Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Wetowanie ustaw to najnormalniejsze uprawnienie prezydenta w naszym kraju. Duda był "długopisem". Trzaskowski jako długopis nie przeszkadzałby wam ani odrobinę. Zmiana konstytucji jest konieczna, bo obecna jak widać się nie sprawdza. I wcale nie musimy uchwalać jej w wersji z silniejszym prezydentem. Ja też jestem w tej grupie, która woli władzę nieskoncentrowaną w jednych rękach. Podejrzewam, że większość Polaków tak by wybrała pamiętając o elektryku,pijaku i kibolu.

ale jak sie ma sprawdzac jak sam jej nie przestrzega :D dlaczego ma sie inna sprawdzic skoro jej tez nie bedzie ktos przestrzegal ? zmiana konstytucji jest niemozliwa wiec to tylko takie gadanie zeby odwrocic uwage od zondacrypto i tych wet za kase kiboli. swoj swojego zawsze broni to dobry przyklad na pokazanie ze kibol wspiera swich. 

poza tym on nie rozumie tego co mowi on chce ustroj zmienic a nei konstytucje z tego co gada. 

konstytucja jest calkiem dobra a nikt w niej nie zapisal penych rzeczy bo nikt nie wpadl na to ze trzeba tam jak dla idioty zapisywac rzeczy w stylu ze uroczyste slubowanie przed prezydentem to nie znaczy ze on mowi ze ty nie mozesz bo masz krzywe zeby albo ze jak jest ze tk ma 15 sedziow to nie znaczy ze moze miec 9 albo 13 bo wtedy koledzy maja wiekszosc tylko 15 i nie trzeba pisac ze jak 15 tzn. ze dokladnie 15 a nie 17 albo 13. jakby duda przestrzegal konstytucji a nie po nocy za namowa kaczora zaprzysiegal jakichs sedziow dublerow to nie bylo by zamieszania ciagnacego sie 10 lat to efekt wlasnie tamtej decyzji ze z 15 sedziow zrobil 17 i czesc wyrokow niewazna itd.. powstal chaos kompletny a pozniej wsadzili tam swoich wyrobnikow jak piotrowicze przylebskie i teraz nie ma z tego wyjascia to nie wina konstytucji tylko tego ze za nieprzestrzeganie prawa w pl nie ma kar wiezienia dla wladzy

jakby dude teraz wtracono do lochu to moze kolejny by wyciegneli wnioski. 

odpowiedzialnosc prezydenta przed trybunalem stanu to fikcja powinien isc do pierdla normalnie i tyle.

w konstytucji wszystko jest napisane zrozumiale to pis udaje ze nie rozumie co tam jest. 

juz podalem przyklad ze "slubuje przed prezydentem" jakby to znaczylo ze on wybiera od kogo przyjmie slubowanie to by pis rzadzil wiecznie bo by od poslow spoza pisu go nie przyjmowal jakby nie chcial. 

problemem sa tepi wyborcy niektorych partii ktorymi te partie manipuluja jaka by byla konstytucja to glupi ludzie pozostaan glupi i im wmowia co beda chcieli i tyle.. teraz im wmawiaja bzdury konstytucyjne bo oni nie potrafia w dobie internetu przeczytac nawet co tam jest. 

47 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Otoz to,o to wlasnie mi chodzi.Wszelkie bluzgi na Nawrockiego były by i tak,nawet gdyby wywodzil się z jakiegoś "dobrego środowiska"( choc nie wiem co to wogole może znaczyć.. że np.z bogatej rodziny adwokatow lub lekarzy,z pełnym wysokim wyksztalceniem...bla bla

I tak by go @libed i @Żaba Monikapostrzegali jako nieodpowiedniego ,,bo nie jest nasz"a ma być 

W tym kontekscie pytalam wcześniej 

Pardą...z szacuniem chcialam😘

madry czlowiek od glupiego rozni sie tym ze chce zeby nim rzadzili madrzejsi od niego a nie tacy jak on. dwoch głupich nic madrego nie wymysli 5 tez wiec wybieranie podobnych sobie i liczenie ze cos sie zmieni na lepsze nie ma sensu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Przecież pomysłów może być kilka. Rzecz w tym właśnie, żeby to obgadać. Ale skoro wielce demokratyczni przedstawiciele koalicji rządzącej gardzą zaproszeniem do rady konstytucyjnej, to wtedy zostanie do przedstawienia opcja stworzona przez samego Nawrockiego. Więc trzeba być debilem, żeby zostawiać mu wolną rękę i liczyć tylko na łut szczęścia w wyborach. Mam nadzieję, że pis z konfederacją zdobędą większość konstytucyjną i zmiotą tych co demokracją sobie gęby teraz wycierają a łamią obecną konstytucję.

w ktorym punkcie łamia konkret napisz tylko nie pisz o sedziach bo to reguluje ustawa nie konstytucja. ktory artykuł konstytucji i kto łamie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Obniżenie jakichkolwiek standardów imo

I jeszcze ten sławetny snus. Zenada na kółkach ale wybroniła sie ta postać wypromowana od zera

mimo ze te fakty ujrzały światło dzienne / sama gawiedź mogła obserwować te zachowania podczas debaty. To świadczy o potędze kaczora jednak 😀 no i standardach wybierających.

a skad wiesz co to bylo ? snus to oficjalna wersja :D on tak jest zdenerwwownay jak tego nie bierze ze watpie zeby to byla jedynie nikotyna no sorry ale czlowiek palacy przed milionami ludzi jak jest nagrywany potrafi nie wyjac papierosa i nie zapalic a skoro on nie to ja nie wiem co on w tych workach ma albo tak slaby charakter. wielu politykow pali a czy ktos widzial kogos podczas jakiejs debaty jak wyjmuje papierosa i pali ? ja nie. 

w kolumbii pablo eskobar byl czlonkiem parlamentu, w meksyku burmistrzem jednego stanu jest czlowiek powiazany z najgrozniejszymi gangami na swiecie i usa chce jego ekstradycji grozi mu tam od 40 lat do dozywoscia wiec nie tylko w pl maja ludzie slabosc do patologii. 

no ale nie robmy z takich ludzi jakichs inteligentow bo ktos na nich zaglosowal.. jakby escobar chcial miec doktorat to tez by mial :D czy od razu przez  to stalby sie madrzejszy ?

35 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Albo o desperacji by tęczowy Trzaskowski nie zamienił nas do spółki z Tuskiem w niemiecki land.

no ale przeciez nikt ci nie zabrania miec pogladow jakie masz tylko czy spsrod wszystkich kandydatow kibol to naprawde najlepszy przedent ? lepszy bandyta niz chlop ktory z gejami idzie w jednej paradzie ty sie naprawde geja bardziej boisz niz kibola z maczeta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

No ale z Trzaskowskiego mieli bekę ze mowi po francusku haha i miał zlosliwa ksywke. No faktycznie wstyd jak sie masz ze zna języki obce ale porzadnie przypierdolic w lesie nie umie 😀

dokladnie chlop mial powzene wady bo lalus i jak inni biegali z maczetami to chodzil do szkoly i sie uczyl jezykow :D w tym kraju to wada :D

jak to beata szydlo mowwial niech sie inni ucza polskiego ona nie bedzie sie jezykow uczyla. 

29 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Mnie kompletnie nie interesuje czy kandydat zna jakiś język obcy i ile mord obił za młodu. Głosuje się na politykę jaką będzie uprawiał i pod tym względem wyborcy Nawrockiego są zadowoleni. Również ci, którzy nie głosowali za nim a bardziej przeciw Trzaskowskiemu.

wyborcy nawrockiego by byli zadowoleni nawet jakby kaczor im na koze kazal glosoac i koza zostala prezydentem w tym problem. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z dudy sie smialem bo byl zabawny ale ja rozumiem jak mozna bylo dude wybrac i na niego zaglosowac. partia go wystawila na papierze kwalifikacje mial itd. no nie ma nic w tym dziwnego ale ze ludzie wybrali kogos z takim zyciorysem i wciagajacego na wizji to naprawde szok na skale swiatowa. pierwszy kandydat w skali swiata ktory z usmiechem pozowal na tle badan  ze w ciagu ostatniej doby nic nie przycpał :D

jak to zoabczylem to myslalem ze padne ze smiechu.

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, libed napisał(a):

a skad wiesz co to bylo ? snus to oficjalna wersja :D on tak jest zdenerwwownay jak tego nie bierze ze watpie zeby to byla jedynie nikotyna no sorry ale czlowiek palacy przed milionami ludzi jak jest nagrywany potrafi nie wyjac papierosa i nie zapalic a skoro on nie to ja nie wiem co on w tych workach ma albo tak slaby charakter. wielu politykow pali a czy ktos widzial kogos podczas jakiejs debaty jak wyjmuje papierosa i pali ? ja nie. 

Trafna uwaga. Też nigdy w życiu nie widziałam żeby ktoś pełniący funkcje publiczne obnosił się z jakimkolwiek nałogiem podczas debaty czy wywiadu. To są klimaty rodem z nocnego klubu, a nie debaty publicznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@libed ale ty przeżywasz .Nakreciles sie gorzej jak Nawrocki po snusie.

Zauwazylam że to chyba taka słabość lewicy.Atakuja,naskakują, mało się do zawalu z tej złości nie wpędzą. Żeby na siłę swoje udowodnić dlugimi przemowami i atakiem,choćbyś mial mlotkiem komuś wbijac na siłę swoje poglądy.

Nie szanujesz Nawrockiego?Nie twoj prezydent?to i dobrze.Ale zrozum i daj cieszyć się innym,(i nie mam tu na mysli siebie bo mi to w sumie egal,powiedzialam tylko że jest inteligentny,wyksztalcony,a ty pojechales go od razu jak szmaciarz konia.) Wyciągnąłeś wszystko co najgorsze na niego.To juz jest nienawiść,ktorej wy przecież twierdzicie, że sie wystrzegacie,choc fakty pokazuja inaczej .Nie przeszkadza mi ze ma te swoje snusy,w żyłę przecież sobie nie daje.No ale mam to w sumie w dupie,ja wam nie wybierałam prezydenta,ja mieszkam w de, więc się nie powinnam według niektorych nawet na ten temat odzywać.Ale pewne łączenie faktow i analizy zachowan dają mi duzo do myślenia,patrzac na twoje zdenerwowanie tematem,wyciagam wcale nie nowe wnioski..Co ten biedny Nawrocki tak cię strasznie,wkur...a?🤔Czujesz się od niego lepszym czlowiekiem?Trzeba bylo startowac na prezydenta,jak Stanowski🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Zauwazylam że to chyba taka słabość lewicy.Atakuja,naskakują, mało się do zawalu z tej złości nie wpędzą.

no i typowe przypisujesz mi juz od razy jakies poglady polityczne bo skrytykowwalem cpuna ze cpa na wizji, przeciez latwo sie domyslic ze nie przepadam za lewakami skoro krytykuje komuchow pisowskich tzn.. ze nie  po drodze mi z lewica czyz nie ? krytykujesz lewakow a pewnie glosujesz na pis no przeciez to jest wlasnie lewica tylko wierzaca w boga. rozdaja socjal na prawo i lewo z dodrukowwanych pieniedzy ciezko o bardziej lewicowy program niz ten pisu.

7 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Wyciągnąłeś wszystko co najgorsze na niego

wyciagnalem mi znane fakty ktorymi sie chwli jak zrobil cos madrego to napisz czy ja ci bronie ? ja widze tylko jak glupie rzeczy robi skoro zrobil cos slusznego to go pochwal tym. czy to moja wina ze slynie z czego slynie ? albo ze na skorze ma co ma  przeciez mogl sobie tam napisac kocham mame i tate  a nie kiboli chelsea. 

skad wy bierzecie to ze jest inteligentny ? jakies badania zrobil jak te na narkotyki i pokazal wynik ? do mensy nie nalezy wiec nie wiem skad te wnioski o jego intelekcie.juz doda ma wicej argumentów zeby nazywac sie inteligenta mimo ze tez patusiara ale papier na inteligencje ma. 

1 minutę temu, Elciaa napisał(a):

Zaraz przez tę politykę się tu pobijecie. Widzę wrażliwy temat dla niektórych i nie potrafią odpowiadać bez obrażania.

Całe szczęście że nie czuje potrzeby w tym uczestniczyć. 8)

nazwanie kibola kibolem to nie obraza poza tym to nie obraza jego wyborcow przeciez nie kazdy z jego wyborcow biega po lesie za innymi kibolami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

walesa tez byl prezydentem czy przez to stal sie inteligenty ? nie. dlaczeog nawrocki mialby sie stac ?

inteligentny czloiek nie nawala sie palami w lesie z kibolami bo to sie wyklucza. inteligencja to tez kojarzenie konsekwencji, glupi robi co mu instynkt kaze a bystrzejszy kojarzy dalej. tak samo ta scena z dzinnikarzem pokazuej ze on nie ma typowego dla ludzi inteligentnych myslenia dluzszego niz na najblizszej czynnosci bo inaczej by nie biegl do tego dziennikarza bezmyslnie nawet kibol ale inteligentniejszy to by pomysla ze wpierdole mu ale nie jak wszyscy patrza :D

tepy czlowiek jak go ktos zdenerwuje to wali go lomem w leb ten inteligentny nawet jak jest lomiarzem to poczeka az zapadnie zmrok i nie bedzie swiadko i dopiero go wali w leb lomem :D 

inteligentny cpun cpa jak ludzie nie patrza a nie na wizji itd. inteligencja to cos czego nawrocki wg mnie ma deficyty a nie nadmiar.

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Elciaa napisał(a):

Zaraz przez tę politykę się tu pobijecie. Widzę wrażliwy temat dla niektórych i nie potrafią odpowiadać bez obrażania.

Całe szczęście że nie czuje potrzeby w tym uczestniczyć. 8)

Jest takie powiedzenie ze jak interesujesz sie polityka to polityka zainteresuje sie tobą. Czy tam dobierze ci sie do tylka (z pisem można to nawet traktować dosłownie 😀)
serio tak totalnie masz wywalone co sie dzieje w twoim kraju?

Nikt sie nie bije. Polityka budzi emocje nic nowego ale to tez jest temat do rozmowy 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Jest takie powiedzenie ze jak interesujesz sie polityka to polityka zainteresuje sie tobą. 
serio tak totalnie masz wywalone co sie dzieje w twoim kraju?

Nikt sie nie bije. Polityka budzi emocje nic nowego ale to tez jest temat do rozmowy 

Nie mam wywalone na to co się dzieje, nie jestem za żadną partią ale swoje zdanie mam w wielu kwestiach. 

No i nie wdaje się w tego typu dyskusje bo to i tak by nic nie zmieniło ani nie wniosło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Elciaa napisał(a):

Akurat nie miałam tego na myśli z tym obrażaniem. 

no to gdzie kogo obraza ? ludzie sie czasami sami obrazaja wlasnymi pogladami i tyle. 

te wszystkie okreslenia jak batyr kibol itd. to nie jest zadna obraza tylko stwwierdzenie faktu z tym sie nie da dyskutowac jak ktos sam sie przedstwia "brałem udzial w szlachetnych meskich aktywnosciach sport owych" i rozwija pozniej ze t o byla kibolska ustawka to tak jest kibolem. 

jak ktos nie moze ustawc 1,5h godziny bez zasadzenia czegos na dziaslo to tak jest cpunem nawet jak cpa zgodnei z deklaracja tylko nikotyne. 

obje aktywnosci w pl sa przestepstwem wiec tym bardziej dla mnie dziwne jest jak ktos kto do przestepstw sie przyznaje chce jakas konstytucje nowa pisac albo o prawodzadnosci sie wypowiada :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Nie mam wywalone na to co się dzieje, nie jestem za żadną partią ale swoje zdanie mam w wielu kwestiach. 

No i nie wdaje się w tego typu dyskusje bo to i tak by nic nie zmieniło ani nie wniosło.

tez uwazam ze to niewiele wnosi ale zamiast plotkowwac mozan pogadac o polityce ale jednak tego wyboru kibola kompletnie nie moge zrozumiec no rozumiem wiele rozne poglady polityczne itd. ale wybrac taka persone na prezydenta to jakies dla mnie totalnie niezrozumiale. no sorry ale zbira jakiegos ktorego nikt by na grilla nie zaprosil bo nie wiadomo co kibolowi odwali jak dwa piwa wypije a prezydentem wybiera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Pisałaś ze sie nie interesujesz a to oni niestety tworzą twoja codzienność. Wiec to sie laczy.

zmieni nie zmieni rozmawiać zawsze warto 

2 minuty temu, libed napisał(a):

tez uwazam ze to niewiele wnosi ale zamiast plotkowwac mozan pogadac o polityce ale jednak tego wyboru kibola kompletnie nie moge zrozumiec no rozumiem wiele rozne poglady polityczne itd. ale wybrac taka persone na prezydenta to jakies dla mnie totalnie niezrozumiale. no sorry ale zbira jakiegos ktorego nikt by na grilla nie zaprosil bo nie wiadomo co kibolowi odwali jak dwa piwa wypije a prezydentem wybiera. 

Skoro poetka rzekomo przekonała ludzi na głosowanie na Trzaskowskiego to jednak warto 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi