Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Chyba robię błąd że wbijam coś pisze do jakiegoś komentarza, a nie czytam o czym gadacie, i potem wychodzi mi jakies kielbie we łbie 

Weronike Pazura? :P

Raczej -10 lat. Plus 10 to już następne pokolenie 

Sie robi

Jak to? Jesli ktos jest -10 lat to z automatu druga osoba jest +10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

a Lewa akurat coś robiła zbliżonego do niego i są z 1 miasta wiec jego można wykluczyć.

Ale bachate by raczej w muchosrańsku tańczyła a nie w barcelonie a kto wie czy nie trafiłaby do żabki xd 😜 - dodaję emotki

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Ale bachate by raczej w muchosrańsku tańczyła a nie w barcelonie a kto wie czy nie trafiłaby do żabki xd 😜 - dodaję emotki

Haha.  No tak. Ale nie zapominajmy ze jest mistrzynią Polski w karate wiec myśle, ze nie skonczylaby w Żabce tylko dalej siedziałaby w sporcie.

nawet jesli to nie jest sukces na miarę lewego, to bardzo spójnie dobral partnerkę 

Ps było xd wiec już było prosciej 😃

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, shadow_no napisał(a):

Wg mnie mają robić to co czują, że powinny robić a nie to jakie są aktualne trendy i oczekiwania względem ich. Naprawdę uważam, że ludzie mimo, że sami zwykle wiedzą co jest dla nich dobre, to robią coś zupełnie odwrotnego xd

No i wlasnie to robia. Bycie niezalezna finansowo jest po prostu koniecznoscia, nawet nie sama checia. Nie ma co liczyc na to, ze znajdziemy faceta, ktory bedzie nas utrzymywal, bo po pierwsze mozna go nigdy nie znalezc, a po drugie nawet jesli sie go znajdzie to sie wtedy jest zalezna od niego, a on moze byc chujem, zdradzic, stracic pieniadze, zachorowac albo umrzec. Wiec  zawsze lepiej byc w sytuacji gdzie czlowiek moze liczyc na siebie.

Poza tym edukowanie sie i posiadanie wlasnych pieniedzy jest przyjemne, ja sie bardzo ciesze, ze moge zyc w czasach i w kraju, w ktorym jest to dla kobiety mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

No i wlasnie to robia. Bycie niezalezna finansowo jest po prostu koniecznoscia, nawet nie sama checia. Nie ma co liczyc na to, ze znajdziemy faceta, ktory bedzie nas utrzymywal, bo po pierwsze mozna go nigdy nie znalezc, a po drugie nawet jesli sie go znajdzie to sie wtedy jest zalezna od niego, a on moze byc chujem, zdradzic, stracic pieniadze, zachorowac albo umrzec. Wiec  zawsze lepiej byc w sytuacji gdzie czlowiek moze liczyc na siebie.

Poza tym edukowanie sie i posiadanie wlasnych pieniedzy jest przyjemne, ja sie bardzo ciesze, ze moge zyc w czasach i w kraju, w ktorym jest to dla kobiety mozliwe.

Myślę, że nić nieporozumienia między nami jest mniejsza niż myślisz. Bo ja to wszystko rozumiem i się zgadzam. W moim cytacie chodziło mi o coś innego. Jeszcze raz napiszę: "Wg mnie mają robić to co czują, że powinny robić a nie to jakie są aktualne trendy i oczekiwania względem ich. Naprawdę uważam, że ludzie mimo, że sami zwykle wiedzą co jest dla nich dobre, to robią coś zupełnie odwrotnego" - przykładem jest pójście na wspomniany gównokierunek byle mieć papier, a później omijanie facetów bez papieru. To już tak dosadnie pokazuje przykład co miałem na myśli

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pokraka napisał(a):

Nie buduje się w nich poczucia wartości a  w jaki sposób. Krytyką i brakiem pochwał. 😉

Tak, niestety nawet nie tylko rodzice, ale cale spoleczenstwo wysyla nam sygnaly, ze mamy byc ladne, milo sie usmiechac, a w nagrode sie komus spodobamy. Jesli ktoras kobieta zaczyna sie zachowywac inaczej to trzeba ja sprowadzic do poziomu.

Na szczescie to sie troche zmienia (mam wraznienie), choc z trudem i wsrod wielkiego oburzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Dalila_ napisał(a):

15 lat to już inne pokolenie tak?

Zalezy czy coś ważnego się wydarzyło. Kiedyś były dłuższe teraz po 10 lat już chyba lecą. 

27 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Mezaliansy istnieją i to motyw w literaturze od wieku wieków :D co tu dużo mowic

W literaturze istnieje wiele rzeczy nie koniecznie powszechnych bo są bardziej nośne 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Myślę, że nić nieporozumienia między nami jest mniejsza niż myślisz. Bo ja to wszystko rozumiem i się zgadzam. W moim cytacie chodziło mi o coś innego. Jeszcze raz napiszę: "Wg mnie mają robić to co czują, że powinny robić a nie to jakie są aktualne trendy i oczekiwania względem ich. Naprawdę uważam, że ludzie mimo, że sami zwykle wiedzą co jest dla nich dobre, to robią coś zupełnie odwrotnego" - przykładem jest pójście na wspomniany gównokierunek byle mieć papier, a później omijanie facetów bez papieru. To już tak dosadnie pokazuje przykład co miałem na myśli

No ludzie robia duzo glupich rzeczy, jesli ktos gardzi innymi to raczej sam ma jakies kompleksy, zdarza sie, niestety nawet dosyc czesto.Nie wiem jak jest teraz, ale kiedys ludzie szli na gownostudia, bo bez papierka chocby z takich studiow trudno bylo o prace. 

To, ze kobiety chca byc samodzielne, doksztalcac sie i rozwijac, nie jest wymierzone przeciwko mezczyznom, robimy to dla siebie.

8 minut temu, shadow_no napisał(a):

Myślę, że nić nieporozumienia między nami jest mniejsza niż myślisz

Zapewne tak, czesto ludzie sie spieraja o cos, a chodzi im w gruncie rzeczy o to samo. Nie przeszkadza mi, ze ktos ma inne zdanie, o ile mnie nie atakuje i potrafi kulturalnie rozmawiac. Poza tym ciekawi mnie dlaczego ludzie mysla inaczej ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Tak, niestety nawet nie tylko rodzice, ale cale spoleczenstwo wysyla nam sygnaly, ze mamy byc ladne, milo sie usmiechac, a w nagrode sie komus spodobamy. Jesli ktoras kobieta zaczyna sie zachowywac inaczej to trzeba ja sprowadzic do poziomu.

Na szczescie to sie troche zmienia (mam wraznienie), choc z trudem i wsrod wielkiego oburzenia.

Tak, choć wiadomo że przemiany społecznie sa powolne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Haha shadow jak sie zaktywizował 😃

niby taki cichociemny niezależny włodarz a tu proszzzzz😝

Przydałby nam sie dopisek do tematu - wchodzisz na własna odpowiedzialność 😃 bo niektorzy sie poobrazali 😃

Trochę więcej czasu dziś:D 

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Pokraka napisał(a):

Zalezy czy coś ważnego się wydarzyło. Kiedyś były dłuższe teraz po 10 lat już chyba lecą. 

W literaturze istnieje wiele rzeczy nie koniecznie powszechnych bo są bardziej nośne 😉

Nawet w literaturze to było aj waj i główna fabuła, ze on miałby zainstniec;)

10 minut temu, shadow_no napisał(a):

Trochę więcej czasu dziś:D 

Kurde właśnie sobie uswiadomilam ile godzin już nawalam.

kurde nie wiedziałam, co zrobić z jajkami bo jak zwykle 3/4 pudła zostało a po dacie, to wzięły i sie zbiły. Fajnie sie to sprzata z podłogi, polecanko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

kurde nie wiedziałam, co zrobić z jajkami bo jak zwykle 3/4 pudła zostało a po dacie, to wzięły i sie zbiły. Fajnie sie to sprzata z podłogi, polecanko

Gotuj po 3-4 i wyjadaj z lodówki jak nie masz czasu coś uszykować albo brakuje apetytu. Zawsze to jakieś ratunkowe zapchanie żołądka a skład odżywczy zacny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Gotuj po 3-4 i wyjadaj z lodówki jak nie masz czasu coś uszykować albo brakuje apetytu. Zawsze to jakieś ratunkowe zapchanie żołądka a skład odżywczy zacny.

Wiem, właśnie ja lubie na twardo. A ile one mogą po ugotowaniu leżeć w lodowce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

to wzięły i sie zbiły. Fajnie sie to sprzata z podłogi, polecanko

taaa same się zbiły

13 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

W sumie dobry patent

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Wiem, właśnie ja lubie na twardo. A ile one mogą po ugotowaniu leżeć w lodowce?

Strach odpowiadać na to pytanie w towarzystwie, które kąpie się dwa razy dziennie, codziennie zmienia pościel i zawsze ma świeżo przyszykowane jedzenie 😜 Myślę, że nie dłużej niż dwa dni po ugotowaniu. Ale jak sobie pomyśleć ile dni ludzie trzymają świąteczne sałatki, to pewnie i dłużej by wytrzymały 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, MicMic napisał(a):

Napisałem o statystyce

Którą masz w swojej bazie mózgowej a my mamy ci uwierzyć na słowo. To nie forum naukowców, ale jak tak bardzo trzymasz się metod naukowych, to byś musiał cytować wyniki badań.

4 minuty temu, MicMic napisał(a):

Rozróżnia ktoś tu przyczynowość od korelacji?

Owszem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, shadow_no napisał(a):

taaa same się zbiły

W sumie dobry patent

Serio 😃 zrobiłam 2 sadzone, zostało ich sto patrzyłam na nie i zastanawiałam sie co z nimi dalej i spadły mi z blatu 😃 najsmiejszniejsze jest to, ze ja takich rzeczy nie robie, nic nie tłukę nie rozwalam, wiec sie wkurwilam, bo sprzątanie tego to był koszmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Strach odpowiadać na to pytanie w towarzystwie, które kąpie się dwa razy dziennie, codziennie zmienia pościel i zawsze ma świeżo przyszykowane jedzenie 😜 Myślę, że nie dłużej niż dwa dni po ugotowaniu. Ale jak sobie pomyśleć ile dni ludzie trzymają świąteczne sałatki, to pewnie i dłużej by wytrzymały 😄

A to nie dla mnie 😛 

właśnie dziś jedno wyrzuciłam, bo kilka dni temu ugotowałam 4, zostało mi 1 i o nim zapomniałam. 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

True. Młoda atrakcyjna ma pęczek adoratorów i stawiam orzechy ze wybierze rówieśnika (odrzucam jakies iszus).

młoda średnia dla starszego nawet jak nie piękna, będzie kąskiem, bo ma ten atut młodość. A ona wybierze starszego bo ją chce / ma issues.

Starszy wolny może chciec mlodsza, bo chce młodsza albo nie znalazl rówieśniczki wcześniej /obecnie, bo są zajęte maja rodziny.

atrakcyjny rówieśnik a atrakcyjny starszy to w standardowych warunkach zawsze lepszym wyborem jest opcja A.

to są straszne uproszczenia które nie do końca działają w czasach, gdy ludzie kończą   już bardziej odważnie długie zwiazki / rozwodzą sie, zwłaszcza o tym ze jak starszy wolny , to pewnie nie znalazł, ale no przynajmniej perspektywa młodej kobiety wybierającej starszego z grubsza w uproszczeniu jest taka.

Czytając cie czasami czuję się jakbym siebie czytała.

Jeszcze to musi być jakieś specyficzne środowisko kobiet które nie kwestionuje gdy starsi faceci oglaszaja te swoje prawdy ze im niby kazda zmarszczka i siwy włos dodaje seksapilu i jacy to oni nie są piękni na tle swoich rówieśniczek. W ten sposób tylko karmią rozbuchane ego oraz podtrzymują i utrwalają  jakieś stereotypy sprzed setek lat kiedy większość kobiet ciężko harowała i rodziła po dziesięcioro dzieci.

Edytowane przez ironella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi