Skocz do zawartości
Nerwica.com

Autyzm i niepełnosprawnosc intelektualna wieczne wykluczenie z zycia

Wentyl1996

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam żadnego sensu życia skoro jestem je.b..a...n..ym  z.j.e.b.e.m genetycznym .Nie nadaje się do żadnego zawodu ani nie nadaje ,nie skończyłem żadnej szkoły przez przeklęta chorobę .Jestem totalnym debilem .Mam już 29 lat i przez chorobę raczej wyląduje na ulicy. po ,ch...u...j ja żyję .Nie wiem po co skoro nie umiem zdobyć zawodu ani poradzić sobie w żadnej pracy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, Wentyl1996 napisał(a):

Podstawowe wykształcenie to jest praktycznie nic.

Są szkoły dla dorosłych, może warto o tym pomyśleć? Ze średnim wykształceniem o wiele łatwiej znaleźć pracę. 

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Raccoon napisał(a):

Są szkoły dla dorosłych, może warto o tym pomyśleć? Ze średnim wykształceniem o wiele łatwiej znaleźć pracę. 

Albo szkoła branżowa, kursy zawodowe. Co prawda nie dają średniego wykształcenia, ale są różne zawody, gdzie średnie wykształcenie nie jest potrzebne. Tak naprawdę to liczy się to, co ktoś da rady robić, co lubi robić, albo przynajmniej toleruje. Wykształcenie czasami ma znaczenie, a czasami nie. Niektóre osoby z wyższym wykształceniem też nie radzą sobie z pracą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.08.2025 o 17:52, Wentyl1996 napisał(a):

Nie mam żadnego sensu życia skoro jestem je.b..a...n..ym  z.j.e.b.e.m genetycznym .Nie nadaje się do żadnego zawodu ani nie nadaje ,nie skończyłem żadnej szkoły przez przeklęta chorobę .Jestem totalnym debilem .Mam już 29 lat i przez chorobę raczej wyląduje na ulicy. po ,ch...u...j ja żyję .Nie wiem po co skoro nie umiem zdobyć zawodu ani poradzić sobie w żadnej pracy. 

Chłopie... wykrzycz emocje.. dobrze...

Ale uspokój się jutro i pomyśl. 

Debilem nie jesteś. Jestem tego pewny.

Praca się znajdzie. Daj sobie pomóc i powolutku się jakiegoś zajęcia nauczysz. Krok po kroku i powoli dasz radę.

Nie zdajesz sobie sprawy ilu ludzi nauczyłem pracy a wiedz, że nikt nie miał tyle cierpliwości co ja.

Wszyscy się nauczyli.

Nie jesteś beznadziejny. Wymagasz więcej czasu.

Jedna rada. Nie myśl.  Wyłącz myślenie. 

Odrzuć każdą złą myśl o sobie.

Gdybym mógł to bym Cię uczył roboty. 

Ja się nie poddaję... nigdy!

Jak mam człowieka pod sobą i mam go uczyć to aż krew uszami pójdzie a nauczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi