Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja tez sie powinnam brac ale strasznie mi sie nie chce. Do tego robie nudny kurs, musze to odwalic w tym tygodniu. W nowej pracy nie mam zadnych taskow, manager dal mi jakies scripts SQL zebym sobie poogladala co robia, bo bede za nie odpowiedzialna. I to jak na razie moje jedyne zadanie w nowym teamie, ale robie jeszcze robote dla starego, bo nie maja jeszcze nikogo na moje miejsce, a nikt nie wie co ja robilam i jak.

To maz Pokraki chodzi na nocki, ja moj kocyk zawsze wlaczam gdy jest zimno :D

Ale wylaczam przed snem, bo po jakims czasie robi sie za goraco.

A to przypał zrobilam,sorki hehe,no wszyscy się jakos próbują ogrzać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Lucy32 napisał(a):

@Żaba Monika tez mam takie cos,tzn to jest bardziej taka poduszka gdzie mozna schować nóżki i grzeje.Czesto go używamy ,bo ja mam wiecznie zimne nóżki 🤣

tego nie powinno sie używac żyły ci sie rozszerzają jak używasz tego długo zwłaszcza jak leżysz i zakrzepicy mozna dostac. 

tak samo jak nie powino sie np. trzymać nóg na grzejnikach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

Kafeteria to tyle nieszczescia w jednym miejscu tak naprawde, ze az smutno sie robi gdy czlowiek spojrzy na to z dystansem.

jakei nieszczęscia ? przeciez wiekszosc to lenie i maja co chca miec a nie zadne nieszczescia. to nie nieszczescie ze np. lezak woli siedziec w domu i wegetowac niz isc do pracy bo postanowil soebie ze nie przepracuje ani dnia a od kiedy matka zmarla to nie ma kto na niego pracowac co to za nieszczescie ? 

nieszczescie to jakby go samochód potracil i zostal inwalidą a nie leniem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lamma napisał(a):

Ja wczoraj i ręce też xD

Aha, bo zapachniało mi amerykanizmem, gdzie oni lubią sobie giry trzymać na stołach ... oczywiście w butach, oczywiście potem z tego stołu jeść np mac and cheese 😆 

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, eRCe napisał(a):

A kto trzyma nogi na grzejnikach? xD

no jak ktos wklada do jakiegos elektrycznego termofora nogi to nawet gorzej niz trzymac na grzejniku ale jak pytasz to ja tak mialem :D biurko pod grzejnikiem od spodu pod biurkiem taka folia odbijajaca cieplo i nogi przy grzejniku

3 minuty temu, eRCe napisał(a):

Aha, bo zapachniało mi amerykanizmem, gdzie oni lubią sobie giry trzymać na stołach ... oczywiście w butach, oczywiście potem z tego stołu jeść np mac and cheese 😆 

akurat trzymanie nog na stole jest zdrowe :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, eRCe napisał(a):

Przynajmniej jedną rzecz Jankesi robią zdrowo 😆 

zbyt wielka wiary przykladasz do tego co widzisz na filmach i jakichs jutubach naprawde. stany to wielki kraj nie wszedzie zyja jak na westernach w texasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

zbyt wielka wiary przykladasz do tego co widzisz na filmach i jakichs jutubach naprawde. stany to wielki kraj nie wszedzie zyja jak na westernach w texasie

W Newark to niestety prawda z tymi butami na stole. W Texasie nie byłem to się nie wypowiem 😆  

No i kwestia butów w pomieszczeniach, też temat rzeka ;) 

Cytat

Taking shoes off indoors is not a tradition within the continental United States,[35][36] but is considered expected in Hawaii, Alaska, Guam, and the Northern Mariana Islands. According to a YouGov poll in 2018, whilst many Americans take off their shoes indoors at home, they may or may not request their guests to take off their shoes.[37] It is also prevalent in the Northeast due to poor weather in the winter, as well as in the Pacific Northwest, with standards differing from household to household. Slippers are generally not offered.[38] In New England, many elementary schools require students to bring an indoor pair of shoes as well as winter boots. This is especially the case during rainy weather, when one's shoes could easily get very muddy, wet, or dirty.[39]

sauce: https://en.wikipedia.org/wiki/Removal_of_footwear_indoors#North_America

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, eRCe napisał(a):

No i kwestia butów w pomieszczeniach, też temat rzeka ;) 

Cytat

ale jaki temat rzeka to normalne ze ludzie chodza w butach buty to czesc stroju i nietaktownie jest np. gosciom kazac buty zdejmowac to takie ruskie zwyczaje ktore w pl sie przyjely ale to ze ktos chodzi w butach to normalne. 

w zyciu nie widzialem zeby w stanach ktos trzymal buty na stole nie wiem gdzie to widziles. 

no to wyzej logiczne alaska albo tam gdzie bloto to zdejmuja. przeciez w europie tez ludzie przewaznie nie zdejmuja nie wiem co cie dziwi. 

a juz najgorsze jest jak ktos ci daje jakies zagrzybione papcie jak przychodzisz w gosci to juz w ogole szczyt nietaktu mowic komus zeby zdjal buty i dawac jakies kapcie uj wie po kim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi