Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Jakieś tam ma na minus ale dzisiejsza medycyna i wgl podejście do dzieci są takie wychuchane na Maxa ze wszystkim ze pewnie to jakoś brakuje mi słowa no ze wyrównuja jakby odpłacają no nie mogę słowa znalezc

Rekompensują?:d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jakieś tam ma na minus ale dzisiejsza medycyna i wgl podejście do dzieci są takie wychuchane na Maxa ze wszystkim ze pewnie to jakoś brakuje mi słowa no ze wyrównuja jakby odpłacają no nie mogę słowa znalezc

Słowo, którego szukasz, to nadkompensacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

akieś tam ma na minus ale dzisiejsza medycyna i wgl podejście do dzieci są takie wychuchane na Maxa

CC to w razie konieczności a nie na żądanie. Choć patrząc na siebie kiedy próbuje się zmusić kobietę do porodu gdy jeszcze nie czas, że względy na zdrowie dziecka ale nie zagrażające życiu jego to tydzien w szpitalu i wszelkie działania medyczne potrafią wykończyć. Czułam się jak królik doświadczalny. Byłam wkończona do tego po porodzie gorączkowałam i miałam trudności wstać z łóżka. Nie mogłam uwierzyć jak jedna dziewczyna przyszła, założyła trampki do koszuli i poszła biegać na około szpitala. Urodziła w kilka godzin a po porodzie sobie spacerowała zaraz po korytarzu jakby nic. Ja chodziłam po ścianach dosłownie a nawet od ściany do ściany. Jednak to ból, który szybko się zapomina.

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cesarka to przede wszystkim operacja ratujące życie 2 ludzi. Trzeba ludziom przypominać jak zmniejszyła się śmiertelność około porodowa kobiet i dzieci. Naprawdę fakt, że kilka Julek sobie kupi cc ze strachu jest niewygórowaną ceną za korzyści.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pokraka napisał(a):

Cesarka to przede wszystkim operacja ratujące życie 2 ludzi. Trzeba ludziom przypominać jak zmniejszyła się śmiertelność około porodowa kobiet i dzieci. Naprawdę fakt, że kilka Julek sobie kupi cc ze strachu jest niewygórowaną ceną za korzyści.  

Cóż. Tak będzie nadal. Zawsze znają się tacy, którzy będą wykorzystywać możliwości ówczesnego świata na swoją "korzyść". Jednak masz rację ważąc ogólnie całą sytuację korzyści są spore. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Cóż. Tak będzie nadal. Zawsze znają się tacy, które będą wykorzystywać możliwości ówczesnego świata na swoją "korzyść". Jednak masz rację ważąc ogólnie całą sytuację korzyści są spore. 

Tak, ale ludzie uwielbiają histeryczne reakcje usłyszą o powikłaniach po cc będą olabogac nad tym jaka to cc straszna.

Usłyszą, że jakaś kobieta i dziecko zmarło w czasie porodu bo nikt nie podjął decyzji o CC będą jojczeć , jak lekarze mogli (chuj, że przed chwilą chcieli ich karać za robienie cc). 

A na koniec jako wisienka na torcie gorzko zapłaczą nad demografią  😂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pokraka napisał(a):

Tak, ale ludzie uwielbiają histeryczne reakcje usłyszą o powikłaniach po cc będą olabogac nad tym jaka to cc straszna.

Usłyszą, że jakaś kobieta i dziecko zmarło w czasie porodu bo nikt nie podjął decyzji o CC będą jojczeć , jak lekarze mogli (chuj, że przed chwilą chcieli ich karać za robienie cc). 

A na koniec jako wisienka na torcie gorzko zapłaczą nad demografią  😂 

Wychodzi na to, że rozsądek w każdej sytuacji wskazany. Demonizowanie każdej sytuacji nic nie wnosi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Jednak wiemy, że to najmniej nośna medialnie postawa, więc nie ma co na to liczyć 😃

Jestem do tego przyzwyczajona. A wyrobienie sobie swojej opinii to podstawa mam wrażenie. Dziś nie sprzedaje się informacji a opinie. 

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Pokraka napisał(a):

A nie posrała się chociaż z tego użalania się nad sobą? 😏

Nie, nie posrała się, opowiedziała mi o swoim porodzie na moją prośbę. Za to widzę, że ty jesteś bliska incydentu kałowego wmawiając rozmówcom, że potępiają cesarki w czambuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi