Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

no zwykle z lewacta czlowiek sie leczy jak zaczyna pracowac i mu zabieraja na leni i nierobow :D

Z prawactwa zwykle jakoś po 30tce, jak człowiek sobie zaczyna zdawać sprawę, że nie jest taki samowystarczalny i nie wszystko może własnymi siłami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

no zwykle z lewacta czlowiek sie leczy jak zaczyna pracowac i mu zabieraja na leni i nierobow :D

Zwlaszcza jak ci zaczna zabierac na tych nowych leni i nierobow ,co to juz sa w Europie.

Jak juz Niemcy sie skarżą ze musza wstawac codziennie do pracy,a ci do poludnia sobie po sklepach wedruja.Maja znizki na bilety,a ty do pracy zeby dojechac ,sam sobie kupuj paliwo albo bilet dwa razy drozszy .

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

O mam 😛

image.jpeg.ca60d293d973b257ef38c75d8f6fec7d.jpeg

Za to kocham chaty , są idealne do wynajdowania starych memow które mam w głowie 😛

🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, libed napisał(a):

no wraca stara pieprz jak ktos popiera aborcje to qrwa :D no jestes oszolomem religijnym i powinnas sie leczyc i tyle. straszysz ludzmi jak ty tylko wierzacymi w innego boga niz twoj ale to sa dokladnie tak samo zaslepione osoby jak ty. tez bys sie wysadzila w tlumie jakby ktos watykan bombardowal. 

jakei torturowane i jakei dzieci mowimy o zarodkach

Co ty pierdolisz? Z Gienią się wąchałeś nad butelką? O wyspie Epsteina było pisane a nie aborcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, MicMic napisał(a):

Z prawactwa zwykle jakoś po 30tce, jak człowiek sobie zaczyna zdawać sprawę, że nie jest taki samowystarczalny i nie wszystko może własnymi siłami. 

mysle ze z prawctwa nigdy bo to ludzie zarliwie wierzacy i zlęknieni musza miec nad soba jakiegos pana ktory im bedzi emowil jak maja zyc

40 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Jak juz Niemcy sie skarżą ze musza wstawac codziennie do pracy,a ci do poludnia sobie po sklepach wedruja.Maja znizki na bilety,a ty do pracy zeby dojechac ,sam sobie kupuj paliwo albo bilet dwa razy drozszy .

42 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

co ty sie tak o tych niemcow martwisz ? maja nadal wiecej kasy niz my wiec bez sensu sie martwic o ich wydatki

p.s. oni juz z tym koncza chyba tylko ukraincy nadal moga dostawac u nich kase za nic nie robienie i jest znaczny odsetek niezadowolonych z tego powodu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Co ty pierdolisz? Z Gienią się wąchałeś nad butelką? O wyspie Epsteina było pisane a nie aborcji.

przywklem ze slowo qrwa masz zarezerowane do tych z blyskawicami na fejsie. co ma wyspa epsteina do rzeczy do wiary i polskich podatkow ? poza tym ze pare polskich prostytutek ja odwiedzala i podobno jedna polka byla tam burdelmama 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Żaden współczesny katolik nie gotuje czarownic w oleju za to współcześni muzułmanie to pedofile i oprawcy kobiet. Jeśli tego nie widzisz, to udaj się na leczenie.

nie mowie ze wspolczesny tylko pokazuje ze twoja wiara nieco ewoluowała ale wywodzi sie i przechodzila podobne etapy jak islam oni tez beda za xx lat mowili ze juz nie obcinaja glow

przypominam ze chyba do 2008 roku w watykanie mozna bylo wziac slub z 12 latka wiec znowu wyprzedasz ich o 15 lar rozwoju wiec nie ma co sie tak szczycic poza tym w wielu islamskich panstwach nie mozna brac slubow z dziecmi po prostu o tym nie wiesz. 

katolicy to tez czesto oprawcy kobiet i co w zwiazku z tym ?

moim zdaniem akurat w islamie kobieta ktora jest zona ma wieksze prawa jak w katolicyzmie. to prawda ze w wiely panstwach ona musi chodzic w worku ale nigdzie ta baba nie musi pracowac na meza alkusa a w pl czesto tak jest :D tam jak maz jest niedorby dla baby to przychodza jej braca i nie ma meza i to wszystko zgodne z tym ich prawem religijnym a w katyolicyzmie idzie baba po rade do klechyu ze chlop pije i ja bije a klecha co na to ? ze trzeba niesc ten krzyz bo rozwod to grzech ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Ja tam nie widze wielkich roznic między islamem a katolicyzmem prócz tego, ze jedna jest starsza od 2 i ma już odrobine lepszy PR 😎

poza tym te argumenty w stylu ‚a islam to coś tam’ nie działają na ludzi, którzy generalnie uważają ze religia to zło.

to nie jest zlo produkt jak kazdy inny coca cola tez dla wielu to zlo a inni ja lubi. religia tez jest potrzebna jak sa naiwni ludzie ktorym ona daje jakies oparcie i placa abonament za przynaleznosc do jakiejs wspolnoty to nich sobie placa. 

byle sie to nie mieszalo do zycia innych i polityki. swoje zycie niech sobie mebluja jak chca ale niech dadza zyc innym. to jakby coca cola zwalczala mieczem pepsi w jakims panstwie albo poprzez podkladanie ladunkow wybuchowych pod sklepy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja tam nie widze wielkich roznic między islamem a katolicyzmem prócz tego, ze jedna jest starsza od 2 i ma już odrobine lepszy PR 😎

Ciekawe czy nie widziałabyś różnic jakbyś musiała nosić burkę:P I wojować to byś mogła jedynie z odbiciem w lustrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

Ciekawe czy nie widziałabyś różnic jakbyś musiała nosić burkę:P I wojować to byś mogła jedynie z odbiciem w lustrze

To są jakies szczegóły, pewnie za X lat burek już nie będzie i kontrolowanie będzie bardziej delikatne niz stroj ;) poza tym ja nie jestem zwolenniczką tej religii wiec nie nosilabym, wiec znów nie do mnie argument

3 minuty temu, libed napisał(a):

to nie jest zlo produkt jak kazdy inny coca cola tez dla wielu to zlo a inni ja lubi. religia tez jest potrzebna jak sa naiwni ludzie ktorym ona daje jakies oparcie i placa abonament za przynaleznosc do jakiejs wspolnoty to nich sobie placa. 

byle sie to nie mieszalo do zycia innych i polityki. swoje zycie niech sobie mebluja jak chca ale niech dadza zyc innym. to jakby coca cola zwalczala mieczem pepsi w jakims panstwie albo poprzez podkladanie ladunkow wybuchowych pod sklepy. 

Ale to zawsze o to sie rozchodzi. Czy ktos sie wtrąca religijnym co tam sobie robią prywatnie w domu i na parafiach? Nie, wiec dlaczego na odwrót tak to działa? Potem wychodzi, ze Polacy to 90proc katolicy i mogą. Tak oczywiscie, 150%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

poza tym ja nie jestem zwolenniczką tej religii wiec nie nosilabym, wiec znów nie do mnie argument

Coś myślę, że za wiele do powiedzenia byś na ten temat nie miała, gdybyś się urodziła w jednym z takich krajów. Ja nawiązuje do tego co napisałaś, że nie ma większej różnicy między jedną religią a drugą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Coś myślę, że za wiele do powiedzenia byś na ten temat nie miała, gdybyś się urodziła w jednym z takich krajów. Ja nawiązuje do tego co napisałaś, że nie ma większej różnicy między jedną religią a drugą

Napisałam, ze generalnie nie ma, ale jedna jest znacznie młodsza od drugiej wiec przez pewne krwiożercze / głupie etapy przechodzi dopiero teraz. Pewnie za jakis czas sie bardziej ucywilizuje.

znam trochę Arabów i jakos nie widze wielkiego ciemiężenia. Z tym cześć sama ma bekę z tej religii 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale to zawsze o to sie rozchodzi. Czy ktos sie wtrąca religijnym co tam sobie robią prywatnie w domu i na parafiach? Nie, wiec dlaczego na odwrót tak to działa? Potem wychodzi, ze Polacy to 90proc katolicy i mogą. Tak oczywiscie, 150%.

no ja wiem ze sie im nikt nie wtraca tylko oni wszedzie te wiade wtracaja i o tym pisze ze trzeba z nimi zrobic porzadek a oni sa zaslepieni i sie tlumacza wlasnie jak poprzednicy wszyscy w stylu " albo bedzie krzyz albo burka" nie wcale nie musi byc jedno albo drugie wiec wybor mniejszego zla jest bez sensu. 

6 minut temu, shadow_no napisał(a):

bo nie ma jak sie urodzisz w watykanie to tez nie masz kolorowo.

w watykanie obowiazujacym prawem jest prawo kanonioczne taki katolicki szariat wiec jak porownujesz burki to porownuj do watykanu a nie do pl bo w pl w teorii mamy swieckie panstwo wiec zadne burki nam nie groza. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

za kazdy przejaw narzucania swojej wiary za jakies takei cyrki jak braun robi to od razu do lochu terrorystow wtracac albo za blokowanie drogi bo sobie urzadzili jakies modly na drodze. 

Blokowanie drogi to jest nic ,w porownaniu z atakami  nożowników  na ludzi ,ktorzy sie kompletnie nie spodziewaja niczego zlego.Malo masz przykladow ?Odnosnie do twojego ostatniego posta do mnie,to ci powiem ze nie znasz tych ludz(muzulmanow)I ja sie nie martwie o Niemcy,chociaz tu mieszkam,martwie sie o Polskę,bo to piekny kraj,i niechcialabym,jako obywatelka tam urodzona, żeby skończył tak samo jak Niemcy czy Francja

Dzielnice przez nich zamieszkale sa pelne brudu i syfu.Wojny gangow ,bo handluja narkotykami i maja nawet swoje burdele.Wyrzucaja  odpady po jedzeniu przez okna.I co z tego ze sa 15 lat wstecz ze swoja religia. Że są nieucywilizowani.Czy to znaczy ze Europa ma ich wychowywać i uczyc Savoir -vivru w krajach bardziej rozwinietych kulturowo?Kosztem ofiar? Wnoszą cale swoje traumy i syf do Europy.Juz wniesli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi