Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, libed napisał(a):

nie zrozumiałaś ja włąsnie nie o tym pisałem. to moze dlugo trwac i ma mase skutków ubocznych osoba ubezwlasnowolniona calkowicie nie moze o niczym decydowac nie moze glosowac w wyborach, pracowac tzn. moze ale nie moze podpisac umowy o prace  etc. ogolnie ma prawa jak 5 letnie dziecko czyli nawet do sklepu nie moze isc po papierosy. 

mozna ustanowic kuratora albo zgode sadu do tej jednej transakcji  bez ubezwlasnowolnienia gdyby to byla sprzedaz. testament moze spisac zawsze bo nie ma ograniczonych praw, dopoki nikt nie podwazy bedzie wazny. podwazenie nie jest proste czyli ogolnie wszystkim na reke powinno byc jednak uregulowanie tego ubezwlasnowolnienia bo jak osoba umrze to bedzie problem udowodnic czy byla swiadoma czy nie jak cos sprzeda albo zapisze a sa konflikty w rodzinie. 

poza tym w tym roku juz nie bedzie ubezwlasnowolnienia calkowitego wiec tym bardziej bedzie wiekszy problem. maja to zastapic kilkoma roznymi zgodami np. na leczenie itd. 

Mój tato leży w pieluchach i nigdzie nie pójdzie i nic nie zrobi. Nie wypowie słowa i nie utrzyma długopisu. Mamy zdjęcia z rezonansu cała niemal czaszka jest wypełnione płynem mózgowo rdzeniowym. Żadnego testamentu już nie spisze. Nawet samochodem go nie zawiązujesz trzeba transport medyczny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tato nie ma też ważnego dowodu osobistego. Bo nie jest wstanie wyrazić woli przy urzędniku i domówiono nam. 

Dowiedzieliśmy się w ZUS, NFZ, że nikt nie potrzebuje to odpościlismy. 

Druga kwestia trzeba mieć czym zapłacić notariuszowi, harytatywnie nie pracują a już na pewno nie robią harytatywnie przekrętów. 

Jeśli nie można płacić wybujałym ego to mój brat nie ma żadnej waluty. 

31 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Na nerwicy jak ktoś pisze o autyzmie to najpewniej mówi o autyzmie hihihi :d

xd

Ja też mówię naprawdę o spektrum, brak diagnozy nie oznacza braku 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Pokraka napisał(a):

Tato nie ma też ważnego dowodu osobistego. Bo nie jest wstanie wyrazić woli przy urzędniku i domówiono nam. 

Dowiedzieliśmy się w ZUS, NFZ, że nikt nie potrzebuje to odpościlismy. 

Druga kwestia trzeba mieć czym zapłacić notariuszowi, harytatywnie nie pracują a już na pewno nie robią harytatywnie przekrętów. 

Jeśli nie można płacić wybujałym ego to mój brat nie ma żadnej waluty. 

Ja też mówię naprawdę o spektrum, brak diagnozy nie oznacza braku 😉 

Aaa tak myślałam bardziej internetowo. Współczuję choroby taty :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ja akurat kupuję też drobiazgi więc albo hurtem, albo dobieranie.

Wiem też dobieram, bo lepiej dobrać nawet coś na zapas niż płacić za wysyłkę. 

Ostatnio chciałam kupic tylko nasiona ale dorzuciłam  jeszcze paczkę nawozu do kwiatów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ja jestem usprawiedliwiona, przeczytałam dwie książki hehe.

Oo brawo. Ja mecze jedna nawet wstyd się przyznać ile, ale nie chce jej już 🧐 ma pierdyliard stron i nie ciekawi mnie, ale mam te głupia zasadę że muszę dokończyć. W kolejce czekają inne. Marze o tym żeby ta teraz wpadła mi do wanny i żebym była zwolniona z obowiązku kończenia jej 😩

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 13.02.2026 o 16:33, Pokraka napisał(a):

awet samochodem go nie zawiązujesz trzeba transport medyczny. 

pisałem ogółnie że lepiej uregulować nie wiedziałem w jakim jest stanie. jak w takim to i tak nic za bardzo sie juz nie zrobi bo za pozno. 

W dniu 13.02.2026 o 17:24, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Cholera, znowu podnieśli próg smart na allegro. Teraz będzie 49.90 😡

najlepiej jakby obnizyli do 22zł zeby sprzedawca mógł ci za darmo wyslac cos :D bo 22 to akurat pokryje koszt przesylek w dwie strony jak sie rozmyslisz :D 

zawsze mnie zastanawialo jak ludzie moga oczekiwac ze ktos im bedzie wysylam za friko :D przeciez teraz za 40zl to mozna kupic rzecz o wartosci 10zl bo jak sie wliczy te dwie przesylki zeby nie stracic przy zwrocie i 10% prowizji to za 40zl mozna kupic cos o wartosci max 15zl. im nizszy prog smartu tym do kazdego przedmiotu niepotrzebnie doplacasz wlasnie te ok 25zl. jakby smart byl od 200zl to bys miala 90% rzeczy tansze o 25zl. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Byłam pewna na 100%, że się wyrwiesz do odpowiedzi 😄 panie psiembiorco handlowy 😄

no bo scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera jak czytam takie rzeczy. sprzedałem tam w sumie w zyciu z 50k przedmiotow i nadal nie wiem skad sie tacy ludzie jak ty biora :D no ale co sie dziwic tyle lat komunizmu w telewizornii jakies pasozyty bolszewicjue haj zandberg -cale zycie na panstwowym wikcie-  udaja specow od ekonomii to nie moze byc inaczej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby wprowadzili jakas drobna op[late np. 2% od wartosci zwrotu to ilosc tych rzeczy ktore trzeba utylizowac bo pieprz kupila 5 kolorow kazdy otworzyla i 4 oddala bo chciala miec wysylke za darmo spadlaby o ponad 90%

na pepperze wyhaczyłem bolszewika ktory sie pochwalil ze przez miesiac w grudniu 6 razy kupil ten sam telefon i oddawal bo byl coraz tanszy :D czasami oddawal bo znalazl taniej o 15zl :d teraz wlaze tam tylko zeby go przesladowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi