Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani, powiedzcie mi, czyż ten utwór nie jest piękny i wzniosły? 😉 

Ów, autorstwa Michaela Giacchino, melodia mimo iż jest bohaterskim, szlachetnym utworem z elementami marszu wojskowego, przebija przez nią nuta melancholii i powagi. Nie jest to radosna muzyka zwycięstwa, ale utwór oddający hołd poświęceniu i trudom wojny.

Ja odsłuchując go odczuwam iskierkę nadziei pośród mroków, marzenie o lepszym jutrze - do zwycięstwa! ;)

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważcie, jak w 1:58 minucie, te wysokie tony sekcji dętej wybijają się ponad ciężkie bębny – to brzmi jak moment, w którym żołnierz wychodzi z cienia ruin i jego zmęczone trudem wojny, ciężkie oczy widzą, a ubłocona twarz po raz pierwszy od wielu dni czuje, delikatne ciepło słońca nad horyzontem. ;) 

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Przecież na techno to robi furrore libed idź na techno

nie znosze takich imprez tam wszyscy nacpani 

22 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Posłuchaj Fenomena... i paktofoniki jeszcze 

dzieki ale nie skorzystam :D

21 godzin temu, Elciaa napisał(a):

Ok, chuj tam że miałam z matematyki, ekonomii, rachunkowości same 5 widocznie już zapomniałam jak się liczy. 😛

to byla chyba ta sama szkola do ktorej chodzil lezaka, warszzwaw srodmiescie zobowiazuje :D

21 godzin temu, ironella napisał(a):

Żeby coś policzyć najpierw trzeba mieć dane

otoz to

11 godzin temu, Elciaa napisał(a):

A możliwe, o tym nie pomyslałam.

Libed z żabą znają się od 2006roku.

co ty znowu wymyslasz :D ?

chyba ze ja nie wiem ze znamy sie z zaba 20 lat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Wiek libeda i mowisz ze pisal, ze jest idealnie między pieprzem a zaba, a pisał w tym temacie nawet, ze bliżej mu do żaby;) no i teraz to, ze sie znają 20 lat:p

A o to chodzi, tak szczerze powiedziawszy to libed na mój temat większość co pisze nie jest zdogne z faktami, a ja się jedynie co do niego mogłam z czymś pomylić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Elciaa napisał(a):

A o to chodzi, tak szczerze powiedziawszy to libed na mój temat większość co pisze nie jest zdogne z faktami, a ja się jedynie co do niego mogłam z czymś pomylić 

No rozumiem, ale mowie, ze zawsze miałam cie za wyrocznie do spraw kafeterii a tutaj zawiodłas moje bezgraniczne zaufanie 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Ja kiedyś jak doszlam do 6-7 kaw dziennie i juz nic nie dawały to zrobilam sobie 2 lata przerwy od picia kawy.

Moze to wlasnie ta toleracja kawowa nam rośnie.Ja tam góra dwie kawy dziennie pijam.Teraz jedna nawet ,bo mi się z lekami źle synchronizuje😆😆i robie się drazliwa ,jak przesadzę.A nie pobudza mnie pozytywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Moze to wlasnie ta toleracja kawowa nam rośnie.Ja tam góra dwie kawy dziennie pijam.Teraz jedna nawet ,bo mi się z lekami źle synchronizuje😆😆i robie się drazliwa ,jak przesadzę.A nie pobudza mnie pozytywnie.

Tolerancja na pewno, na kofeine, po 2 latach przerwy znowu 1-2 juz na mnie trochę dzialala.

Wlasnie z lekami, ja juz nie biorę kilka lat leków i zapomniałam jak to jest, np po setalofcie ciągle mi się chcialo spać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Tolerancja na pewno, na kofeine, po 2 latach przerwy znowu 1-2 juz na mnie trochę dzialala.

Wlasnie z lekami, ja juz nie biorę kilka lat leków i zapomniałam jak to jest, np po setalofcie ciągle mi się chcialo spać.

A mnie na duloksetynei wkurwy czasem łapią 😆😆robie wiec przerwę dwugodzinna miedzy lekiem a kawą.

Choc nie wiem czy to cos daje😆Czasami jest spokojnie,a czasami wkurwik🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Lucy32 napisał(a):

A mnie na duloksetynei wkurwy czasem łapią 😆😆robie wiec przerwę dwugodzinna miedzy lekiem a kawą.

Choc nie wiem czy to cos daje😆Czasami jest spokojnie,a czasami wkurwik🤣

Duloksetyny akurat nigdy nie brałam, brałam escitalopram, parogen i setaloft i po każdym większe albo mniejsze zamulenie.

Edytowane przez Elciaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi