drodze sie modlili bo juz mamy rodzimych. nawet zdjecie zrobilem i gdzies mam bo to nie do wiary bylo zablokowali centralnie droge policja bo ludzie wyszli sie modlic. 

no zwykle mozana w watykanie do niedawna mozna bylo i z 12 latka. przeciez wwiadomo ze tam gdzie nie mozna to z 11 latka nie biora ale jednak sa takie  ktorych mozna i pozniej mozna z taka 11 letnia zona przyjechac do gb bo czemu by nie. cywilizowane panstwa nie powinny tolerowac dzikich zwyczajow z innych panstw. jak ktos chce modlic sie na drodze albo miec 11 letnia zone to niech siedzi w tym panstwwie ktore na to pozwwala a nie domaga sie  innym zeby szanowano jego religie. zwykle ci co krzycza ze nie zanuja ich religii sa najbardziej nietolerancyjni

godzina byla moze 16 czy 17 pala powinni tych nierobow do roboty gonic a nie droge im zamykac. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, eRCe napisał(a):

Odpisałem ci, że pytałem ciebie o Krzycha-Czelentano (🤣), bo pamiętam, że wrzucałaś foty "ciemnych" mężczyzn, więc uznałem, że nowa stylówka na Solaro di'Alvaro może ci potencjalnie przypaść do gustu xD

Ja wrzucałam foty "ciemnych" mężczyzn? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, libed napisał(a):

a ja idzialem dzikusów w gb jak sie modlili na drodze w sensie widzialem filmik nagrany i to nie byl fejk moze w jakiejs dzielnicy dzikusow nie  wnikam ale to dziwne. 

jak to po co bo bog kaze. nie widzialas nigdy jak wszystkei chlopy bo baby sa podludzmi o okreslonej porze biegna gdzies i sie modla ? ja wwidzialem wielokrotnie wszystko rzucaja zamykaja sklepy i ida co pare godzin na modly. podobno czasami modla sie tam gdzie godzina x wybije nie wiem od czego to zalezy ze jedni biedna do meczetu jak allah z glosnika wzywa a inni robia to gdziekolwiek. 

oczyiscie ze mozna tego zabronic a dlaczego by nie ? tak smao mozna zabronic jakichs majowek przy kapliczkach przdroznych w pl bo to ryzyko wypadku jest, tubylec jedzie wolno bo wie ze za zakretem stoi tlum ludzie ale pojedzie jakis nietubylec i w nich moze wjechac bo czesto stoja jak krowy na drodze bezmyslnie. nalezy tego zabraniac.

ja rok temu czy dwa w kwietniu to byl jakis ielki piatek jechalem w centrum miasta w jednej dzielnicy krakowa i droga nieprzejezdna przez 30 minut bo ludzie sie na drodze modlili no ku... to jakies kuriozum nie trzeba tu dzikich muzyłmanó zeby na drodze sie modlili bo juz mamy rodzimych. nawet zdjecie zrobilem i gdzies mam bo to nie do wiary bylo zablokowali centralnie droge policja bo ludzie wyszli sie modlic. 

no zwykle mozana w watykanie do niedawna mozna bylo i z 12 latka. przeciez wwiadomo ze tam gdzie nie mozna to z 11 latka nie biora ale jednak sa takie  ktorych mozna i pozniej mozna z taka 11 letnia zona przyjechac do gb bo czemu by nie. cywilizowane panstwa nie powinny tolerowac dzikich zwyczajow z innych panstw. jak ktos chce modlic sie na drodze albo miec 11 letnia zone to niech siedzi w tym panstwwie ktore na to pozwwala a nie domaga sie  innym zeby szanowano jego religie. zwykle ci co krzycza ze nie zanuja ich religii sa najbardziej nietolerancyjni

godzina byla moze 16 czy 17 pala powinni tych nierobow do roboty gonic a nie droge im zamykac. 

To jest nielegalne przywieźć sobie 11-letnia żonę. Mieszkam tu od 20 lat i nie widziałam nikogo, żeby się publicznie modlił. Nie wiem co to był za filmik, ale to jakiś wyjątek, bez przesady, że ludzie się tutaj modlą na ulicach. Nawet żadnych procesji nie widziałam, jedynie czasem ludzie dają ulotki żeby się przyłączyć do ich religii, albo krzyczą do mikrofonu, że Jezus Cię kocha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

To jest nielegalne przywieźć sobie 11-letnia żonę. Mieszkam tu od 20 lat i nie widziałam nikogo, żeby się publicznie modlił. Nie wiem co to był za filmik, ale to jakiś wyjątek, bez przesady, że ludzie się tutaj modlą na ulicach. Nawet żadnych procesji nie widziałam, jedynie czasem ludzie dają ulotki żeby się przyłączyć do ich religii, albo krzyczą do mikrofonu, że Jezus Cię kocha.

Co najmniej kilka widziałem filmków z publicznymi modłami w miastach UK. Także tu Libedziak nie konfabuluje...

Ciekawe czy Restore Britain dojdzie do władzy, bo widać Anglicy już są mocno poirytowani faktem, że 30 lat plus minus i nie będą większością w własnym kraju...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Aa okej myślałam że każdy ma swoje. Znałam jakąś przyśpiewkie Cracovi ale juz zapomniałam... coś tam Wisła Kraków to psy xd ja jak mówiłam z racji że oglądałam głównie bundeslige i lige mistrzów to jak chciałam nasza ekstraklase obejrzeć to troche poziom zjezdzal i nie mogłam ale szanuje serduszkiem :D

wwidze ze oprocz ciekawych znajomych z kryminalu tzn. porzadnych chlopakow co tylko kradna i diluja znasz tez porzadnych ludzi ze stadionow :D pewnie tez tylko diluja i z maczetami biegaja :D

a pozniej sie czlowiek dziwi ze ludzie wybrali kibola :D

53 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A oki myślałam że jak tańszy przeszczep to gownoprzeszczep a jak porządne tureckie kliniki to włosy jak ta lala :D

ludzie lataja do turcji na przeszczep czy po nowwe zeby nie dlatego ze dobre zagraniczne tylko dlatego ze tanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Elciaa napisał(a):

Rymcymowi nie chodziło na pewno o wiek pytając mnie bo wiadomo jaka by była moja odpowiedź. :P

musisz jakiegos kebaba otworzyc to se kupisz tarczynskiego jakiegos :D bo ten rzepa chyba zwial :D

jak cos to ja ci moge dac namiar na rozne kraje gdzie mozna kupic tanio kuntakinte :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, eRCe napisał(a):

Co najmniej kilka widziałem filmków z publicznymi modłami w miastach UK. Także tu Libedziak nie konfabuluje...

Ciekawe czy Restore Britain dojdzie do władzy, bo widać Anglicy już są mocno poirytowani faktem, że 30 lat plus minus i nie będą większością w własnym kraju...

Może się i gdzieś modlili, ale to są jakieś wyjątki. Trudno mi to nawet komentować co oglądalnoście, bo to nie są jakieś codzienne wydarzenia. 

Tutaj ponad 37% ludzi to ateiści. Nie ma takiej partii Restore Britain, chodzi Ci o Reform UK?

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

no moze masz dobra prace i stac cie na mieszkanie w normalnej dzielnicy a nie z dzikusami ale jednak wielu dzikich u ciebie tez jest. nie wierze ze pakol ktory wyjechal do gb nagle nie ma swoich zwyczajow przeciez pakistan od afganistanu niewwiele sie rozni a ilu macie tam pakistanczykow w populacji ? na pewno troche ich jest... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi